Ga naar hoofdinhoud

Ons team bestaat uit experts op het gebied van (nieuwe) financieringen en de structurering daarvan. Wat hen anders maakt, is hun ambitie om voortdurend de ideale balans te zoeken tussen ondernemend en verantwoord. Daarmee laten ze changemakers én rendement zo succesvol mogelijk groeien.

Team van Experts

Co-founder en Managing Partner van StartGreen Capital en Oneplanetcrowd

Laura Rooseboom

Voordat ik samen met Coenraad begon met StartGreen Capital, was ik directeur bij DOEN Participaties, het venture-fonds van Stichting DOEN van de Postcodeloterij. Daarmee was ik een van de eerste investeerders in duurzame bedrijven in Nederland en heb ik veel van de eerste 'groene' bedrijven geholpen bij hun groei. Daarvoor werkte ik als accountmanager voor private banking klanten bij NBC Vermogensbeheer (nu Fair Capital Partners).

Ik heb de studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit afgerond en een post-doctorale opleiding als Chartered Financial Analyst aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Zakelijke passie
Waar ik voor ga, is dat we aan één wereld genoeg hebben en niet drie of vijf (afhankelijk van de levensstijl die wordt nagestreefd). Hiervoor is het nodig dat alle mensen naar hun beste potentie worden ingezet en niet aan de kant staan, omdat hun capaciteiten niet worden (h)erkend. Ook grondstoffen, materialen en productiemiddelen zullen veel efficiënter moeten worden ingezet.

Co-founder en Managing Partner van StartGreen Capital en Oneplanetcrowd

Coenraad de Vries

Na mijn afstuderen heb ik bijna tien jaar lang verschillende managementfuncties in het bankwezen bekleed. In 2006 heb ik besloten om mijn hobby voor het co-creëren van sociaal ondernemerschap (iets wat ik al sinds mijn studie deed in mijn vrije tijd) om te zetten in een echte baan, door samen met Laura StartGreen Capital en Oneplanetcrowd op te zetten.

Het verder laten groeien van StartGreen en Oneplanetcrowd door het creëren van financieringsmogelijkheden; dat is wat ik het liefste doe. Met ondernemende teams die kunnen excelleren binnen een grotere structuur (cellen). Want autonome teams kunnen het beste een klantsegment bedienen. De voornaamste uitdaging hierbij is om balans te creëren tussen de ondernemende energie van een team en de benodigde verantwoordelijkheid, het risicobewustzijn en de structurele eisen van een financieringsmaatschappij.

Zakelijke passie
Mijn persoonlijke ambitie is het versnellen van een tweevoudige duurzame verandering in de financiële sector. Tweevoudige duurzaamheid in de zin van 1) het creëren van financieringsoplossingen voor ondernemers die positieve veranderingen voor het milieu en/of de maatschappij teweegbrengen; en 2) door het gebruik van financieringsoplossingen die in essentie transparanter zijn en lagere transactiekosten hebben dan reguliere oplossingen.

Chief Financial and Risk Officer

Jan-Willem Grandia

Na mijn studie Bedrijfseconomie heb ik de post-master Register Controller afgerond. Ik werk al geruime tijd in de financiële sector, bij Zwitserleven, SNS REAAL en bij ASN Bank. Bij ASN Bank was ik zes jaar in het MT verantwoordelijk voor finance, risk en compliance. In 2017 ben ik gestart als CFRO bij StartGreen Capital en ben daarnaast MT-lid bij Oneplanetcrowd en Energiefonds Overijssel.

Zakelijke passie
Ik wil graag samen met onze klanten impact creëren, door het aanbieden van transparante financiële producten die bijdragen aan een inclusieve en duurzame maatschappij. Vanuit mijn rol probeer ik de juiste randvoorwaarden te creëren zodat zowel onze klanten als wijzelf onze strategische doelen kunnen realiseren.

Directeur Participaties StartGreen Capital en Energiefonds Overijssel

Karel Asselbergs

Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, heb ik uitgebreide transactie-ervaring opgedaan in M&A-functies bij Deloitte en ING Corporate Finance. Vervolgens heb ik een aantal jaren gewerkt bij KRC Capital, waarmee ik de overstap heb gemaakt naar de investeringswereld. Omdat mijn hart ligt bij duurzame impact, ben ik in 2013 bij StartGreen Capital gestart waar ik nu de rol van Directeur Participaties vervul. Ik ben onder andere directielid bij het Energiefonds Overijssel. Daar ben ik verantwoordelijk ben voor het participatiedeel van het fonds. Mijn expertise ligt in het bijzonder bij venture capital-investeringen en projectfinancieringen voor ondernemingen in de cleantech en duurzame energiesector.

