Deel dit
sluit
Deel dit

Oneplanetcrowd

StartGreen Capital is sinds 2012 initiatiefnemer van Oneplanetcrowd, het eerste duurzame crowdfundingplatform in Nederland. Via het platform financieren ondernemers de ontwikkeling van hun innovatieve producten en diensten met middelen van ‘de crowd’. Projecten op Oneplanetcrowd dragen bij aan een duurzamere of socialere wereld.

Voor ondernemers

Voor ondernemers die met hun product of dienst een positieve impact creëren op mens of milieu kan crowdfunding via Oneplanetcrowd een goed middel zijn om aan hun financieringsbehoefte te voldoen. Ondernemers kiezen echter niet alleen voor crowdfunding vanwege het financiële aspect. Oneplanetcrowd heeft namelijk een actieve duurzame crowd van ruim 25.000 mensen met interesse in de ontwikkeling van goéde producten en diensten. Een crowdfundingcampagne levert naast financiering ambassadeurs en publiciteit op. Daarnaast is crowdfunding een goede manier om te ervaren hoe het (plan voor een) product of dienst valt bij een groter publiek. Crowdfunding wordt ook gebruikt om lokaal draagvlak te creëren voor bijvoorbeeld een (energie)project.

Meer informatie voor ondernemers

Voor investeerders

Oneplanetcrowd biedt investeerders via crowdfunding een aantrekkelijk financieel rendement én positieve impact op mens en milieu. Dubbel rendement dus! Maak deel uit van een community van ‘game changers'. Oneplanetcrowd hanteert verschillende investeringsvormen, ieder met een eigen risico- en rendementsprofiel. U kiest zelf welke investeringsvorm het beste bij u past.

Meer informatie voor investeerders