Team van Experts

Ons team bestaat uit experts op het gebied van (nieuwe) financieringen en structurering daarvan. Wat hen anders maakt is hun ambitie om voortdurend de ideale balans op te zoeken tussen ondernemend en verantwoord, om zo succesvol mogelijk changemakers én rendement te laten groeien.

Co-founder en Managing Partner van StartGreen Capital en Oneplanetcrowd

Laura Rooseboom

Voordat ik samen met Coenraad begon met StartGreen Capital, was ik directeur bij DOEN Participaties, het venture fonds van Stichting DOEN van de Postcodeloterij. Daarmee was ik één van de eerste investeerders in duurzame bedrijven in Nederland en heb ik veel van de eerste “groene” bedrijven geholpen bij hun groei. Daarvoor was ik werkzaam als accountmanager voor private banking klanten bij NBC Vermogensbeheer (nu Fair Capital Partners).

Ik heb de studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit afgerond en een post-doctorale opleiding als Chartered Financial Analyst aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Zakelijke passie
Waar ik voor ga, is dat we aan één wereld genoeg hebben en niet drie of vijf (afhankelijk van de levensstijl die wordt nagestreefd). Hiervoor is het nodig dat alle mensen naar hun beste potentie worden ingezet en niet aan de kant staan, omdat hun capaciteiten niet worden (h)erkend. Ook grondstoffen, materialen en productiemiddelen zullen veel efficiënter moeten worden ingezet.

Co-founder en Managing Partner van StartGreen Capital en Oneplanetcrowd

Coenraad de Vries

Na mijn afstuderen heb ik bijna tien jaar lang verschillende managementfuncties in het bankwezen bekleed. In 2006 heb ik besloten om mijn hobby voor het co-creëren van sociaal ondernemerschap (iets wat ik al sinds mijn studie deed in mijn vrije tijd) om te zetten in een echte baan, door samen met Laura StartGreen Capital en Oneplanetcrowd op te zetten.

Het verder laten groeien van StartGreen en Oneplanetcrowd door het creëren van financieringsmogelijkheden; dat is wat ik het liefste doe. Met ondernemende teams die kunnen excelleren binnen een grotere structuur (cellen). Want autonome teams kunnen het beste een klantsegment bedienen. De voornaamste uitdaging hierbij is om balans te creëren tussen de ondernemende energie van een team en de benodigde verantwoordelijkheid, het risicobewustzijn en de structurele eisen van een financieringsmaatschappij.

Zakelijke passie
Mijn persoonlijke ambitie is het versnellen van een tweevoudige duurzame verandering in de financiële sector. Tweevoudige duurzaamheid in de zin van 1) het creëren van financieringsoplossingen voor ondernemers die positieve veranderingen voor het milieu en/of de maatschappij teweegbrengen; en 2) door het gebruik van financieringsoplossingen die in essentie transparanter zijn en lagere transactiekosten hebben dan reguliere oplossingen.

Directeur Participaties en Directie Energiefonds Overijssel

Karel Asselbergs

Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, heb ik uitgebreide transactie-ervaring opgedaan in M&A-functies bij Deloitte en ING Corporate Finance. Vervolgens heb ik een aantal jaren gewerkt bij KRC Capital, waarmee ik de overstap heb gemaakt naar de investeringswereld. Omdat mijn hart ligt bij duurzame impact, ben ik in 2013 bij StartGreen Capital gestart waar ik nu de rol van Directeur Participaties vervul. Ik ben o.a. directielid bij het Energiefonds Overijssel waar ik verantwoordelijk ben voor het participatiedeel van het fonds. Mijn expertise ligt in het bijzonder bij venture capital investeringen en projectfinancieringen voor ondernemingen in de cleantech en duurzame energiesector.

Zakelijke passie
Mijn passie ligt bij het leveren van een substantiële bijdrage aan de energietransitie door zowel duurzame energieprojecten als innovatieve cleantech-ondernemingen van maatwerkinvesteringen te voorzien. Ik krijg letterlijk energie van het samen met ondernemers bouwen aan financieel gezonde bedrijven die de wereld écht kunnen veranderen, want dat is de opgave waar we in deze noodzakelijke transitie voor staan. Ik hou van de transactiedynamiek en de complexe puzzels die bij het structuren van deals vaak opgelost moeten worden; creativiteit en “out-of-the-box” denken zijn daarbij cruciaal. Bouwend op de expertise en het netwerk van StartGreen Capital, streef ik er - met ons team - altijd naar om ondernemers te ondersteunen en daadwerkelijk verder te helpen. Want ondernemers zijn de drijvende kracht achter innovatie en de energietransitie, waarbij wij als partner en investeerder willen zorgen voor een versnelling. Want we zijn er nog lang niet!

Directeur Financieringen en Directie Energiefonds Overijssel

Anouk Blüm

Sinds 2018 ben ik werkzaam bij StartGreen en heb daarvoor al langere tijd samengewerkt met mijn huidige collega’s om het Energiefonds Overijssel te ontwikkelen. Sinds december 2019 ben ik directeur van het Energiefonds Overijssel en verantwoordelijk voor de leningportefeuille. In Groningen heb ik Economie gestudeerd waarna ik ben begonnen bij KMPG – Financial Services als trainee. Vervolgens heb ik circa vijf jaar gewerkt als investment manager Micro-Finance bij Oxfam- Novib en Triple Jump. Daarna ben ik tien jaar bij de ASN Bank actief geweest in duurzame projectfinanciering waarna ik de overstap heb gemaakt naar StartGreen.

