Oneplanetcrowd

 

Windcentrale II

De Windcentrale maakt het voor iedereen mogelijk om zelf energie op te wekken met één van onze windmolens.

 

Fairphone

Met iedere telefoon die we maken, komen we dichter bij het doel om de elektronische industrie eerlijker en duurzamer te maken.

 

Donkey Republic

Donkey Republic is hét fietsendeelplatform van Europa. Wij zijn het bewijs dat je met technologie, goed materiaal en constructieve samenwerking met gemeenten een effectieve en duurzame oplossing kan bieden voor mobiliteit uitdagingen van steden.

StartGreen Capital is initiatiefnemer van Oneplanetcrowd, het eerste duurzame crowdfundingplatform in Nederland. Via het platform financieren ondernemers de ontwikkeling van hun innovatieve producten en diensten met middelen van ‘de crowd’. Projecten op Oneplanetcrowd dragen bij aan een duurzamere of socialere wereld.

 

Doelstelling
Via het platform wil Oneplanetcrowd bijdragen bij aan een duurzamere of socialere wereld door impact ondernemers te koppelen aan toekomstgerichte investeerders.

Voor wie
Het platform heeft twee doelgroepen: ondernemers en investeerders. Voor beide doelgroepen richten we ons op het leveren van “meer dan geld “:

  • Ondernemers die met hun product of dienst een positieve impact creëren op mens of milieu en naast geld ook vaak ambassadeurs en publiciteit of lokaal draagvlak willen realiseren.
  • Investeerders die dubbel rendement willen: een aantrekkelijk financieel rendement én positieve impact op mens en milieu

Instrumenten
Via het platform worden zowel leningen en obligaties als converteerbare leningen uitgezet.

Ticketgrootte
Vanaf € 250.000 tot maximaal € 5.000.000 (zonder prospectus). Voor grotere bedragen moet er een AFM goedgekeurde prospectus worden opgesteld.

Oprichtingsdatum
StartGreen Capital is sinds 2012 initiatiefnemer van Oneplanetcrowd, het eerste duurzame crowdfundingplatform in Nederland.

Het volledige portfolio

Criteria

Een lening wordt verstrekt aan een gevestigde onderneming die reeds omzet maakt en een volgende stap wil zetten, of aan een duurzaam energieproject met relatief voorspelbare kasstromen.

  • Converteerbare leningen worden verstrekt aan innovatieve ondernemingen die potentieel snel kunnen groeien.
  • Van € 100.000 tot € 10 mln +
  • Rente lening: 4% tot 10%
  • Looptijd: 1 tot 12 jaar

Raad van Advies

Marili ’t Hooft

Voorzitter

Taco van der Mast

Stef Hinfelaar

Meld uw aanvraag

Als u in aanmerking wilt komen voor een participatie door een van de fondsen van StartGreen Capital of interesse heeft in crowdfunding, dan vragen wij u uw idee online aan te melden door onderstaand aanmeldingsformulier in te vullen.

Heeft u vragen over het aanmeldingsformulier, de procedures of de criteria, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Aanmelden