Ga naar hoofdinhoud

Katalysator van een
duurzame vooruitgang

voor mens en

milieu

StartGreen is één van de grootste impactfondsmanagers in Nederland. Sinds 2006 bouwen we samen met impactondernemers aan een duurzame economie: een economie die zichzelf niet uitput en waaraan iedereen naar volle potentie kan meedoen.

Wij geloven dat de transitie naar deze duurzame economie in gang wordt gezet door impactondernemers. Mensen met visie, gedrevenheid en lef. Omdat zij, net als wij, willen bouwen aan duurzame vooruitgang en weten dat dit niet kan zonder voortdurende innovatie en een gedegen businessmodel. Daar investeren wij in. Onze investeringen laten zien dat financieel en maatschappelijk rendement heel goed te combineren zijn.

Op dit moment financieren we ruim 450 miljoen euro in projecten en ondernemingen van deze changemakers. De maatstaf is dat zij bijdragen aan minimaal één van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, waarbij wij ons focussen op drie thema’s:

Wij geloven in duurzame
energie

Energietransitie

Wij geloven in gelijkheid en eerlijke kansen

Diversiteit

Wij geloven in circulaire en lokale economie

Circulariteit

StartGreen in vogelvlucht

6

Fondsen

470

Beheerd vermogen

46

Werknemers

462

Financieringen sinds 2006

28

Crowd investeerders

Innovatieve expertise

Wij brengen ondernemers en investeerders die met ons willen bouwen aan een groeiende impact-community samen. Lees hier meer over in ons Impact Report 2022 Met onderstaande expertblogs en nieuwsberichten houden we u op de hoogte van onze fondsen en van de impact die we daarmee maken.

Door de financiering van ondernemers te beheren en structureren met zowel leningen als risicokapitaal, bouwen we mee aan duurzame vooruitgang. Ons ervaren team van experts signaleert vaak als eerste thema’s in de markt die financiering nodig hebben. Samen met onze investeerders ontwikkelen wij innovatieve nieuwe fondsen en financieringsmogelijkheden. Wilt u ook meebouwen aan duurzame vooruitgang?

Onze fondsen

StartGreen beheert en begeleidt de financiering van ventures en projecten met zowel leningen als risicokapitaal.

Energiefonds Overijssel

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Oneplanetcrowd

Borski Fund

StartGreen Sustainable Innovation Fund en StartGreen Consumer Products Fund

The Next Women Crowd Fund

Wilt u ook meebouwen aan deze transities?

Bij StartGreen Capital bent u verzekerd van een goede balans tussen ondernemend en verantwoord financieren. Op die manier kunnen we change-makers laten groeien en groeit uw rendement met hen mee. Hoe wij werken en wat wij voor u kunnen betekenen, leest u op de pagina Impactvol financieren. Graag gaan wij hierover met u in gesprek.

nl_NLNederlands