StartGreen Fonds Duurzaam MKB

 

StartGreen Fonds Duurzaam MKB

 
 

Stoov

Financiering in coronatijd voor Stoov

Het StartGreen Fonds Duurzaam MKB heeft ruim 10 miljoen beschikbaar om duurzame ondernemers door de coronacrisis heen te helpen. De coronacrisis zorgt bij veel ondernemers voor liquiditeitsproblemen en niet alle duurzame ondernemers willen of kunnen bij de bank terecht. Voor een duurzame herstart van de economie is het belangrijk dat deze bedrijven gezond uit de crisis komen.


Doelstelling
Duurzame MKB-ondernemers, die niet terecht kunnen of willen bij de bank, door de coronacrisis helpen. Voor een duurzame herstart van de economie is het belangrijk dat deze bedrijven gezond uit de crisis komen.

Voor wie
MKB-ondernemers met een duurzame of maatschappelijk impact die liquiditeitskrapte ervaren door de coronacrisis. Deze ondernemers dragen bij aan één of meerdere ‘Sustainable Development Goals’.

Instrumenten
Het fonds verstrekt leningen tussen € 200.000 tot maximaal € 2.000.000, met een looptijd van 2 tot 4 jaar, met flexibele aflossingsschema’s.

Ticketgrootte
Vanaf € 200.000 tot maximaal € 2.000.000.

Oprichtingsdatum
Het StartGreen Fonds Duurzaam MKB is in 2020 opgericht door StartGreen Capital.

Criteria

Het StartGreen Fonds Duurzaam MKB heeft financiering beschikbaar om duurzame ondernemers door de coronacrisis heen te helpen.

Criteria:
– Vlak vóór de uitbraak van het coronavirus was het bedrijf in de kern gezond
– Het bedrijf ondervindt liquiditeitskrapte als gevolg van de coronamaatregelen

– Het bedrijf levert een concrete duurzame of maatschappelijke positieve bijdrage
– Ondernemer stelt zich persoonlijk borg voor tenminste 10% van de hoogte van het krediet

Financiering

 

Invest-NL en verschillende (oud-)ondernemers zorgden voor de financiering van het StartGreen Fonds Duurzaam MKB.

Meld uw aanvraag

Als u in aanmerking wilt komen voor een participatie door een van de fondsen van StartGreen Capital of interesse heeft in crowdfunding dan vragen wij u uw idee online aan te melden door onderstaand aanmeldingsformulier in te vullen.

Heeft u vragen over het aanmeldingsformulier, de procedures of de criteria, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Aanmelden