Zakelijke passie
Mijn passie ligt bij het leveren van een substantiële bijdrage aan de energietransitie door zowel duurzame energieprojecten als innovatieve cleantech-ondernemingen van maatwerkinvesteringen te voorzien. Ik krijg letterlijk energie van het samen met ondernemers bouwen aan financieel gezonde bedrijven die de wereld écht kunnen veranderen, want dat is de opgave waar we in deze noodzakelijke transitie voor staan. Ik hou van de transactiedynamiek en de complexe puzzels die bij het structuren van deals vaak opgelost moeten worden; creativiteit en out-of-the-box-denken zijn daarbij cruciaal. Bouwend op de expertise en het netwerk van StartGreen Capital, streef ik er - met ons team - altijd naar om ondernemers te ondersteunen en daadwerkelijk verder te helpen. Want ondernemers zijn de drijvende kracht achter innovatie en de energietransitie, waarbij wij als partner en investeerder willen zorgen voor een versnelling. Want we zijn er nog lang niet!

Managing Partner StartGreen Capital en algemeen directeur Energiefonds Overijssel

Anouk Blüm

Sinds 2018 werk ik bij StartGreen en heb daarvoor langere tijd samengewerkt met mijn huidige collega’s om het Energiefonds Overijssel te ontwikkelen. Sinds december 2019 ben ik directeur van het Energiefonds Overijssel en verantwoordelijk voor de leningenportefeuille. In Groningen heb ik Economie gestudeerd waarna ik ben begonnen bij KMPG - Financial Services als trainee. Vervolgens heb ik circa vijf jaar gewerkt als investment manager Micro-Finance bij Oxfam- Novib en Triple Jump. Daarna ben ik tien jaar bij ASN Bank actief geweest in duurzame projectfinanciering, waarna ik de overstap heb gemaakt naar StartGreen.

Zakelijke passie
Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een eerlijk verdeelde en duurzame wereld én ik heb een passie voor bankieren. In mijn huidige functie wordt dit perfect gecombineerd omdat je met onze focus projecten mogelijk kan maken die de wereld duurzaam (en) eerlijker maken en verdere ontwikkelingen ervan zullen aanjagen.

Commercial director en Co-founder Oneplanetcrowd

Maarten de Jong

Aan het einde van mijn studie Technische Bedrijfswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, woonde ik een half jaar in Sri Lanka waar ik in de ban raakte van ondernemerschap met een maatschappelijke missie. Terug in Nederland ging ik aan het werk bij het Business in Development Network. Hier zette ik ‘investor matchmaking’ op en koppelde met mijn team vele ondernemers in opkomende economieën aan financiering. Ik bouwde een netwerk op van meer dan 150 business angels, high net worth individuals, (ontwikkelings)banken en VC-fondsen. In 2012 heb ik, samen met Laura en Coenraad, onder de paraplu van StartGreen Capital Oneplanetcrowd opgezet: een financieringsplatform voor duurzame en maatschappelijke initiatieven die beleggers financieel én maatschappelijk rendement bieden.

Zakelijke passie
Ik vind niets zo mooi als ondernemers bijstaan in de realisatie van hun visie en ambitie.

Fund Director Borski Fund

Simone Brummelhuis

Sinds oktober 2019 ben ik als medeoprichter, partner en fondsdirecteur betrokken bij Borski Fund. Daarnaast ben ik oprichter van The Next Women, een leden- en netwerkorganisatie die toegang biedt tot kapitaalprogramma's en middelen voor vrouwelijke ondernemers en van The Next Women Crowd Fund, dat wordt gesteund door 70 vrouwelijke investeerders en eveneens investeert in vrouwelijke ondernemers. Daarnaast ben ik commissaris bij verschillende grote en beursgenoteerde ondernemingen (Schiphol Group, Mediahuis NL) met een focus op digitale transformatie. Ook heb ik verschillende adviesfuncties bekleed in de financiële sector (Rabo Amsterdam, Lendahand, Storecove, Annona). Ik ben een pionier in het start-up-ecosysteem en was Europees directeur van de Women in Tech Astia Accelerator, adviseur bij The Entrepreneur Centre aan de Erasmus Universiteit en van verschillende start-upprogramma's van de Europese Commissie.

Ik ben medeoprichter van het grootste online restaurantplatform In Nederland: IENS (verkocht aan Tripadvisor in 2014). Daarvoor werkte ik als advocaat bij Loeff/A&O in Amsterdam en New York en Skadden, Arps NY. Ik ben afgestudeerd in Rechten aan de UvA en Columbia University, NY.
Ik ben erkend door Management Scope Top100, Opzij Top Vrouwen in het bedrijfsleven, 50 Future Makers in Nederland, Top 10 Vrouwen te ontmoeten in Tech door The Guardian, en mijn twitter @thenextwomen is bekroond met onderscheidingen door Fast Company en Forbes.

