Deel dit
sluit
Deel dit

FiberCore Europe

FiberCore Europe is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van dragende constructies van vezelversterkte kunststof (composiet) voor de sectoren bouw en infrastructuur. Het bedrijf levert onder meer bruggen, drijvende wegen, balkons en geluidsschermen. FiberCore Europe heeft in korte tijd een forse trendverandering gerealiseerd in de anders zo traditionele bouwsector. Deze nieuwe trend om licht, snel en duurzaam te bouwen vindt inmiddels internationaal navolging.

Draagconstructies van vezelversterkte kunststof genereren een aanzienlijke milieuwinst. Eenvoudigweg omdat deze nieuwe constructies twintig keer lichter zijn dan beton of staal, veroorzaken ze zo'n twintig keer minder CO2-uitstoot. Daarnaast is het productieproces energiearm en schoon. Ten slotte, composiet is als restmateriaal chemisch inert. Na de technische levensduur kan de totale energieinhoud en de vezels worden teruggewonnen.

FiberCore Europe realiseerde alleen al in Nederland acht bruggen van vezelversterkte kunststof. Vorig jaar nog, werd de grootste koolstof brugoverspanning ter wereld geëxposeerd op de prestigieuze JEC in Parijs. De basis van het bedrijf is een aantal slimme patenten, geautomatiseerde engineering en een innovatief productiesysteem. FiberCore Europe levert producten, die initieel op kostprijs kunnen concurreren met traditionele bouwmaterialen zoals staal en beton. Door de lange levensduur en omdat het materiaal onderhoudsvrij is, zijn de composiet draagconstructies over de totale levensduur vele malen goedkoper dan vergelijkbare constructies in staal en beton. Ook daar speelt FiberCore Europe in op de trend dat infrastructurele projecten steeds vaker worden beoordeeld op de total costs of ownership.

Voor meer informatie: www.fibercore-europe.com