Ga naar hoofdinhoud

18 september 2023

Wie kan beter beoordelen of een start-up potentie heeft dan ondernemers die zelf succesvol een bedrijf tot bloei hebben gebracht? Sifted, hét nieuwsplatform voor de Europese start-upgemeenschap, plaatste een lijst van founders die nu start-ups financieren. Bovenaan de lijst staan onze eigen Laura Rooseboom en Simone Brummelhuis.

De lijst van Sifted bevat informatie over welke founders in Europa – na het succesvol opstarten en laten groeien van hun eigen bedrijf – de overstap heeft gemaakt van fondsenwerving naar financiering met durfkapitaal.

Laura staat in de lijst omdat ze in 2012 aan de wieg stond van Oneplanetcrowd, het crowdfundingplatform voor impact-start-ups, dat vervolgens in 2022 fuseerde met investeringsplatform Invesdor. In 2019 trad ze als partner toe tot het Nederlandse VC Borski Fund. Verder is ze natuurlijk Managing Partner bij StartGreen Capital. Simone staat in de lijst omdat zij restaurantbeoordelingswebsite IENS oprichtte (nu bekend als The Fork), dat in 2015 werd verkocht aan Tripadvisor. In 2019 werd ze fondsdirecteur en partner van Borski Fund.

Bekijk het volledige artikel met de complete lijst

nl_NLNederlands