Onze fondsen

Als een van de grootste Nederlandse fondsmanager in impact-financiering beheert en begeleidt StartGreen de financiering van ventures en projecten met zowel leningen als risicokapitaal. En ontwikkelen wij samen met onze investeerders nieuwe fondsen en financieringsmogelijkheden. Een overzicht van onze huidige fondsen treft u hiernaast.

We doen dit allemaal om duurzame vooruitgang te stimuleren en de overgang naar een verantwoorde economie verder te versnellen. De energietransitie, meer diversiteit en circulariteit zijn voor ons daarin belangrijk. Het crowdfunding-platform en alle fondsen die wij beheren zijn altijd actief op één of meerdere van deze thema’s.

Aanvraagformulier

Energiefonds Overijssel

 
 

BTG Bioliquids (BTG-BTL)

BTG-BTL produceert olie uit biomassa (houtsnippers) door middel van pyrolyse en brengt deze techniek wereldwijd op de markt. De fabriek staat in Hengelo.

 

Rc Panels

Rc Panels maakt via een prefab bouwmethode isolerende gevels, die bestaande huizen in een keer verduurzamen.

 

S4 Ancillary Services B.V.

S4 Energy ontwikkelt een nieuw type energieopslag via een combinatie van accu’s en een vliegwiel, waarmee schommelingen op het energienet worden opgevangen.

De provincie Overijssel heeft een ambitieuze doelstelling voor nieuwe energie: duurzame vormen van energie moeten in 2023 voorzien in 20% van de totale energiebehoefte van de provincie en in 2050 wil Overijssel volledig energieneutraal zijn.

Lees meer

Participatiefonds Duurzame Economie Noord Holland

 
 

Chaincraft

ChainCraft ontwikkelt mengcultuurfermentatie technologieën om duurzame biobased chemicaliën te produceren

 

MUD Jeans

MUD Jeans produceert duurzame spijkerbroeken met 40 procent gerecycled katoen.

 

Dexter Energy Services

Dexter Energy ontwikkelt software voor het beheer van energienetten, gebaseerd op kunstmatige intelligentie.

De provincie Noord-Holland gelooft al jarenlang sterk in de kracht van duurzame en innovatieve energie. Energie die het milieu spaart, maar ook de economie aanwakkert. Energie waar je samen in investeert. Dit fonds is een belangrijk instrument voor de ontwikkeling van een duurzame economie in de provincie.

Lees meer

Oneplanetcrowd

 
 

VanMoof

VanMoof wil steden leefbaarder te maken door meer mensen op de fiets te laten stappen. Daarom gooien ze het hele proces om: van verkoop tot reparatie en het terugvinden van de fiets bij diefstal.

 

Zonnepark Bomhofsplas

Het grootste drijvende zonnepark van Europa ligt op de Bomhofsplas in Zwolle. Het park wekt met 72.000 panelen groene energie op voor ruim 7.000 Zwolse huishoudens.

 

Weerribben Zuivel

Weerribben Zuivel is marktleider in het zuivelschap van biologische speciaalzaken. Het is een van de weinige boerenbedrijven die op ambachtelijke wijze op de boerderij zuivel produceert.

 

RE:BORN Walden

RE:BORN Walden wil emotionele, ecologische en economische impact maken door verouderd vastgoed aan te pakken en te transformeren naar functievrije gebouwen.

 

Fairphone

Met iedere telefoon die ze maken, komt Fairphone dichter bij het doel om de elektronische industrie eerlijker en duurzamer te maken.

StartGreen Capital is initiatiefnemer van Oneplanetcrowd, het eerste duurzame crowdfundingplatform in Nederland. Via het platform financieren ondernemers de ontwikkeling van hun innovatieve producten en diensten met middelen van ‘de crowd’. Projecten op Oneplanetcrowd dragen bij aan een duurzamere of socialere wereld.

Lees meer

Borski Fund

 

IME Medical Electrospinning

Our cutting-edge medical electrospinning research and development equipment, MediSpin® XL platform and application development services enable our customers to realize their superior fiber-based medical devices.

 

The Next Closet

Duurzaam en lokaal opererend platform dat tweedehands designer-items een tweede leven biedt.

 

Atlantic Therapeutics

Atlantic Therapeutics wil via medische hulpmiddelen de kwaliteit van leven voor mensen verbeteren, door hun bekkengezondheid te herstellen en te versterken.

 
 

Thirona

Thirona ontwikkelt AI-technologie voor het geautomatiseerd analyseren van medische scans.

 

The Fabricant

The Fabricant is ‘s werelds toonaangevende digitale fashion house en een pionier in de digitalisering van de fashion industrie.

Borski Fund is in de tweede helft van 2019 opgericht. Het fonds richt zich op vrouwelijke ondernemers en ondernemingen gericht op vrouwen. Binnen de participaties van Borski fund zit er minimaal één vrouw in het directieteam met een aandelenbelang in de onderneming.

Lees meer

StartGreen Fonds Duurzaam MKB

 

StartGreen Fonds Duurzaam MKB

 
 

Stoov

Financiering in coronatijd voor Stoov

Het StartGreen Fonds Duurzaam MKB heeft ruim 10 miljoen beschikbaar om duurzame ondernemers door de coronacrisis heen te helpen. De coronacrisis zorgt bij veel MKB-ondernemers voor liquiditeitsproblemen en niet alle duurzame ondernemers willen of kunnen bij de bank terecht. Voor een duurzame herstart van de economie is het belangrijk dat deze bedrijven gezond uit de crisis komen.

Lees meer

StartGreen Sustainable Innovation Fund en StartGreen Consumer Products Fund

 

Fibercore

Ontwerpen en productie van dragende constructies van vezelversterkte kunststof (composiet) voor onder meer bruggen, drijvende wegen, balkons en geluidsschermen.

 
 

Rodenburg

Biobased en biodegredable plastics die toegepast kunnen worden in business2business en business2consumer producten.

Het StartGreen Sustainable Innovation Fund en het StartGreen Consumer Products Fund richten zich beide op innovatieve ondernemers die een duurzame technologie willen commercialiseren of versneld willen laten groeien.

Lees meer

The Next Women Crowd Fund

 
 

Fit20

Fit in 20 minuten en altijd met je persoonlijke begeleider.

 

Vastari

Met het online platform verbindt Vastari kunst, kennis en cultuur.

Dit fonds is medio 2014 opgezet als een samenwerking tussen The Next Women en Oneplanetcrowd. Het fonds heeft een tweeledige doelstelling; het stimuleren van vrouwelijke ondernemers en het stimuleren van vrouwelijke investeerders.

Lees meer