Ga naar hoofdinhoud

9 april 2024

Energiefonds Overijssel en Mogelijk hebben een speciaal financieringsfonds opgericht: het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel. Ondernemers in Overijssel die hun bedrijfspand willen verduurzamen, kunnen bij dit fonds aankloppen voor financiering.

Het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel is een unieke samenwerking tussen Energiefonds Overijssel en Mogelijk. De laatste maakt financieringen van zakelijk vastgoed mogelijk. Het fonds biedt hiermee Overijsselse ondernemers die willen verduurzamen een nieuwe financieringsoptie.

Verduurzaming mogelijk maken

Mogelijk heet zo, omdat het de aanschaf en verduurzaming van zakelijk vastgoed mogelijk maakt. Je kunt als private investeerder geld uitlenen of beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Zo financieren private investeerders het zakelijk vastgoed van ondernemers. Vanaf nu kunnen ondernemers ook financiering aanvragen voor hun verduurzamingsinitiatieven bij het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel. Het is voor Mogelijk het eerste speciale fonds waarbij een externe zakelijke partij, te weten Energiefonds Overijssel, fungeert als grote investeerder. 

Stimuleren duurzaam ondernemerschap

Thomas Meeuwsen, Investment Manager van Energiefonds Overijssel legt uit waarom Energiefonds Overijssel investeert in het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel. ‘Wij stimuleren de overgang naar duurzame energie en energiebesparing in Overijssel. Dat doen we met leningen en participaties, maar ook door ons netwerk open te stellen en door dit soort samenwerkingen aan te gaan. Door de samenwerking met Mogelijk stimuleren we het duurzaam ondernemerschap onder mkb’ers in de regio.’

Groei vraag financieringen

Folkert Eggink, algemeen directeur Mogelijk: ‘Steeds meer ondernemers willen verduurzamen, zeker sinds de energieprijzen stijgen. Ook wordt invloed van het klimaat steeds meer een onderwerp voor ondernemers. Hoe houd je je pand koel in de zomer en warm en droog in de winter? De vraag naar oplossingen en naar het financieren ervan groeit. Het is mooi dat met het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel financiering voor verduurzaming toegankelijker en makkelijker wordt. Het is onze ambitie met meer partners specifieke fondsen in te richten zodat we aan vraag- en aanbod van specifiek kapitaal kunnen blijven voldoen.’

nl_NLNederlands