Ga naar hoofdinhoud

20 juni 2024

Vol trots presenteren we ons nieuwste Impact Report. Daarin kunt u lezen welke stappen we in 2023 hebben gezet richting een groenere, eerlijkere wereld. Zo hebben de fondsen van StartGreen vorig jaar samen bijna 70 miljoen euro uitgezet, in de vorm van 42 leningen en investeringen en hebben ze daarmee maar liefst 1,1 miljoen ton CO2 helpen besparen.

Impact in beeld

Naast uitgebreide duurzaamheidsinformatie, zetten we in het rapport van elk van onze fondsen een portfoliobedrijf in de schijnwerpers. Dit jaar zijn dat: duurzaam bouwbedrijf Tala, Triple Solar, een bedrijf in innovatieve warmtepompen en PVT-panelen en CarbonX, dat een duurzaam en lokaal produceerbaar alternatief voor grafiet ontwikkelt: een belangrijke grondstof voor EV-batterijen.

Focus op diversiteit en inclusiviteit

En net als voorgaande jaren besteden we extra aandacht aan een van onze drie impactdomeinen. Dit jaar is dat Diversiteit & Inclusiviteit. Om die reden hebben we Najada Kumbuli, Head of Investments van Visa Foundation geïnterviewd. Zij vertelt waarom deze vooraanstaande Amerikaanse stichting Borski Fund heeft uitgekozen om samen de economische emancipatie van vrouwen te bevorderen.

Bekijk ons Impact Report 2023 via deze link

nl_NLNederlands