Zakelijke passie
Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een eerlijk verdeelde en duurzame wereld én ik heb een passie voor bankieren. In mijn huidige functie wordt dit perfect gecombineerd omdat je met onze focus projecten mogelijk kan maken die de wereld duurzaam (en) eerlijker maken en verdere ontwikkelingen ervan zullen aanjagen

CFRO

Jan-Willem Grandia

Na mijn studie bedrijfseconomie heb ik de post-master Register Controller afgerond. Ik ben al geruime tijd werkzaam binnen de financiële sector, bij Zwitserleven, SNS REAAL en bij ASN Bank. Bij ASN Bank was ik zes jaar in het MT verantwoordelijk voor finance, risk en compliance. In 2017 ben ik gestart als CFRO bij StartGreen Capital, waarbij ik daarnaast MT-lid ben bij Oneplanetcrowd en Energiefonds Overijssel.

Zakelijke passie
Ik wil graag samen met onze klanten impact creëren, door het aanbieden van transparante financiële producten die bijdragen aan een inclusieve en duurzame maatschappij. Vanuit mijn rol probeer ik de juiste randvoorwaarden te creëren zodat zowel onze klanten als wijzelf onze strategische doelen kunnen realiseren.

Commercieel Directeur en Co-founder Oneplanetcrowd

Maarten de Jong

Aan het einde van mijn studie Technische Bedrijfswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, woonde ik een half jaar in Sri Lanka waar ik in de ban raakte van ondernemerschap met maatschappelijke missie. Terug in Nederland ging ik aan het werk bij het Business in Development Network. Hier zette ik ‘investor matchmaking’ op en koppelde met mijn team vele ondernemers in opkomende economieën aan financiering. Ik bouwde een netwerk op van meer dan 150 business angels, high net worth individuals, (ontwikkelings)banken en VC-fondsen. In 2012 heb ik, samen met Laura en Coenraad, onder de paraplu van Start Green Capital Oneplanetcrowd opgezet: een financieringsplatform voor duurzame en maatschappelijke initiatieven die beleggers financieel én maatschappelijk rendement bieden.

Zakelijke passie
Ik vind niets zo mooi als ondernemers bijstaan in de realisatie van hun visie en ambitie.

Fondsdirecteur Borski Fund

Simone Brummelhuis

Sinds oktober 2019 ben ik, als medeoprichter, partner en fondsdirecteur, betrokken bij het Borski Fonds. Tevens ben ik oprichter van The Next Women, een leden- en netwerkorganisatie die toegang biedt tot kapitaalprogramma's en middelen voor vrouwelijke ondernemers en van The Next Women Crowd Fund, dat wordt gesteund door 70 vrouwelijke investeerders en eveneens investeert in vrouwelijke ondernemers.
Daarnaast ben ik commissaris bij verschillende grote en beursgenoteerde ondernemingen (Schiphol Group, Mediahuis NL) met een focus op digitale transformatie en heb ik verschillende adviesfuncties bekleed in de financiële sector (Rabo Amsterdam, Lendahand, Storecove, Annona). 
Ik ben een pionier in het startup eco-systeem en was Europees directeur van de Women in Tech Astia Accelerator, adviseur bij The Entrepreneur Centre aan de Erasmus Universiteit en van verschillende startup programma's van de Europese Commissie.

Ik ben medeoprichter van het grootste online restaurant platform IENS in Nederland (verkocht aan Tripadvisor in 2014). Daarvoor werkte ik als advocaat bij Loeff/A&O in Amsterdam en New York en Skadden, Arps NY. Ik ben afgestudeerd in de rechten aan de UvA en Columbia University, NY.
Ik ben erkend als Management Scope Top100, Opzij Top Vrouwen in het bedrijfsleven, 50 Future Makers in Nederland, Top 10 Vrouwen te ontmoeten in Tech door The Guardian, en mijn twitter @thenextwomen is bekroond met onderscheidingen door Fast Company en Forbes.

Zakelijke passie
Ongevraagd advies geven.

Investment Director

Anthony Viellevoije

Met een gevarieerde achtergrond in fusies & overnames en als ondernemer, ben ik sinds 2014 actief bij StartGreen Capital. Als Investment Director ben ik verantwoordelijk voor de investeringsprocessen van PDENH en ben ik in het portfoliobeheer vooral gericht op de innovatieve groeibedrijven. De clusters die mijn aandacht hebben zijn energy storage (E-magy, S4AS, EST-FloatTech), grid balancing (Sympower, Dexter Energy Services), circulariteit (Chaincraft, Fairphone, MX3D) en duurzame warmte (Triple Solar, Asperitas, Thermagy).

Zakelijke passie
Het hands-on investeren en mijn eerdere ondernemerservaringen helpen mij de dagelijkse uitdagingen van ventures te doorgronden en te tackelen. Gedreven om impact te realiseren door technologie en slimme verdienmodellen, geloof ik in het credo: “Take risks, dream big. If you fail, fail early and fail forward!”