Zakelijke passie
Ongevraagd advies geven.

Investment Director PDENH

Anthony Viellevoije

Met een gevarieerde achtergrond in fusies & overnames en als ondernemer, ben ik sinds 2014 actief bij StartGreen Capital. Als Investment Director ben ik verantwoordelijk voor de investeringsprocessen van PDENH en ben ik in het portfoliobeheer vooral gericht op de innovatieve groeibedrijven. De clusters die mijn aandacht hebben zijn energy storage (E-magy, S4AS, EST-FloatTech), grid balancing (Sympower, Dexter Energy Services), circulariteit (Chaincraft, Fairphone, MX3D) en duurzame warmte (Triple Solar, Asperitas, Thermagy).

Zakelijke passie
Het hands-on investeren en mijn eerdere ondernemerservaringen helpen mij de dagelijkse uitdagingen van ventures te doorgronden en te tackelen. Gedreven om impact te realiseren door technologie en slimme verdienmodellen, geloof ik in het credo: Take risks, dream big. If you fail, fail early and fail forward!

Investment Manager Borski Fund

Bertrand van Leersum

Voordat ik in 2019 bij StartGreen Capital ging werken, had ik al 12 jaar ervaring in early stage-investeringen en ben ik betrokken geweest bij meer dan 25 deals. Voor twee fondsen heb ik de participatieportfolio opgebouwd, bedrijven ondersteund in hun groei, vervolginvesteringen, management buy-in-trajecten en verkoop van ondernemingen gerealiseerd. Goede relaties met de ondernemers en met sterke fondsrendementen zijn hierbij een waardevol resultaat. Als management consultant heb ik bedrijven ondersteund op het snijvlak van corporate finance en strategie. Hierbij heb ik internationale joint-venturetrajecten, emissies van obligaties, product- en groeistrategie, partnerships, exit-strategieën, omzet- en margeverbeteringen gerealiseerd.

Zakelijke passie
Risicodragende investeringen in early-stage-bedrijven zijn voor mij de ultieme manier om waarde te creëren. Visie, ondernemerschap, het nemen van (gecalculeerde) risico’s, lef en teamwork komen hierin samen. Dit vraagt dat je weet wat er speelt in het bedrijf en in de markt, dat je meerwaarde brengt, (financiële) ruimte creëert en ondernemers helpt om grote ambities waar te maken. Met de groei van de ondernemer, en de onderneming komt financiële waardeontwikkeling. Samen bouwen aan bedrijven, bouwen aan de toekomst.

Investment Manager Borski Fund

Erica van Eeghen

Met een brede interesse voor de historische wereldeconomie en -politiek, heb ik een Bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Deze heb ik aangevuld met een MSc Political Economy of Development bij de School of Oriental and African Studies in Londen, omdat ik opkomende markten in Afrika en Azië beter wilde begrijpen. De stap om vervolgens als trainee te starten bij de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO, sloot goed aan op het pad dat ik wilde bewandelen naar de financiële wereld. Ik heb meer dan tien jaar bij FMO gewerkt in verschillende posities, waarvan een groot deel bij de kredietafdeling en aan de investeringskant, gericht op de financiële sector in Centraal Azië en het Midden-Oosten. Naast mijn huidige functie bij Borksi Fund zit ik in de Raad van Commissarissen van een Nederlands familiebedrijf dat handelt in functional ingredients.

Zakelijke passie
Bij het Borski Fund richt ik mij als Investment Manager op investeringen in start-ups van vrouwelijke ondernemers. Vrouwelijke ondernemers toegang bieden tot financiële middelen is een centraal thema in mijn werk. Daarnaast krijg ik veel energie van het samenwerken met en ondersteunen van kleinere ondernemers, omdat ik hiermee een zichtbare impact kan maken.

General Counsel

Lisa Hees

Als advocaat heb ik meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van venture capital en private equity investeringen, M&A, crowdfunding en capital markets-transacties. Ik adviseer ons team over een breed scala aan juridische onderwerpen zoals ondernemingsrecht, governance, financieel toezichtrecht, crowdfunding, contractenrecht en effectenrecht. Ik ben nauw betrokken bij de strategische beslissingen en onderhandelingen van onder meer nieuwe investeringen, partnerships en financieringen.

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (LL.M) en heb gestudeerd aan Columbia University New York en University College London (LL.M). Ik trad in 2018 in dienst bij StartGreen Capital, na meer dan 8 jaar te hebben gewerkt bij Freshfields Bruckhaus Deringer (Amsterdam en New York).

Zakelijke passie
Ik vind het enorm inspirerend om te werken voor een onderneming die een positieve impact op de wereld heeft. Het geeft mij veel energie om ons team te assisteren bij het succesvol realiseren van onze doelen, in een omgeving gekenmerkt door kwaliteit, creativiteit en humor.

