Ga naar hoofdinhoud

12 oktober 2021

Energiefonds Overijssel organiseerde vorige maand een fietstocht met de onheilspellende naam ‘De hel van Twente’. Investment Associate Eva Post doet verslag.

Live contact
Na een jaar klanten en relaties uitsluitend op het scherm zien, vond Energiefonds Overijssel het de hoogste tijd om elkaar weer eens in levenden lijve te treffen. We waren dan ook heel blij met de vele aanmeldingen van enthousiaste relaties die met ons mee wilden fietsen. Plots kregen we het bericht van de organisator dat hij had besloten de tour niet door te laten gaan. Met dank aan Willems connecties hebben we de officiële route kunnen bemachtigen en konden we de door Energiefonds Overijssel georganiseerde Hel van Twente gelukkig toch door laten gaan. De weersvoorspellingen zagen er fantastisch uit voor de tourdag, dus niets kon ons nog tegenhouden

Professioneel peloton
Op woensdag 8 september om 9 uur meldde zich een groep van 21 enthousiaste fietsers op het startpunt. De serieuze outfits en prachtige fietsen van de deelnemers maakten – in mijn ogen – dat we eruitzagen als een professioneel peloton. Na een kopje koffie met krentenwegge en de veiligheidsinstructies van steward Willem waren we helemaal klaar voor de start.

Twee groepen
Het oorspronkelijke plan was dat er twee groepen zouden rijden: een getrainde groep zou 96 km rijden en een minder getrainde groep 71 km. Het mooie weer en de gezellige groep hadden de minder getrainde fietsers overgehaald de langere route mee te fietsen, een beslissing die sommige fietsers later die dag betreurden. De eerste ongeveer 50 kilometer hebben we met het gehele peloton samen gefietst en konden we volop bijpraten over de duurzame initiatieven waar iedereen mee bezig is.

Daarna heeft de ‘minder snelle’ groep zich toch wat af moeten laten zakken om de krachten te sparen. Investment manager Willem en Knillis van CCS hebben nog een indrukwekkende achtervolging van de langzamere groep naar de snelle groep ingezet. Na de pauze ging de snelle groep voor het serieuze werk: klimmetjes en hoge snelheden, terwijl de langzamere groep zich rustig naar de finish begaf.

Geen stoplichten
Het was een prachtige route door de mooiste delen van Twente en Grafschaft Bentheim in Duitsland, die ons langs meerdere windmolens en zonnepanelen op dak voerde. Onder de strakblauwe lucht fietsten we door glooiend heuvellandschap, vlakke weilanden en beboste natuurgebieden, afgewisseld met maïsvelden zonder ooit een stoplicht tegen te komen.

Sportieve prestatie
De deelnemers hebben een fantastische prestatie geleverd. De snelle groep heeft 96 km gereden met een gemiddelde snelheid van 30 km per uur. De langzamere groep heeft toch nog 83 km gereden met een  gemiddelde snelheid van 25 km per uur. Bij de finish konden we onder genot van een verkoelend drankje en saucijzenbroodje bijkomen en bijpraten. Heel veel dank aan de deelnemers en in het bijzonder aan de voorrijders Barry en Siem. We hopen jullie allen bij de volgende editie van de tour weer te zien.

nl_NLNederlands