Investment Manager

Bertrand van Leersum

Voordat ik in 2019 bij StartGreen Capital ging werken had ik reeds 12 jaar ervaring in early stage investeringen en ben ik betrokken geweest bij meer dan 25 deals. Voor twee fondsen heb ik de participatieportfolio opgebouwd, bedrijven ondersteund in hun groei, vervolginvesteringen, management buy-inn trajecten en verkoop van ondernemingen gerealiseerd. Goede relaties met de ondernemers en met sterke fondsrendementen zijn hierbij een waardevol resultaat. Als management consultant heb ik bedrijven ondersteund op het snijvlak van corporate finance en strategie. Hierbij heb ik internationale joint venture trajecten, emissies van obligaties, product- en groeistrategie, partnerships, exit strategieën, omzet- en margeverbeteringen gerealiseerd.

Zakelijke passie
Risicodragende investeringen in early stage bedrijven zijn voor mij de ultieme manier om waarde te creëren. Visie, ondernemerschap, het nemen van (gecalculeerde) risico’s, lef en teamwork komen hierin samen. Dit vraagt dat je weet wat er speelt in het bedrijf en in de markt, dat je meerwaarde brengt, (financiële) ruimte creëert en ondernemers helpt om grote ambities waar te maken. Met de groei van de ondernemer, en de onderneming komt financiële waardeontwikkeling. Samen bouwen aan bedrijven, bouwen aan de toekomst.

General Counsel

Lisa Hees

Als advocaat heb ik meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van venture capital en private equity investeringen, M&A, crowdfunding en capital markets transacties. Ik adviseer ons team over een breed scala aan juridische onderwerpen zoals ondernemingsrecht, governance, financieel toezichtsrecht, crowdfunding, contractenrecht en effectenrecht. Ik ben nauw betrokken bij de strategische beslissingen en onderhandelingen van onder meer nieuwe investeringen, partnerships en financieringen.

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (LL.M) en heb gestudeerd aan Columbia University New York en University College London (LL.M). Ik trad in 2018 in dienst bij StartGreen Capital, na meer dan 8 jaar werkzaam geweest te zijn bij Freshfields Bruckhaus Deringer (Amsterdam en New York).

Zakelijke passie
Ik vind het enorm inspirerend om te werken voor een onderneming die een positieve impact op de wereld heeft. Het geeft mij veel energie om ons team te assisteren bij het succesvol realiseren van onze doelen, in een omgeving gekenmerkt door kwaliteit, creativiteit en humor.

HR & Organization Development Manager

Wilma van Luenen

Mijn achtergrond is heel divers. Van administratief en secretariële ondersteuner naar zelfstandig ondernemer in het verzorgen van financiële administratie voor ondernemingen. Daarnaast heb ik een schoonheidssalon gehad maar uiteindelijk toch weer gekozen voor het bedrijfsleven. Ik vind het namelijk leuker om samen naar een doel te werken dan alleen. In 2006 ben ik door Laura en Coenraad gevraagd om de backoffice van StartGreen Capital op te zetten, Dat heb ik met beide handen aangegrepen en inmiddels zijn wij 14 jaar verder. De organisatie is ondertussen sterk gegroeid. Naast mijn functie als financial controller voor een onderdeel van StartGreen Capital houd ik mij voornamelijk bezig met HR en organisatieontwikkeling.

Zakelijke passie
Een bijdrage leveren aan enerzijds de groei van StartGreen en anderzijds aan een betere wereld. Daarnaast wil ik het beste uit mensen halen en een plezierige werkomgeving creëren.

Business Developer

Bernard Stornebrink

Na mijn opleiding Commerciële Economie heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van ondernemers en ondernemers in spe bij fusies en overnames. Vanaf 2014 breng ik mijn kennis en kunde in de praktijk in de sector duurzame energie. De realisatie en financiering van veelal unieke duurzame projecten vergt veel creativiteit en doorzettingsvermogen. Hier lever ik graag een bijdrage aan!

Zakelijke passie
Ik wil graag een bijdrage leveren aan de toekomst door de wereld een beetje beter te maken.

Investment Associate / Sustainability Lead StartGreen

Dylan Perales

Na het verkrijgen van een solide kwantitatieve achtergrond bij enkele internationale top business schools in Rotterdam, Singapore en Milaan, ben ik op zoek gegaan naar een baan waar ik drie onderwerpen die mij enorm interesseren kan combineren: innovatie, bedrijfsstrategie/analyse en duurzaamheid. Samen met de lange termijn focus en hands-on ownership, heeft dit mij gedreven naar de impact investing sector. In 2017 ben ik begonnen bij StartGreen Capital en dit bleek een zeer goede match: met een geweldig team en inspirerende ondernemers willen wij baanbrekende bedrijven bouwen die streven naar zowel financiële als sociale waardecreatie. Ik heb veel expertise op het gebied van financiële analyse/ modellering en heb mij de afgelopen jaren ook gespecialiseerd in ESG & Impact Measurement, waar ik als Sustainability Lead o.a. betrokken ben bij het impact rapport van StartGreen en de Responsible Investment Committee van de NVP (Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen). Ik ben een ambitieuze jonge impactinvesteerder.

