Ga naar hoofdinhoud

Onze fondsen

Als een van de grootste Nederlandse fondsmanagers in impactfinanciering beheert en begeleidt StartGreen de financiering van ventures en projecten. Dat doen we met zowel leningen als risicokapitaal. Daarnaast ontwikkelen wij samen met onze investeerders nieuwe fondsen en financieringsmogelijkheden. Als u op het plaatje hiernaast klikt, ziet u een overzicht met feiten en cijfers van onze huidige fondsen.

We doen dit allemaal om duurzame vooruitgang te stimuleren en de overgang naar een verantwoorde economie verder te versnellen. De energietransitie, meer diversiteit en circulariteit zijn daarbij voor ons belangrijk. Het crowdfundingplatform en alle fondsen die wij beheren zijn altijd actief op één of meerdere van deze thema’s.

Financiering aanvragen

Energiefonds Overijssel

 
 

BTG Bioliquids (BTG-BTL)

BTG-BTL produceert olie uit biomassa (houtsnippers) door middel van pyrolyse en brengt deze techniek wereldwijd op de markt. De fabriek staat in Hengelo.

 

Rc Panels

Rc Panels maakt via een prefab bouwmethode isolerende gevels, die bestaande huizen in een keer verduurzamen.

 

S4 Ancillary Services B.V.

S4 Energy ontwikkelt een nieuw type energieopslag via een combinatie van accu’s en een vliegwiel, waarmee schommelingen op het energienet worden opgevangen.

De provincie Overijssel heeft een ambitieuze doelstelling voor nieuwe energie: duurzame vormen van energie moeten in 2023 voorzien in 20 procent van de totale energiebehoefte van de provincie. In 2050 wil Overijssel volledig energieneutraal zijn.

Lees meer

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

 
 

Chaincraft

ChainCraft ontwikkelt mengcultuurfermentatie technologieën om duurzame biobased chemicaliën te produceren

 

MUD Jeans

MUD Jeans produceert duurzame spijkerbroeken met 40 procent gerecycled katoen.

 

Dexter Energy Services

Dexter Energy ontwikkelt software voor het beheer van energienetten, gebaseerd op kunstmatige intelligentie.

De provincie Noord-Holland gelooft al jarenlang sterk in de kracht van duurzame en innovatieve energie. Energie die het milieu spaart, maar ook de economie aanwakkert. Energie waar je samen in investeert. Dit fonds is een belangrijk instrument voor de ontwikkeling van een duurzame economie in de provincie.

Lees meer

Invesdor/Oneplanetcrowd

 
 

Zonnepark Bomhofsplas

Het grootste drijvende zonnepark van Europa ligt op de Bomhofsplas in Zwolle. Het park wekt met 72.000 panelen groene energie op voor ruim 7.000 Zwolse huishoudens.

 

Weerribben Zuivel

Weerribben Zuivel is marktleider in het zuivelschap van biologische speciaalzaken. Het is een van de weinige boerenbedrijven die op ambachtelijke wijze op de boerderij zuivel produceert.

 

RE:BORN Walden

RE:BORN Walden wil emotionele, ecologische en economische impact maken door verouderd vastgoed aan te pakken en te transformeren naar functievrije gebouwen.

 

Fairphone

Met iedere telefoon die ze maken, komt Fairphone dichter bij het doel om de elektronische industrie eerlijker en duurzamer te maken.

StartGreen Capital is initiatiefnemer van Oneplanetcrowd, het eerste duurzame crowdfundingplatform in Nederland. Sinds de fusie met Invesdor, is Oneplanetcrowd het duurzame label op dit pan-Europese crowdfinancieringsplatform. Duurzame energieprojecten en impact-ondernemers uit heel Europa kunnen via dit platform rechtstreeks financiering ophalen bij particuliere en professionele investeerders.

Lees meer

Borski Fund

 
 

Vivolta

Our cutting-edge medical electrospinning research and development equipment, MediSpin® XL platform and application development services enable our customers to realize their superior fiber-based medical devices.

 

Atlantic Therapeutics

Atlantic Therapeutics wil via medische hulpmiddelen de kwaliteit van leven voor mensen verbeteren, door hun bekkengezondheid te herstellen en te versterken.

 

The Next Closet

Duurzaam en lokaal opererend platform dat tweedehands designer-items een tweede leven biedt.

 

Thirona

Thirona ontwikkelt AI-technologie voor het geautomatiseerd analyseren van medische scans.

 

The Fabricant

The Fabricant is ‘s werelds toonaangevende digitale fashion house en een pionier in de digitalisering van de fashion industrie.

Borski Fund richt zich op vrouwelijke ondernemers en ondernemingen gericht op vrouwen. Binnen de participaties van Borski Fund zit er minimaal één vrouw in het directieteam met een aandelenbelang in de onderneming.

Lees meer

StartGreen Sustainable Innovation Fund en StartGreen Consumer Products Fund

 
 

Rodenburg

Biobased en biodegredable plastics die toegepast kunnen worden in business2business en business2consumer producten.

 

Fibercore

Ontwerpen en productie van dragende constructies van vezelversterkte kunststof (composiet) voor onder meer bruggen, drijvende wegen, balkons en geluidsschermen.

Het StartGreen Sustainable Innovation Fund en het StartGreen Consumer Products Fund richten zich beide op innovatieve ondernemers die een duurzame technologie willen commercialiseren of versneld willen laten groeien.

Lees meer

The Next Women Crowd Fund

 
 

Fit20

Fit in 20 minuten en altijd met je persoonlijke begeleider.

 

Vastari

Met het online platform verbindt Vastari kunst, kennis en cultuur.

Dit fonds is medio 2014 opgezet als een samenwerking tussen The Next Women en Oneplanetcrowd. Het fonds heeft een tweeledige doelstelling; het stimuleren van vrouwelijke ondernemers en het stimuleren van vrouwelijke investeerders.

Lees meer
nl_NLNederlands