Ga naar hoofdinhoud

16 mei 2024

VivArt-X, opgericht door Dan Jing Wu en Patricia Dankers, biedt gepersonaliseerde, regeneratieve oplossingen voor borstkankerpatiënten op weg naar herstel. Onlangs heeft deze Brabantse start-up met succes een extensie-financieringsronde afgesloten met Borski Fund, naast eerdere investeerders Brabant Startup Fund, TUe Participations, de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) en een groep informele investeerders.

In ons land heeft een vrouw een kans van 1 op 7 om borstkanker te krijgen. Een deel van de borstkankerpatiënten heeft een borstreconstructie nodig. Deze operaties leiden vaak tot complicaties die hun gezondheid nog verder verslechteren. VivArt-X heeft een revolutionair synthetisch, afbreekbaar biomateriaal ontwikkeld, waarmee cellen die nodig zijn voor het transplantaat beter kunnen regenereren en enten. Dit leidt uiteindelijk tot een betere kwaliteit van leven voor borstkankerpatiënten.

Ongelijkheid in gezondheidszorg

Borski is toegewijd aan de ondersteuning van vrouwelijke ondernemers en aan het dichten van de financieringskloof tussen mannen en vrouwen. Door aan deze uitgebreide financieringsronde deel te nemen, toont Borski opnieuw haar vastberadenheid om gelijke kansen te bieden aan vrouwelijke ondernemers en om belangrijke kwesties rond ongelijkheid in gezondheidszorg aan te pakken.

‘We zijn ongelooflijk dankbaar voor de steun van Borski en voor het delen van dezelfde visie,’ zegt Dan Jing Wu, CEO en medeoprichter van VivArt-X. ‘Deze investering stelt ons in staat om onze missie te versnellen en de gezondheidszorg voor vrouwen te verbeteren door middel van innovatie en technologie.’

Groot economisch potentieel

Volgens onderzoek van McKinsey zou het dichten van de gezondheidskloof tussen vrouwen en mannen 1,7% kunnen toevoegen aan het wereldwijde BBP, wat neerkomt op een economisch potentieel van 1 biljoen dollar. Ondertussen meldt het FemTech-marktonderzoek van Sie Ventures dat slechts 4% van de R&D in de gezondheidszorg gericht is op gezondheidskwesties specifiek voor vrouwen. Door meer vrouwen te betrekken bij de besluitvorming over investeringen wil Borski ervoor zorgen dat deze verschillen voor vrouwen over de hele linie kleiner worden.

Simone Brummelhuis, partner en co-founder van Borski Fund:

‘Deze investering toont het drievoudige effect van het Borski Fund: het mobiliseren van kapitaal van onder andere vrouwelijke investeerders, het dichten van de financieringskloof voor vrouwelijke oprichters en het aanpakken van de gezondheidskloof tussen vrouwen. Ons fonds is uniek in zijn niet aflatende inzet om vrouwen op alle fronten kansen te bieden en nieuwe mogelijkheden te creëren.’

nl_NLNederlands