Zakelijke passie
Ik ben gefascineerd door het concept “creating shared value” van Michael Porter. Een concept waarbij bedrijven zowel financiële als sociale waarde op lange termijn nastreven. Een concept waarbij beide aspecten volledig geïntegreerd zijn in de core business van het bedrijf, zodat beide hand in hand gaan en er geen trade-off is. In mijn werk wil ik enkele goede aspecten van het kapitalisme en de kracht van finance gebruiken voor “the common good”. Innovatie en ondernemerschap gebruiken om verandering te stimuleren en maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Het creëren van een systeem waar het bereiken van impact de creatie van meer impact mogelijk maakt, een wereld waar "money makes money", "impact makes impact" wordt. Door zowel financieel als sociaal rendement (impactmeting) te kwantificeren, wil ik onze impact op de samenleving bewijzen en verbeteren. Mijn ambitie is om één van de beste impact investeerders in de wereld worden, constant innovatieve ondernemers te helpen bij het bouwen van baanbrekende bedrijven en daarmee de positieve impact die we op deze planeet kunnen hebben voortdurend te vergroten.

Investment Manager

Willem Dubbelman

In Wageningen heb ik Milieu Economie gestudeerd, waarna ik in de financiële sector ben gaan werken. Hier heb ik onder andere bij banken gewerkt aan overnamefinancieringen. Bij StartGreen Capital werk ik ook aan cashflow financieringen, maar dan uitsluitend op gebied van verduurzamingsprojecten.

Zakelijke passie
Bij onze projecten en relaties herken ik de passie om iets moois te willen achterlaten, waarbij niet alleen het zakelijke telt. Ik houd ervan om samen met deze relaties te helpen om moeilijk financierbare projecten mogelijk te maken.

Investment Manager

Radboud Dood

Als Investment Manager ben ik actief op zoek naar, en betrokken bij de deelnemingen waarmee ik gezamenlijk tot (meer)waarde tracht te komen. Vanuit een bedrijfseconomische achtergrond (UvA) met ruime ervaring in diverse (advies-)functies bij zowel midden- en kleinbedrijven als ook in de wereld van startups weet ik snel tot de kern door te dringen en tot gerichte acties te komen. Ik houd ervan om nieuwe uitdagingen aan te gaan en te werken in een omgeving die in beweging is, met ruimte voor een ondernemende houding.

Ik word getypeerd als pro-actief, commercieel ingesteld, doelgericht, met een focus op bedrijfskundige en financieringsaspecten. Ik ben goed in staat om op strategisch niveau te denken, de lijnen uit te zetten en daarbij ook op operationeel niveau te handelen.

Zakelijke passie
Mijn doel is duurzame meerwaarde creëren voor alle stakeholders.

Investment Analyst

Jonathan Moed

De studie MSc finance die ik heb gedaan, was het gelukkige resultaat van het feit dat ik niet kon kiezen tussen de sociale- en de exacte wetenschap. Toch miste ik in mijn master ook maar terloopse vermelding van waardecreatie, innovatie en duurzame ontwikkeling. Die vond ik uiteindelijk in de cleantech VC-sector, een mooie mix tussen analyse, menselijke nuance, rauwe innovatie en geloof in duurzaamheid. Bij StartGreen Capital dook ik in de energiemarkten en onbalansmanagement door middel van zowel software als hardware toepassingen. En bovenal dook ik in een omgeving zonder nulsom denken.

Zakelijke passie
Ik streef ernaar om verandering teweeg te brengen. Zowel in mijn persoonlijke als mijn professionele leven, en door middel van het steunen van goede mensen, goede ideeën en goede founders, is mijn doel om de wereld ten goede te veranderen.

Financial accountant

Marian Denekamp

Meer dan 30 jaar heb ik ervaring met het zelfstandig voeren van financiële administraties en verzorgen van financiële rapportages in verschillende branches. Sinds begin 2015 ben ik werkzaam voor StartGreen Capital. Ik omschrijf mijzelf als een analytische, kritische, nauwkeurige, gedisciplineerde en collegiale business professional.

Zakelijke passie
Mijn ambitie is het verzorgen van een accurate, betrouwbare en tijdige verslaggeving van de verschillende entiteiten.

Investment Associate

Rogier de Groot

Als Investment Associate ben ik medeverantwoordelijk voor de acquisitie, beoordeling en executie van nieuwe investeringsmogelijkheden en voor de monitoring van de huidige participaties binnen meerdere fondsen van StartGreen Capital. Ik heb vier jaar strategie consultancy ervaring opgedaan bij Accenture Strategy en Roland Berger, waarbij ik uitgebreide kennis en ervaring heb opgedaan omtrent de huidige energiemarkt en transitie, vernieuwende businessmodellen en opkomende innovatieve technologieën. Ik ben afgestuurd aan de Technische Universiteit Delft, i.c.m. aanvullende internationale programma’s in innovatie, ondernemerschap en duurzaamheid aan de Universiteit van Utrecht, Imperial College Londen, TU Berlijn en Stellenbosch Universiteit in Zuid-Afrika. Mijn persoonlijke expertise binnen StartGreen ligt in het investeren in en begeleiding van start/scale-ups, met daarbij uitgebreide specifieke domeinenkennis binnen Smart Energie, Energy Storage, Mobility, Waterstof en Warmtenetten.

