Deel dit
sluit
Deel dit

Rodenburg Biopolymers


Rodenburg Biopolymers is specialist in het ontwikkelen van biobased en biodegredable plastics die toegepast kunnen worden in business2business en business2consumer producten. Rodenburg heeft daarvoor een uniek, gepatenteerd procedé ontwikkeld en kan daarmee een breed aanbod aan klant specifieke toepassingen ontwikkelen. Voor de land- en tuinbouwsector worden potplantenbakjes geproduceerd die met plant en al in de grond worden gezet en daar composteren, voor grootschalige bouwprojecten worden buizen ontwikkeld die alleen in de eerste fase van een bouwtraject nodig zijn, en daarna dus niet opgegraven hoeven te worden. Steeds meer verpakkingsmaterialen zoals frietzakken en snoepwikkels zijn dankzij Rodenburg biodegradable.
Voor de productie van bioplastic gebruikt Rodenburg voornamelijk de afvalstroom van aardappelzetmeel als grondstof. Bioplastic van Rodenburg is in tegenstelling tot veel ander bioplastic, 100% biologisch afbreekbaar . Afhankelijk van de samenstelling en het productieproces kan het product binnen enkele maanden tot enkele jaren volledig door de natuur worden afgebroken. Rodenburg heeft jarenlange onderzoekservaring en zeer uitgebreide kennis van grondstoffen, receptuur en verwerkingsmogelijkheden. Het bedrijf is in staat om veel verschillende producten te leveren met beperkte aanpassingen aan het proces. Daarnaast is Rodenburg expert in het ontwikkeltraject met de klant en is in staat om gezamenlijk tot een klant specifiek , kwalitatief hoogwaardig product te komen.
Bij het productieproces van bioplastic is 65% minder energie nodig dan bij de productie van conventioneel plastic. Rodenburg wil door een sterke focus op innovatie met haar producten en productie methoden bijdragen aan een duurzame omgeving.


Voor meer informatie: www.biopolymers.nl