StartGreen Sustainable Innovation Fund en StartGreen Consumer Products Fund

 

Fibercore

Ontwerpen en productie van dragende constructies van vezelversterkte kunststof (composiet) voor onder meer bruggen, drijvende wegen, balkons en geluidsschermen.

 

Rodenburg

Biobased en biodegredable plastics die toegepast kunnen worden in business2business en business2consumer producten.

StartGreen Capital beheert twee Venture Capital fondsen: het StartGreen Sustainable Innovation Fund en het StartGreen Consumer Products Fund. Beide fondsen richten zich op innovatieve ondernemers die een duurzame technologie willen commercialiseren of versneld willen laten groeien.

Doelstelling
Het aanjagen van duurzame innovatie door het investeren in Technostarters in een vroege levensfase, voornamelijk in de segmenten duurzame energie, duurzame materialen en duurzame ICT oplossingen. Daarnaast is de investeringsfocus gericht op technieken die het de consument mogelijk maakt duurzamer te wonen, werken, reizen en ontspannen.

Voor wie
Beide fondsen richten zich op innovatieve ondernemers die een duurzame technologie willen commercialiseren of versneld willen laten groeien.

Instrumenten
Het fonds verstrekt eigen- en vreemd vermogen in de vorm van seed capital, aanloopkapitaal en expansiekapitaal. Dat gebeurt met aandelen en achtergestelde (converteerbare) leningen.

Ticketgrootte
Vanaf € 250.000 tot maximaal € 1.500.000

Oprichtingsdatum
StartGreen Sustainable Innovation Fund is opgericht in 2006 en het StartGreen Consumer Products Fund in 2007. Deze fondsen zijn een samenwerking tussen ABN AMRO Participaties NPE Fund B.V., DOEN Participaties en enkele Family Offices.

Beide fondsen zijn inmiddels uit geïnvesteerd, waardoor er geen nieuwe financiering kan worden aangevraagd via deze fondsen.

Portfolio

Criteria

 • Uw onderneming behoort tot de categorie Technostarter. Dat wil zeggen dat:
  1. Uw producten, processen of diensten – geen adviesdiensten – verkoopt/gaat verkopen, die zijn gebaseerd op een nieuwe technische vinding of een nieuwe toepassing van bestaande technologie.
  2. uw onderneming niet langer dan vijf jaar is ingeschreven in het KvK-register.
  3. u tot het segment starter of MKB-er behoort.
 • Uw onderneming heeft een duurzame oplossing voor consumententoepassingen, bij voorkeur in de segmenten: Water, Energie, Uitstoot en vervuiling of Mobiliteit;
 • StartGreen Capital zoekt commercieel sterke proposities met uitstekende rendementsverwachtingen. Uw product en/of dienst voldoet aan een duidelijke marktbehoefte en is onderscheidend ten opzichte van concurrenten;
 • StartGreen Capital hecht veel waarde aan gedreven ondernemers en kijkt ook naar de kwaliteiten, ervaring en marktkennis van het management;
 • StartGreen Capital hanteert marktconforme rendementscriteria; de hoogte van onze rendementseis hangt uiteraard samen met het risicoprofiel van de participatie, de aard van de deelname en de ondernemingsfase;
 • De minimale investering per participatie bedraagt €100.000,- en de maximale investering per participatie bedraagt € 1.500.000,-;
 • StartGreen Capital vraagt zeggenschap in de onderneming en verwerft in alle gevallen het recht om een lid van de Raad van Commissarissen aan te wijzen;
 • StartGreen Capital streeft ernaar om na 4 tot 6 jaar weer afscheid van elkaar te nemen.

Raad van Commissarissen

Sustainable Innovation Fund

Wim Jacobs

Voorzitter

Lourens Touwen

Consumer Products Fund

Menno Reinders

Voorzitter

Wim Jacobs

Richard Kooloos

Meld uw aanvraag

Als u in aanmerking wilt komen voor een participatie door een van de fondsen van StartGreen Capital of interesse heeft in crowdfunding dan vragen wij u uw idee online aan te melden door onderstaand aanmeldingsformulier in te vullen.

Heeft u vragen over het aanmeldingsformulier, de procedures of de criteria, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Aanmelden