Zakelijke passie
In mijn ogen is het 5 voor 12 voordat wij als mensheid zeer extreme gevolgen ervaren van de klimaatverandering. Hierdoor moeten we nu met z’n allen stappen maken om de verduurzaming van onze economie te versnellen. Daarbij zijn vernieuwende bedrijven (start- en scale-ups) van essentieel belang, die duurzaam zijn op het gebied van milieu impact maar ook financieel gezond. Met mijn opgedane kennis, energie en sterke drive wil ik ondernemers, die impact willen maken met nieuwe businessmodellen en technologische innovatie, helpen naar een volgend stap, in de vorm van financiering, maar ook hands-on begeleiding. Mijn fundament hierbij is om altijd de ondernemer in haar/zijn kracht te zetten, en daarbij milieu en economische impact gelijk te wegen in al mijn overwegingen, investeringen en adviezen. Let’s make sustainable impact!

Relatiemanager

Jessica Bestebroer

Mijn expertise ligt in acquisitie, relatiebeheer en projectmanagement. Ik heb reeds diverse commerciële rollen vervuld waaronder Business Developer Duurzaam bij Eneco en commercieel ondersteuner bij de ASN Bank – duurzame financieringen.

Ik heb de studie International Business and Languages aan de HEAO afgerond en heb via NIBE-SVV diverse financiële opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder Zakelijke Kredietverlening I en II.

Zakelijke passie
Dankzij het werk voor Eneco ben ik besmet geraakt met het duurzaamheidsvirus. Ik wil met mijn werk een positieve impact maken en helpen aan een duurzamere wereld. StartGreen is hiervoor de perfecte organisatie waar ik met veel plezier werk.

Legal Counsel

Nicole Porras Hoogland

Na het afronden van de Master Nederlands Recht en de Master Recht en Onderneming aan de Universiteit van Utrecht ben ik in 2016 als bedrijfsjurist bij een groot internationaal trustkantoor aan de slag gegaan. Medio 2019 ben ik begonnen bij StartGreen Capital als Legal Counsel. Ik heb inmiddels een ruime ervaring in het ondernemingsrecht. Door het regelmatig volgen van diverse cursussen en opleidingen blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving.

Zakelijke passie
Ik streef altijd naar een optimaal resultaat en ik vind het belangrijk om mezelf continue te blijven ontwikkelen. Ik ben toegewijd, nauwkeurig en gedreven en ik ga uitdagingen niet uit de weg.

Marketing & Communicatie

Xerva Blom

Als gedreven marketing en communicatiemanager/adviseur/senior projectleider heb ik een brede ervaring in non-profit sector, televisiewereld, commerciële marketing en fondsenwerving. Mijn hart gaat sneller kloppen van projecten en producten die de wereld groener, beter, socialer maken. Ik hou van kennis vergaren, maar nog leuker vind ik het om kennis te delen en mensen te verbinden.

Zakelijke passie
Het is mijn missie om mensen en organisaties via communicatie verder te helpen. Ik verbind mensen en doelen en ga voor het beste gezamenlijke resultaat. Dit alles doe ik met een flinke dosis humor en met zorg voor een goede sfeer.

Marketing Manager Oneplanetcrowd

Jip van Riet

Sinds 2017 ben ik werkzaam bij Oneplanetcrowd en verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van het financieringsplatform. Daarnaast zorg ik ervoor dat de crowdfundingcampagnes van de impactondernemers tot een succes gebracht worden. Hiervoor heb ik als social advertising consultant gewerkt bij iProspect. Mijn loopbaan begon als marketing & communicatie manager bij Semilo, nadat ik mijn opleiding Communicatiemanagement had afgerond.

Zakelijke passie
Ik vind het geweldig om zoveel mensen die goed willen doen, de kans te bieden om te investeren in ondernemers die het positieve verschil maken. Mijn ambitie is om ons platform en deze markt nog veel groter te maken om de transitie naar een duurzame economie te versnellen.

Investment Analyst

Stefan van Duin

Sinds 2019 ben ik als Investment Analyst werkzaam bij StartGreen Capital en actief betrokken bij het vinden, analyseren en ondersteunen van portfolio bedrijven. Tijdens mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar de nauwkeurigheid en meetbaarheid van managementteam beoordelingen in het beslissingsproces van venturecapitalist en heb daarbij een tool ontwikkeld om deze beoordelingen expliciet en kwantitatief meetbaar te maken. Ik heb de studie Business Analysis & Modelling afgerond en heb praktijkervaring opgedaan bij twee investeringsfondsen.

Zakelijke passie
Wij werken in een dynamisch omgeving, waarin mijn affiniteit en ambitie voor ondernemen en investeren tot zijn recht komt. Een omgeving waarin wij ondernemers, met duurzame proposities, ondersteunen middels financieringen, netwerk en actieve betrokkenheid. Maar vooral een omgeving waarin wij bijdragen aan een duurzame economie, een economie die zichzelf niet uitput en waar iedereen naar zijn/haar volle potentie aan kan meedoen.

