Onze fondsen

Als een van de grootste Nederlandse fondsmanager in impact-financiering beheert en begeleidt StartGreen de financiering van ventures en projecten met zowel leningen als risicokapitaal. En ontwikkelen wij samen met onze investeerders nieuwe fondsen en financieringsmogelijkheden.

Dit doen we allemaal om duurzame vooruitgang te stimuleren en de overgang naar een verantwoorde economie verder te versnellen. De Energietransitie, meer diversiteit en circulariteit zijn voor ons daarin belangrijk. Het crowdfunding-platform en alle fondsen die wij beheren zijn altijd actief op één of meerdere van deze thema’s.

Energiefonds Overijssel

 
 

BTG Bioliquids (BTG-BTL)

BTG-BTL produceert olie uit biomassa (houtsnippers) door middel van pyrolyse en brengt deze techniek wereldwijd op de markt. De fabriek staat in Hengelo.

 

Rc Panels B.V.

Rc Panels maakt via een prefab bouwmethode isolerende gevels, die bestaande huizen in een keer verduurzamen.

 

S4 Ancillary Services B.V.

S4 Energy ontwikkelt een nieuw type energieopslag via een combinatie van accu’s en een vliegwiel, waarmee schommelingen op het energienet worden opgevangen.

Sinds 2013 is StartGreen Capital, in een consortium met ASN Bank beheerder van Energiefonds Overijssel. De Provincie heeft €200 miljoen ter beschikking gesteld voor het fonds om een bijdrage te leveren aan de opwek van hernieuwbare energie en energiebesparing.

Lees meer

Oneplanetcrowd

 
 

Windcentrale II

De Windcentrale maakt het voor iedereen mogelijk om zelf energie op te wekken met één van onze windmolens.

 

Fairphone

Met iedere telefoon die we maken, komen we dichter bij het doel om de elektronische industrie eerlijker en duurzamer te maken.

 

Donkey Republic

Donkey Republic is hét fietsendeelplatform van Europa. Wij zijn het bewijs dat je met technologie, goed materiaal en constructieve samenwerking met gemeenten een effectieve en duurzame oplossing kan bieden voor mobiliteit uitdagingen van steden.

StartGreen Capital is sinds 2012 initiatiefnemer van Oneplanetcrowd, het eerste duurzame crowdfundingplatform in Nederland. Via het platform financieren ondernemers de ontwikkeling van hun innovatieve producten en diensten met middelen van ‘de crowd’. Projecten op Oneplanetcrowd dragen bij aan een duurzamere of socialere wereld.

Lees meer

StartGreen Sustainable Innovation Fund en StartGreen Consumer Products Fund

 

Fibercore

Ontwerpen en productie van dragende constructies van vezelversterkte kunststof (composiet) voor onder meer bruggen, drijvende wegen, balkons en geluidsschermen.

 
 

Rodenburg

Biobased en biodegredable plastics die toegepast kunnen worden in business2business en business2consumer producten.

StartGreen Capital beheert twee Venture Capital fondsen: het StartGreen Sustainable Innovation Fund en het StartGreen Consumer Products Fund. Beide fondsen richten zich op innovatieve ondernemers die een duurzame technologie willen commercialiseren of versneld willen laten groeien.

Lees meer

The Next Women Crowd Fund

 
 

Fit20

Fit in 20 minuten en altijd met je persoonlijke begeleider.

 

Vastari

Met het online platform verbindt Vastari kunst, kennis en cultuur.

Dit fonds is medio 2014 opgezet als een samenwerking tussen The Next Women en Oneplanetcrowd. Het fonds heeft een tweeledige doelstelling; het stimuleren van vrouwelijke ondernemers en het stimuleren van vrouwelijke investeerders. Het fonds wil een platform bieden voor vrouwelijke investeerders om op een laagdrempelige manier samen te investeren en zo ondernemerschap te bevorderen.

Lees meer

Participatiefonds Duurzame Economie Noord Holland

 
 

Chaincraft

ChainCraft ontwikkelt mengcultuurfermentatie technologieën om duurzame biobased chemicaliën te produceren

 

MUD Jeans

MUD Jeans produceert duurzame spijkerbroeken met 40 procent gerecycled katoen.

 

Dexter Energy Services

Dexter Energy ontwikkelt software voor het beheer van energienetten, gebaseerd op kunstmatige intelligentie.

De provincie Noord-Holland gelooft al jarenlang sterk in de kracht van duurzame en innovatieve energie. Energie die het milieu spaart, maar ook de economie aanwakkert. Energie waar je samen in investeert. Dit fonds is een belangrijk instrument voor de ontwikkeling van een duurzame economie in de provincie.

Lees meer

Borski Fund

 

IME Medical Electrospinning

Our cutting-edge medical electrospinning research and development equipment, MediSpin® XL platform and application development services enable our customers to realize their superior fiber-based medical devices.

 

Atlantic Therapeutics

Atlantic Therapeutics wil via medische hulpmiddelen de kwaliteit van leven voor mensen verbeteren, door hun bekkengezondheid te herstellen en te versterken.

 
 

Zielwear

Een ‘fashion on-demand’ bedrijf, met de visie en ambitie om on-demand productie op grote schaal te faciliteren. Zielwear bouwt aan een technologieplatform om kleding te ontwerpen, produceren en leveren aan bedrijven op basis van de werkelijke vraag van de consument.

 

The Fabricant

The Fabricant is ‘s werelds toonaangevende digitale fashion house en een pionier in de digitalisering van de fashion industrie.

Borski Fund is in de tweede helft van 2019 opgericht. Het fonds richt zich op vrouwelijke ondernemers en ondernemingen gericht op vrouwen. Binnen de participaties van Borski fund zit er minimaal één vrouw in het directieteam met een aandelenbelang in de onderneming.

Lees meer