Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

 

Chaincraft

ChainCraft ontwikkelt mengcultuurfermentatie technologieën om duurzame biobased chemicaliën te produceren

 

MUD Jeans

MUD Jeans produceert duurzame spijkerbroeken met 40 procent gerecycled katoen.

 

Dexter Energy Services

Dexter Energy ontwikkelt software voor het beheer van energienetten, gebaseerd op kunstmatige intelligentie.

De provincie Noord-Holland gelooft al jarenlang sterk in de kracht van duurzame en innovatieve energie. Energie die het milieu spaart, maar ook de economie aanwakkert. Energie waar je samen in investeert. Dit fonds is een belangrijk instrument voor de ontwikkeling van een duurzame economie in de provincie. PDENH wordt beheerd door ROM InWest, KplusV en StartGreen Capital.

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland draagt sinds 2014 fors bij aan de transitie naar een duurzame en circulaire economie. We investeerden in tien jaar ruim 70 miljoen euro in innovatieve en duurzame projecten in de regio. Sinds september 2023 is het een closed-end fonds; sindsdien richten wij ons op vervolginvesteringen in bestaande portfoliobedrijven.

Doelstelling
De ontwikkeling van een duurzame economie in de provincie. Het stimuleren van duurzame bedrijvigheid, werkgelegenheid en innovatie is waar het uiteindelijk om gaat.

Voor wie
PDENH is een closed-end fonds dat zich richt op vervolginvesteringen in de bestaande portfoliobedrijven. De afgelopen tien jaar heeft het fonds gevestigde en startende bedrijven gefinancierd. Denk daarbij aan bedrijven die met bewezen technologieën hun bedrijfsmodel verder willen uitbouwen. Of aan starters die hun waarde willen bewijzen met verrassende innovaties. Het fonds is speciaal bedoeld voor bedrijven en projecten, die de duurzame economie een extra stimulans geven en zich richten op:

  • Energietransitie
  • Circulaire Economie
  • Duurzame Mobiliteit

Instrumenten
Het fonds verstrekt eigen en vreemd vermogen in de vorm van seed capital, projectfinanciering, aanloopkapitaal en expansiekapitaal. Dat gebeurt met aandelen, (cumulatief) preferente aandelen en (achtergestelde) leningen.

Oprichtingsdatum
PDENH is in 2014 opgericht door de provincie Noord-Holland.

Lees meer over de duurzaamheidsinformatie van StartGreen Capital

Criteria

Het fonds verstrekt eigen en vreemd vermogen in de vorm van seed capital, projectfinanciering, aanloopkapitaal en expansiekapitaal. Dat gebeurt met aandelen, (cumulatief) preferente aandelen en (achtergestelde) leningen. Het fonds verschaft dit kapitaal vanaf € 250.000 tot maximaal € 7.000.000.

De algemene criteria voor een deelneming zijn:

  • Het project of bedrijf draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het fonds en daarmee aan die van de provincie Noord-Holland.

 

  • Het project of bedrijf is gevestigd in en komt ten goede aan (de economie van) de provincie Noord-Holland.
  • De businesscase is transparant, haalbaar en onderbouwd met een degelijke exploitatieberekening.
  • Het project of bedrijf beschikt over een toegewijd, integer en kundig managementteam.
  • Er bestaat geen twijfel over de (juridische) grondslag van het project of bedrijf.
  • Het project of bedrijf levert voldoende rendement op met aanvaardbare risico’s.

Investeringcomité

Olivier Takx

Voorzitter

Ellen Boersma

Antoine Boelen

Meld uw aanvraag

Wilt u in aanmerking komen voor een participatie door een van de fondsen van StartGreen Capital of hebt u interesse in crowdfunding? Meld uw idee bij ons aan via onderstaand aanmeldingsformulier.

Hebt u vragen over het aanmeldingsformulier, de procedures of de criteria, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Aanmelden