Ga naar hoofdinhoud

18 januari 2023

Op 7 februari 2023 organiseert StartGreen de eerste Investors Summit: een exclusief investor relations event. Het wordt een interessante middag over impact-investeren, met boeiende sprekers en ruime gelegenheid om te netwerken. 

Het evenement vindt plaats in de Mauritszaal van het SDG House in het KIT. Daar houdt Willem Schramade een keynote over duurzaam investeren. Vervolgens zullen 4 impact-ondernemingen uit de portfolio’s van Borski Fund, PDENH en Energiefonds Overijssel zich presenteren met een elevatorpitch, waarna ze geïnterviewd worden door Katja Keuchenius.

Het programma ziet er als volgt uit:
 • 15.45 – 16.15 uur: Inloop met koffie en thee.
 • 16:15 uur: Welkom door StartGreen-founders Coenraad de Vries en Laura Rooseboom. Tijdens hun welkomstwoord delen ze hun plannen voor de toekomst.
 • 16.30 uur: Keynotespreker Willem Schramade over het belang van investeren in impact-ondernemingen en -projecten.
 • 17.00 uur: Journaliste Katja Keuchenius interviewt managers van portfoliobedrijven actief in 1 van de 3 impactdomeinen van StartGreen*: de energietransitie, inclusiviteit & diversiteit en circulariteit. Waar liggen de kansen en wat zijn de uitdagingen?
 • 17.30 – 19.00 uur: Borrel. Na het plenaire programma toasten we graag met de aanwezigen op een kansrijke toekomst. Tijdens de netwerkborrel is er volop de gelegenheid om andere impactinvesteerders- en ondernemers te spreken.

NB: met oog op de internationale deelnemers is Engels de voertaal tijdens het event.

Deze portfoliobedrijven stellen zich voor
 • Aiir Innovations
  Cassandra Loor (Co-founder, COO)
  Aiir Innovations heeft een AI-onderhoudstool ontwikkeld die gedeeltelijk geautomatiseerd onderzoek van vliegtuigmotoren mogelijk maakt. De software van Aiir herkent defecten op de rotorbladen van de motoren, wat het controleproces minder arbeidsintensief maakt. Borski Fund investeert in Aiir mede vanwege het bijzonder diverse team.
 • S4 Energy
  Leo Visser (CEO)
  S4 Energy is een groep van ondernemingen die het ontwerp en de levering verzorgt van elektriciteit-opslagsystemen aan derden. Daarnaast beheren ze in Almelo en Heerhugowaard in eigen bezit installaties die de stabliteit van het elektriciteitsnet verzorgen. Hun gepatenteerde KINEXT vliegwiel-technologie is bij uitstek geschikt om kortstondig veel vermogen uit  te wisselen met het elektriciteitsnet. Daarnaast wordt het ingezet voor de elektrificatie van containerkranen in de Rotterdamse haven.
 • Zonnepark Bomhofsplas
  Jaap Baarsma (Projectdirecteur)
  Het drijvende zonnepark Bomhofsplas ligt op een zandwinplas nabij Zwolle en is een van de grotere drijvende zonneparken in Europa. Met maar liefst 18 hectare en 72.000 panelen wekt het zonnepark stroom op voor 7.000 huishoudens. Het park is in handen van een consortium van lokale energiecoöperatie Blauwvinger Energie, Energiefonds Overijssel en een private investeerder.
 • Aardwarmte Koekoekspolder
  Radboud Vorage (Projectdirecteur)
  Een aantal groentetelers uit IJsselmuiden stapte in 2012 over op duurzame aardwarmte, de kassen worden sindsdien verwarmd met water dat wordt opgepompt van een diepte van bijna 2 kilometer. Hiermee is het aardgasgebruik van deze tuinbouwbedrijven met 70 tot 90 procent afgenomen. De aardwarmtebron produceert jaarlijks evenveel warmte als 3.200 huishoudens samen gebruiken.
Over Willem en Katja

Willem Schramade is Head of Sustainability Client Advisory bij Schroders en auteur van het boek Duurzaam kapitalisme. Als onafhankelijk financieel adviseur stimuleer hij bedrijven om hun geld zo duurzaam mogelijk te investeren. Daarnaast is hij als researcher en fellow betrokken bij het Erasmus Platform for Sustainable Value Creation.

 

Katja Keuchenius is freelance journaliste, gespecialiseerd in duurzaamheid. Haar artikelen verschijnen onder meer in Vrij Nederland, Binnenlands bestuur, Dagblad Trouw en het FD. Daarvoor interviewt ze mensen die de samenleving slimmer en verantwoorder willen organiseren.

Wilt u aanwezig zijn bij dit event? Meldt u zich dan aan via onderstaande knop of stuur een e-mail naar xavier@startgreen.nl.

Aanmelden
nl_NLNederlands