Deel dit
sluit
Deel dit

Solesta

Solesta is een Nederlands zonne-energiebedrijf. Het bedrijf produceert het geoctrooieerde Silverline-systeem, een innovatief flexibel concept voor de opwekking van zonnewarmte en -stroom. Het systeem is handig te installeren, duurzaam, meest rendabel en compact. Daardoor is het zeer geschikt voor bestaande- en nieuwe woningen. Hiernaast werkt Solesta aan nieuwe toepassingen op het gebied van zonne-energie.

Het zonne energiesysteem van Solesta maakt het mogelijk om 25% tot 50% van het jaarlijkse energieverbruik van een huishouden te besparen. Het Solesta systeem voor tapwater verwarming bestaat uit zonnecollectoren die geïnstalleerd zijn op het dak en die zonlicht omzetten in warmte. Deze warmte wordt vervolgens opgeslagen in een module waar zich een warmtewisselaar bevindt om het water te verhitten waarna het water de combiketel instroomt. Deze hoeft minder capaciteit te leveren waardoor gasverbruik en CO2 uitstoot dalen.

Het Solesta systeem kan later tevens worden uitgebreid door een extra collector of module bij te plaatsen. Daarnaast kunnen ook PV zonnepanelen worden geïntegreerd waardoor tevens elektriciteit kan worden opgewekt.

Het Solesta systeem is inmiddels succesvol geïnstalleerd in honderden woningen. Het systeem is ook geïnstalleerd in het Ronald Mc Donald huis in Valkenburg, waarbij Minister van der Hoeven van Economische zaken de zonneboiler in ontvangst nam. De verkoop van de zonneboiler is daarnaast uitgebreid naar Duitsland en België.

Voor meer informatie: www.solesta.nl