The Next Women Crowd Fund

 

Fit20

Fit in 20 minuten en altijd met je persoonlijke begeleider.

 

Vastari

Met het online platform verbindt Vastari kunst, kennis en cultuur.

Dit fonds is medio 2014 opgezet als een samenwerking tussen The Next Women en Oneplanetcrowd. Het fonds heeft een tweeledige doelstelling; het stimuleren van vrouwelijke ondernemers en het stimuleren van vrouwelijke investeerders.

 

Doelstelling
Het fonds heeft een tweeledige doelstelling; het stimuleren van vrouwelijke ondernemers en het stimuleren van vrouwelijke investeerders. Het fonds wil een platform bieden voor vrouwelijke investeerders om op een laagdrempelige manier samen te investeren en zo ondernemerschap te bevorderen.

Voor wie
The Next Women Crowd Fund investeert in eerste instantie in ondernemingen die vanuit de community van The Next Women worden aangebracht. Daarnaast investeert he Next Women Crowd Fund ook in de winnaar van de jaarlijkse The Next Women pitch competitie.

Instrumenten
Het fonds verstrekt eigen- en vreemd vermogen in de vorm van seed capital en aanloopkapitaal en expansiekapitaal. Dat gebeurt met aandelen en (converteerbare) leningen.

Ticketgrootte
Vanaf € 20.000 tot maximaal € 50.000.

Oprichtingsdatum

Dit fonds is medio 2014 opgezet als een samenwerking tussen The Next Women en Oneplanetcrowd.

The Next Women Crowd Fund is inmiddels uit geïnvesteerd, waardoor er geen nieuwe financiering kan worden aangevraagd via dit fonds.

Portfolio

Criteria

TNWCF investeert op crowdfundingplatformen die een eigen due diligence doen bij de bedrijven die op het platform staan en die goedgekeurd zijn door TNWCF.

Daarnaast zijn de criteria

  • Helder business model (dus ook goed verdienmodel) met kans op succes (common sense).
  • Vrouwelijke actieve Directeur Groot Aandeelhouder (minimum 5% aandelenbelang).
  • Minimaal gevraagd bedrag van 25k€ via OPC of approved Deal Platforms,
  • Geen negatieve associatie-voorkennis over/met betrokken dga’s en/of dienst/product door leden van bestuur en/of investeringscomité.
  • Bedrijf ouder dan 3 maanden.
  • (Converteerbare) lening
  • Ondernemer moet lid worden van TheNextWomen.
  • Ondernemer moet t.z.t. presentatie geven aan fonds.

Meld uw aanvraag

Als u in aanmerking wilt komen voor een participatie door een van de fondsen van StartGreen Capital of interesse heeft in crowdfunding dan vragen wij u uw idee online aan te melden door onderstaand aanmeldingsformulier in te vullen.

Heeft u vragen over het aanmeldingsformulier, de procedures of de criteria, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Aanmelden