StartGreen Sustainable Innovation Fund en StartGreen Consumer Products Fund

 

Rodenburg

Biobased en biodegredable plastics die toegepast kunnen worden in business2business en business2consumer producten.

 

Fibercore

Ontwerpen en productie van dragende constructies van vezelversterkte kunststof (composiet) voor onder meer bruggen, drijvende wegen, balkons en geluidsschermen.

StartGreen Capital beheert twee Venture Capital fondsen: het StartGreen Sustainable Innovation Fund en het StartGreen Consumer Products Fund. Beide fondsen richten zich op innovatieve ondernemers die een duurzame technologie willen commercialiseren of versneld willen laten groeien.

Doelstelling
Het aanjagen van duurzame innovatie door het investeren in Technostarters in een vroege levensfase, voornamelijk in de segmenten duurzame energie, duurzame materialen en duurzame ICT oplossingen. Daarnaast is de investeringsfocus gericht op technieken die het de consument mogelijk maakt duurzamer te wonen, werken, reizen en ontspannen.

Voor wie
Beide fondsen richten zich op innovatieve ondernemers die een duurzame technologie willen commercialiseren of versneld willen laten groeien.

Instrumenten
Het fonds verstrekt eigen- en vreemd vermogen in de vorm van seed capital, aanloopkapitaal en expansiekapitaal. Dat gebeurt met aandelen en achtergestelde (converteerbare) leningen.

Ticketgrootte
Vanaf € 250.000 tot maximaal € 1.500.000

Oprichtingsdatum
StartGreen Sustainable Innovation Fund is opgericht in 2006 en het StartGreen Consumer Products Fund in 2007. Deze fondsen zijn een samenwerking tussen ABN AMRO Participaties NPE Fund B.V., DOEN Participaties en enkele Family Offices.

Beide fondsen zijn inmiddels uit geïnvesteerd, waardoor er geen nieuwe financiering kan worden aangevraagd via deze fondsen.

Portfolio

Raad van Commissarissen

Sustainable Innovation Fund

Wim Jacobs

Voorzitter

Lourens Touwen

Consumer Products Fund

Menno Reinders

Voorzitter

Wim Jacobs

Richard Kooloos

Meld uw aanvraag

Wilt u in aanmerking komen voor een participatie door een van de fondsen van StartGreen Capital of hebt u interesse in crowdfunding? Meld uw idee bij ons aan via onderstaand aanmeldingsformulier.

Hebt u vragen over het aanmeldingsformulier, de procedures of de criteria, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Aanmelden