Deel dit
sluit
Deel dit

Crowdfunding

Oneplanetcrowd

StartGreen Capital is sinds 2012 initiatiefnemer van het eerste duurzame crowdfundingplatform in Nederland. Via deze website financieren ondernemers de ontwikkeling van hun innovatieve producten en diensten met middelen van ‘de crowd’. Projecten op Oneplanetcrowd dragen een steentje bij aan een betere planeet; ze zijn milieuvriendelijk of hebben een sociaal-maatschappelijke meerwaarde.

Via Oneplanetcrowd kan de ondernemer financiering ophalen middels verschillende instrumenten. Bij ‘rewards’ krijgt de crowd de mogelijkheid om het product tegen een korting te kopen, vaak voordat het product in de markt wordt verkocht. Daarnaast kan een converteerbare lening worden verstrekt waarbij de crowd het recht heeft om de lening om te zetten in certificaten van aandelen. Ook kunnen normale leningen worden verstrekt tegen gunstige rentepercentages.

www.oneplanetcrowd.nl www.oneplanetcrowd.de

The Next Women Crowd Fund

Dit fonds is medio 2014 opgezet als een samenwerking tussen The Next Women en Oneplanetcrowd. Het fonds heeft een tweeledige doelstelling; het stimuleren van vrouwelijke ondernemers en het stimuleren van vrouwelijke investeerders. Het fonds wil een platform bieden voor vrouwelijke investeerders om op een laagdrempelige manier samen te investeren en zo ondernemerschap te bevorderen.

The Next Women Crowd Fund investeert in eerste instantie in ondernemingen die vanuit de community van The Next Women worden aangebracht en die financiering aantrekken via Oneplanetcrowd. Het due dilligence proces van de ondernemingen wordt op deze manier gedaan door Oneplanetcrowd. Daarnaast adviseert het investeringen comité van The Next Women Crowd Fund over andere ondernemingen om in te investeren. The Next Women Crowd Fund investeert ook in de winnaar van de jaarlijkse The Next Women pitch competitie.

www.thenextwomen.nl/thenextwomen-fund/