Investment Manager / Fondsmanager Duurzaam MKB Fonds

Jakoba van der Mei

Opgroeiend in een familiebedrijf heb ik een passie ontwikkeld om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Ik zet mijn projectfinanciering kennis van duurzame energie graag in voor de energietransitie in Nederland. Na het cum laude afronden van een Master Finance begon mijn financiële carrière in Londen, waar ik drie jaar heb geadviseerd bij fusies en overnames voor Pöyry Capital en JP Morgan. Tijdens een jaar in India heb ik mij gefocust op de ontwikkeling van sociale ondernemingen. Terug in Amsterdam heb ik veel ervaring opgedaan bij Japanse bank Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC) in de projectfinanciering van windenergie en infrastructuur. Voordat ik bij StartGreen Capital aan de slag ging ben ik met een zeilfiets van Alaska naar Panama gefietst, een mooi en duurzaam avontuur! Dit heeft mij waardevolle inzichten gegeven in de noodzaak voor een duurzame toekomst en de mogelijkheid om hier gezamenlijk een positieve bijdrage aan te leveren.

Zakelijke passie
Gezamenlijk duurzame initiatieven mogelijk maken, daar word ik enthousiast van. Zeker als we daarbij de energietransitie kunnen versnellen. Persoonlijk wens ik mij te ontwikkelen op het gebied van technologische expertise in de duurzame sector om hiermee de verbinding tussen innovatieve oplossingen en financiering te stimuleren.

Risk & Reporting Analist

Mark Vos

Na het afronden van mijn studie Business Economics & Finance aan de UvA ben ik aan de slag gegaan bij de ABN AMRO Clearing Bank. Hier kwam mijn affiniteit met cijfers en risicomanagement goed van pas. Echter, het duurde niet lang voordat ik de noodzaak voelde om mij in te zetten voor een ‘groter’ doel. Hierdoor ben ik terecht gekomen bij StartGreen Capital, waar mijn affiniteit met cijfers en risicomanagement nog steeds van pas komen. Alleen zorgen wij nu met behulp van investeringen en financiering in klein- tot middelgrote bedrijven, dat wij de wereld stapje voor stapje duurzamer maken.

Zakelijke passie
Een complex verhaal duidelijk overbrengen. Of het nu gaat om de risico’s te identificeren en te benoemen voor een nieuwe financiering of een kwartaaloverzicht van het fonds zo overzichtelijk mogelijk te presenteren. Door complexe problematiek te ontvlechten en duidelijk weer te geven zorg je ervoor dat er makkelijker en beter geïnformeerde beslissingen kunnen worden genomen.

Investment Associate

Kees van Santen

Renewable energy is één van mijn passies geworden tijdens mijn studie Technische Bestuurskunde aan de TU Delft. Na het opbouwen van strategy consulting ervaring bij Accenture Strategy en Royal HaskoningDHV, ben ik mijn renewable energy kennis gaan toepassen in werk voor en met startups. Ik was verantwoordelijk voor business development voor Mobisol, een off-grid solar scale-up in Oost-Afrika, waarvoor ik twee jaar in Tanzania woonde. Bij StartGreen Capital combineer ik mijn passie voor renewable energy met het werken met startups en bevlogen ondernemers.

Zakelijke passie
Het bouwen van de volgende generatie van game-changing renewable energy startups.

Investment Manager

Nienke Rijpstra

Profiel
Sinds juni 2019 ben ik werkzaam als Investment Manager bij StartGreen Capital. Ik houd mij voornamelijk bezig met duurzame energieprojecten, waarbij ik zowel betrokken ben bij investeringen als bij financieringen. Mijn focus ligt bij zonne-energie en geothermie, en het ondersteunen van coöperaties bij het opzetten van lokale initiatieven. Na mijn studie Bedrijfskunde ben ik mijn carrière begonnen bij ING. In mijn laatste functie was ik verantwoordelijk voor het structureren van overnamefinancieringen voor private equity partijen.

Zakelijke passie
Ik krijg energie van nieuwe situaties en houd ervan om processen te coördineren. Het vinden van een oplossing waar alle betrokken partijen blij van worden is voor mij een belangrijke drijfveer.

Investment Associate

Laura de Bresser

Profiel
De rode lijn in mijn carrière is heel duidelijk “impact”. Ik ben in Indonesië en Vietnam opgegroeid waar een vervuilde lucht, ontbossing en armoede o.a. grote issues zijn. Na mijn Master in Environmental Economics and Climate Change besloot ik om mijn steentje bij te dragen in de vorm van het realiseren van duurzame energieprojecten. Hierbij heb ik expertise opgebouwd in projectfinanciering, en specifiek zon- en biomassatechnologieën zowel internationaal als in Nederland.

Zakelijke passie
Ik wil mezelf expert kunnen noemen op het gebied van duurzame energie/impact financiering en mijn kennis uitbreiden m.b.t. andere technologieën en internationale projecten. Ik zou het heel mooi vinden om een internationaal fonds op te zetten om projecten in ontwikkelingslanden, waar de impact van klimaatverandering veel extremer is, te realiseren.. Deze kennis zou ik o.a. willen inzetten om anderen te inspireren om te investeren in duurzame energie, of middels het organiseren van trainingen of in een (project)managementfunctie.

Financial Controller

Edward Schipper

Profiel
Inmiddels heb ik 20 jaar ervaring als administratieve ondersteuning in de Private Equity wereld, zowel als onderdeel van het Private Equity team als onafhankelijke administratieve dienstverlener voor Private Equity partijen. Ik heb mijn analytische vaardigheden zo steeds verder kunnen ontwikkelen in de financiële sector.

