Oneplanetcrowd

 

VanMoof

VanMoof wil steden leefbaarder te maken door meer mensen op de fiets te laten stappen. Daarom gooien ze het hele proces om: van verkoop tot reparatie en het terugvinden van de fiets bij diefstal.

 

Zonnepark Bomhofsplas

Het grootste drijvende zonnepark van Europa ligt op de Bomhofsplas in Zwolle. Het park wekt met 72.000 panelen groene energie op voor ruim 7.000 Zwolse huishoudens.

 

Weerribben Zuivel

Weerribben Zuivel is marktleider in het zuivelschap van biologische speciaalzaken. Het is een van de weinige boerenbedrijven die op ambachtelijke wijze op de boerderij zuivel produceert.

 

RE:BORN Walden

RE:BORN Walden wil emotionele, ecologische en economische impact maken door verouderd vastgoed aan te pakken en te transformeren naar functievrije gebouwen.

 

Fairphone

Met iedere telefoon die ze maken, komt Fairphone dichter bij het doel om de elektronische industrie eerlijker en duurzamer te maken.

StartGreen Capital is initiatiefnemer van Oneplanetcrowd, het eerste duurzame crowdfundingplatform in Nederland. Via het platform financieren ondernemers de ontwikkeling van hun innovatieve producten en diensten met middelen van ‘de crowd’. Projecten op Oneplanetcrowd dragen bij aan een duurzamere en/of socialere wereld.

 

Doelstelling
Via het platform wil Oneplanetcrowd bijdragen bij aan een duurzamere of socialere wereld door impact ondernemers te koppelen aan toekomstgerichte investeerders.

Voor wie
Het platform heeft twee doelgroepen:

  • Ondernemers die met hun product of dienst een positieve impact creëren op mens of milieu en naast geld ook vaak ambassadeurs en publiciteit of lokaal draagvlak willen realiseren.
  • Investeerders die dubbel rendement willen: een aantrekkelijk financieel rendement én positieve impact op mens en milieu

Voor beide doelgroepen richten we ons op het leveren van ‘meer dan geld’.

Instrumenten
Via het platform worden zowel leningen en obligaties als converteerbare leningen uitgezet.

Ticketgrootte
Vanaf € 250.000 tot maximaal € 5.000.000 (zonder prospectus). Voor grotere bedragen moet er een AFM goedgekeurde prospectus worden opgesteld.

Oprichtingsdatum
StartGreen Capital richtte in 2012 Oneplanetcrowd op: het eerste duurzame crowdfundingplatform in Nederland.

Het volledige portfolio

Criteria

Oneplanetcrowd verstrekt een lening aan een gevestigde onderneming die reeds omzet maakt en een volgende stap wil zetten, of aan een duurzaam energieproject met relatief voorspelbare kasstromen.

  • We verstrekken  converteerbare leningen aan innovatieve ondernemingen die potentieel snel kunnen groeien.
  • Van € 100.000 tot € 10 mln +
  • Rente lening: 4% tot 10%
  • Looptijd: 1 tot 12 jaar

Raad van Advies

Marili ’t Hooft

Voorzitter

Taco van der Mast

Stef Hinfelaar

Meld uw aanvraag

Wilt u in aanmerking komen voor een participatie door een van de fondsen van StartGreen Capital of hebt u interesse in crowdfunding? Meld uw idee bij ons aan via onderstaand aanmeldingsformulier.

Hebt u vragen over het aanmeldingsformulier, de procedures of de criteria, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Aanmelden