Borski Fund

 

IME Medical Electrospinning

Our cutting-edge medical electrospinning research and development equipment, MediSpin® XL platform and application development services enable our customers to realize their superior fiber-based medical devices.

 

The Next Closet

Duurzaam en lokaal opererend platform dat tweedehands designer-items een tweede leven biedt.

 

Atlantic Therapeutics

Atlantic Therapeutics wil via medische hulpmiddelen de kwaliteit van leven voor mensen verbeteren, door hun bekkengezondheid te herstellen en te versterken.

 

Thirona

Thirona ontwikkelt AI-technologie voor het geautomatiseerd analyseren van medische scans.

 

Zielwear

Een ‘fashion on-demand’ bedrijf, met de visie en ambitie om on-demand productie op grote schaal te faciliteren. Zielwear bouwt aan een technologieplatform om kleding te ontwerpen, produceren en leveren aan bedrijven op basis van de werkelijke vraag van de consument.

 

The Fabricant

The Fabricant is ‘s werelds toonaangevende digitale fashion house en een pionier in de digitalisering van de fashion industrie.

Borski Fund is in de tweede helft van 2019 opgericht. Het fonds richt zich op vrouwelijke ondernemers en ondernemingen gericht op vrouwen. Binnen de participaties van Borski Fund zit er minimaal één vrouw in het directieteam met een aandelenbelang in de onderneming. Hiermee stimuleren wij meer diversiteit in bedrijven, meer vrouwen die risicodragend ondernemen en meer vrouwen die risicodragend investeren. Zo willen wij bijdragen aan een divers Nederlands ondernemerslandschap en een evenwichtige situatie van vrouwen op topposities. Bedrijven die eerste omzet en tractie hebben vallen binnen de investeringsfocus van Borski Fund.

Doelstelling
Het stimuleren van meer diversiteit in bedrijven, meer vrouwen die risicodragend ondernemen en meer vrouwen die risicodragend investeren. Zo willen wij bijdragen aan een divers Nederlands ondernemerslandschap en een evenwichtige situatie van vrouwen op topposities.

Voor wie
Het fonds richt zich op vrouwelijke ondernemers en ondernemingen gericht op vrouwen. Binnen de participaties van Borski Fund zit er minimaal één vrouw in het directieteam met een aandelenbelang in de onderneming.

Instrumenten
Het fonds verstrekt eigen- en vreemd vermogen in de vorm van seed capital en aanloop- en expansiekapitaal. Dat gebeurt met aandelen en (converteerbare en achtergestelde) leningen.

Ticketgrootte
Vanaf € 250.000 tot maximaal € 3.000.000.

Oprichtingsdatum
Borski Fund is in de tweede helft van 2019 opgericht als een samenwerking tussen The Next Women en StartGreen Capital. ING, Rabobank en ABN AMRO zijn de grootste investeerders in het fonds. Daarnaast investeren Van Lanschot Bankiers, een aantal family offices en informals in het Borski Fund.

The Next Women Crowd Fund is de voorloper van het Borski Fund en samen met StartGreen Capital is The Next Women founding partner van het fonds.

Lees meer over de duurzaamheidsinformatie van StartGreen Capital

Portfolio

Criteria

Borski Fund biedt risicokapitaal en groeikapitaal voor ambitieuze bedrijven met minstens één vrouwelijke oprichter/ondernemer.

Bent u

  • Een vrouwelijke ondernemer/founder met minimaal 5% aandelenbezit?
  • Gevestigd (met een hoofdkantoor) in Nederland?
  • Een bedrijf met een minimale omzet van rond de €500k?
  • Een bedrijf dat positief bijdraagt aan het verminderen van ongelijkheid, ook wel Femtech of gendered innovation genoemd?
  • Een bedrijf met groeipotentie en stevige ambities?
  • Een bedrijf dat ondersteuning vanuit een divers team waardeert?

Het Investment Advisory Committee

Ida Kuijken

Afke Slager

Henk Luykx