Zakelijke passie
Duurzaamheid en menselijk welbevinden integraal onderdeel laten uitmaken van onze keuzes en resultaatbepaling.

Product Owner Oneplanetcrowd

Maartje Asscheman

Met mijn achtergrond in bedrijfskunde en informatiemanagement, ben ik in staat de vertaalslag te maken tussen business en techniek. Na mijn ervaring als consultant voor implementatie van Microsoft tooling, ben ik begonnen bij Oneplanetcrowd als Product Owner. Met mijn focus op agile werken, kan ik waarde bieden in de snel veranderende branche van crowdfunding. Ik streef naar lange termijn oplossingen met de optimale balans tussen gebruiksgemak, betrouwbaarheid en naleving van wet- en regelgeving.

Zakelijke passie
Op het platform wil ik een ervaring bieden waarmee iedereen met gemak kan bijdragen aan de transitie naar een duurzame economie.

Investment Specialist Oneplanetcrowd

Annemieke Hoogeboom

Profiel:
Ondanks dat ik een brede (studie)achtergrond heb in bedrijfskunde, psychologie en HR, heb ik de laatste jaren vooral in commerciële en financiële functies gewerkt. Eerst bij ING, waar ik verschillende functies heb vervuld en vooral veel ervaring heb opgedaan met het financieren van snelgroeiende Mkb’s.. Daarnaast ben ik al een aantal jaar bestuurder bij een middelgrote ANBI-stichting die kansarme vrouwen in Azië aan een microkrediet helpt. Sinds 2017 ben ik Investment Specialist bij Oneplanetcrowd, waar ik het eerste aanspreekpunt ben voor ondernemers die werken aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.

Zakelijke passie:
Ik ben ervan overtuigd dat financiering van essentieel belang is voor het versneld behalen van doelen voor duurzame en sociale ontwikkeling. Dankzij mijn achtergrond ken ik niet alleen het ecosysteem van de financiële wereld goed maar weet ik vooral hoe belangrijk het is om samen te werken met verschillende partners, investeerders en crowdfunders om ondernemers te helpen hun (maatschappelijke) doelen te bereiken en impactvergrotend te kunnen werken. Om ondernemers nog beter bij te kunnen staan volgde ik recent de opleiding tot Impact Manager (Avance/Erasmus Impact Centre) om meer kennis te verwerven over waar en hoe een organisatie het meeste verschil kan maken.

Investment Specialist Oneplanetcrowd

Jitske Harms

Met meer dan 10 jaar praktijkervaring in het financieren van duurzame en sociale impact-projecten, ben ik een enthousiaste teamplayer met sterke analytische en projectmanagement vaardigheden. Ik streef altijd naar verbetering en het leveren van resultaat.

Zakelijke passie
Ik krijg energie van het financieren van projecten die bijdragen aan een duurzame en betere toekomst voor ons allemaal. Ik hou ervan om energie te bundelen en samen resultaten te bereiken

Investment Specialist Oneplanetcrowd

Peter Beishuizen

Profiel
Na mijn studie Bedrijfskunde en Internationale Economie & Economische Geografie heb ik veel ervaring opgedaan in de financiële dienstverlening. Ik heb bij verschillende banken gewerkt, zowel aan de financieringskant, als aan de risicobeheerkant.

Zakelijke passie
Ik ben creatief en gek op cijfers. Verder vind ik het leuk om met ondernemers te sparren. Ik puzzel graag door om te zorgen dat het wèl kan. Daarom werk ik ook bij Oneplanetcrowd en niet meer bij een bank.

Investment Specialist Oneplanetcrowd

Philipine van Aanholt

Sinds april 2019 werk ik bij Oneplanetcrowd. Ik ben opgegroeid op Curaçao en studeerde daarna Bedrijfskunde aan de Rijkuniversiteit Groningen. In 2017 heb ik mijn master Environment & Resource Managent met een specialisatie in Energy & Climate aan de Vrije Universiteit van Amsterdam afgerond. Ik ben tweevoudig Olympisch zeilster, heb twee wereldtitels op mijn naam staan en won goud op de Caribische regionale Spelen. Na mijn topsportcarrière ben ik begonnen bij een family office en ik beheer nu naast mijn rol als Investment Specialist bij Oneplanetcrowd het netwerk van vermogende investeerders. Als Investment Specialist begeleid ik ondernemers van een financieringsaanvraag naar een investeringspropositie op het platform en blijft tijdens de looptijd van de financiering (beheerfase) eerste aanspreekpunt van de onderneming. Ik richt mij op MKB en Scale-up financiering met focus op eigen vermogen (equity) en leningen. Daarnaast ondersteun ik StartGreen Capital op het gebied van fondsenwerving.

Zakelijke passie
Ik krijg energie van innovatieve ondernemers die met hun bedrijf een positief verschil willen maken. Hen helpen met het structuren van de juiste financiering en koppelen aan impact investeerders geeft mij plezier en het gevoel dat ik bijdraag aan de transitie naar een duurzame economie.

Ondernemen is topsport en daar weet ik alles van. Gezamenlijk streven wij, Oneplanetcrowd, StartGreen Capital, ondernemers en investeerders naar de overwinning. “Together we fund the future” en daar mogen we best trots op zijn.

Marketing en communicatiemedewerker Oneplanetcrowd

Francisca Claasen

Ik heb de studie Commerciële Economie, richting marketing & sales aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Momenteel doe, ik naast mijn werk, een Master International Business with Business Analytics. Ik heb reeds marketingervaring opgedaan bij Hünkemoller en als ZZP’er. Bij Inenergie heb ik een onderzoek gedaan naar de transitie naar aardgasvrij. Momenteel combineer ik bij Oneplanetcrowd mijn passie voor duurzaamheid met mijn marketing skills. Ik begeleid met veel plezier ondernemers bij hun crowdfundingcampagnes, creëer en visualiseer content en analyseer data.

Zakelijke passie
Met een passie voor het buitenleven, sociale media, evenementen en alles wat met marketing te maken heeft, bezit ik de vaardigheden en de educatieve achtergrond om een “agent of change” te worden. Ik stel me een toekomst voor waarin duurzaamheid en winst even belangrijk zijn. Ik zet mijn vaardigheden dan ook graag in om bedrijven te ondersteunen die duurzame impact maken.

Operations & controller Oneplanetcrowd en Sustainability Lead Oneplanetcrowd

Annemarie van Mossel

In mijn werk ondersteun ik al jaren de toegang tot financiering voor het midden- en kleinbedrijf. In het begin van mijn carrière voor bedrijven in opkomende markten wereldwijd, en nu voor duurzame projecten en sociale ondernemers in Nederland. Ik heb ervaring vanuit verschillende perspectieven door mijn werkervaring bij intermediairs die financiering bemiddelen, bij financiers en bij ondernemingen op zoek naar financiering. Mijn expertise ligt voornamelijk op het gebied van project- en operationeel management, monitoring en reporting. Ik heb Culturele Antropologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, een muziekvakopleiding aan de Schumann Akademie en SME Finance aan de Frankfurt School of Finance & Management.

Zakelijke passie
Financiering zie ik als middel om een mooiere toekomst te realiseren voor onze planeet en haar bewoners. Daar draag ik graag aan bij!

Community Manager Oneplanetcrowd

Marianne Bakker

Vanuit een master Europees Beleid met focus op mensenrechten ben ik via verschillende non-profit organisaties en vervolgens de vertaalwereld bij Oneplanetcrowd terechtgekomen. Bewapend met een talenknobbel en een focus op mensen en kwaliteit bewaak ik het toegankelijke en transparante karakter van Oneplanetcrowd.

Zakelijke passie
Een duurzame en inclusieve economie is het ultieme doel, van Oneplanetcrowd en van mij. Dat maakt dat ik ‘s ochtends, hoewel nog altijd met enige moeite, graag mijn bed uitkom om mijn steentje bij te dragen. Het geeft een heerlijk gevoel om na een dag hard werken thuis te komen met een succesvol afgeronde campagne op zak, waarmee een duurzame onderneming weer een stapje verder kan zetten naar een betere wereld.

Tech Lead Developer Oneplanetcrowd

Carlos Nunes

Mijn wortels liggen in Lissabon en ik heb een achtergrond in computertechniek. Mijn carrière is vormgegeven door ervaring bij uiteenlopende bedrijven, van grote adviesbureaus tot kleine startups. Dankzij deze diversiteit heb ik sterke technische en soft skills verworven, waardoor ik in staat ben geweest uit te groeien tot mijn huidige rol als Tech Lead Developer bij Oneplanetcrowd.

Zakelijke passie
Ik hou ervan om het team in de richting te sturen van een gemeenschappelijke technische visie die aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen.

Full Stack Developer Oneplanetcrowd

Pedro Abel Diaz

Tijdens mijn beide studies Criminologie en Techniek realiseerde ik me dat technologie een belangrijke rol speelt bij het verbeteren van het maatschappelijk welzijn in onze samenleving. Dit motiveerde mij om te leren programmeren en om een carrière als Full Stack Developer te starten.

Zakelijke passie
Mijn business drive is het ontwikkelen van producten die kunnen helpen om het sociale welzijn van onze samenleving te verbeteren. Ik maak mensen graag bewust van nieuwe manieren om oude uitdagingen aan te pakken.

Full Stack Developer Oneplanetcrowd

Hajime Suzuki

Al van kleins af aan hou ik van knutselen en technologie en de combinatie van beide bracht me in de programmeerwereld. Ik zie mezelf als een nieuwsgierig, ijverig en creatief persoon.

Zakelijke passie
Ik wil graag robuuste en betrouwbare softwareproducten bouwen waarmee bedrijven kunnen schitteren. Daarnaast is een onderhoudbare software-architectuur een van mijn belangrijkste (en meest uitdagende) doelen.

Recente artikelen

Met een ervaren team van experts signaleren we als eerste thema’s in de markt die financiering behoeven en ontwikkelen samen met onze investeerders nieuwe fondsen en financieringsmogelijkheden.

Werken bij
StartGreen Capital

Geloof je ook in een duurzame voortuitgang en een circulaire economie en wil je onderdeel uitmaken van ons team van experts? Kijk dan welke vacature of stage bij jou past. Wij zijn altijd geïnteresseerd in gemotiveerd talent, dus je kunt ook een open sollicitatie sturen.

Stuur ons uw CV