HR & Organization Development Manager

Wilma van Luenen

Mijn achtergrond is heel divers. Van administratief en secretarieel ondersteuner naar zelfstandig ondernemer in het verzorgen van financiële administratie voor ondernemingen. Daarnaast heb ik een schoonheidssalon gehad maar uiteindelijk koos ik toch weer voor het bedrijfsleven. Ik vind het namelijk leuker om samen naar een doel te werken dan alleen. In 2006 ben ik door Laura en Coenraad gevraagd om de backoffice van StartGreen Capital op te zetten. Dat heb ik met beide handen aangegrepen en inmiddels zijn wij 16 jaar verder. De organisatie is ondertussen sterk gegroeid. Naast mijn functie als financial controller voor een onderdeel van StartGreen Capital, houd ik mij voornamelijk bezig met HR en organisatieontwikkeling.

Zakelijke passie
Een bijdrage leveren aan enerzijds de groei van StartGreen en anderzijds aan een betere wereld. Daarnaast wil ik het beste uit mensen halen en een plezierige werkomgeving creëren.

Business Developer

Bernard Stornebrink

Na mijn opleiding Commerciële Economie heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van ondernemers en ondernemers in spe bij fusies en overnames. Vanaf 2014 breng ik mijn kennis en kunde in de praktijk in de sector duurzame energie. De realisatie en financiering van veelal unieke duurzame projecten vergt veel creativiteit en doorzettingsvermogen. Daar draag ik graag aan bij.

Zakelijke passie
Ik wil graag een bijdrage leveren aan de toekomst door de wereld een beetje beter te maken.

Investment Manager/Sustainability Lead StartGreen

Dylan Perales

Na het verkrijgen van een solide kwantitatieve achtergrond bij enkele internationale top business schools in Rotterdam, Singapore en Milaan, ben ik op zoek gegaan naar een baan waar ik drie onderwerpen die mij enorm interesseren kan combineren: innovatie, bedrijfsstrategie/analyse en duurzaamheid. Samen met de langetermijnfocus en hands-on ownership, heeft dit mij gedreven naar de impact-investingsector. In 2017 ben ik begonnen bij StartGreen Capital en dit bleek een zeer goede match: met een geweldig team en inspirerende ondernemers bouwen wij baanbrekende bedrijven die streven naar zowel financiële als sociale waardecreatie. Ik heb veel expertise op het gebied van financiële analyse/modellering en heb mij de afgelopen jaren ook gespecialiseerd in ESG & impact measurement. Als Sustainability Lead ben ik o.a. betrokken bij het impactrapport van StartGreen en de Responsible Investment Committee van de NVP (Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen).

Zakelijke passie
Ik ben gefascineerd door het concept 'creating shared value' van Michael Porter. Een concept waarbij bedrijven zowel financiële als sociale waarde op lange termijn nastreven. Een concept waarbij beide aspecten volledig geïntegreerd zijn in de core business van het bedrijf, zodat ze hand in hand gaan en er geen trade-off is. In mijn werk wil ik enkele goede aspecten van het kapitalisme en de kracht van finance gebruiken voor 'the common good': innovatie en ondernemerschap gebruiken om verandering te stimuleren en maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Het creëren van een systeem waarin het bereiken van impact de creatie van meer impact mogelijk maakt, een wereld waarin 'money makes money', 'impact makes impact' wordt. Door zowel financieel als sociaal rendement (impactmeting) te kwantificeren, wil ik onze impact op de samenleving bewijzen en verbeteren. Mijn ambitie is om een van de beste impact-investeerders in de wereld te worden, constant innovatieve ondernemers te helpen bij het bouwen van baanbrekende bedrijven en daarmee de positieve impact die we op deze planeet kunnen hebben voortdurend te vergroten.

Investment Manager

Willem Dubbelman

In Wageningen heb ik Milieu Economie gestudeerd, waarna ik in de financiële sector ben gaan werken. Hier heb ik onder andere bij banken gewerkt aan overnamefinancieringen. Bij StartGreen Capital werk ik ook aan cashflow-financieringen, maar dan uitsluitend op gebied van verduurzamingsprojecten.

Zakelijke passie
Bij onze projecten en relaties herken ik de passie om iets moois te willen achterlaten, waarbij niet alleen het zakelijke telt. Ik houd ervan om samen met deze relaties moeilijk financierbare projecten helpen mogelijk maken.

Investment Manager

Radboud Dood

Als Investment Manager ben ik actief op zoek naar, en betrokken bij de deelnemingen waarmee ik gezamenlijk tot (meer)waarde tracht te komen. Vanuit een bedrijfseconomische achtergrond (UvA) met ruime ervaring in diverse (advies)functies bij zowel midden- en kleinbedrijven als ook in de wereld van start-ups weet ik snel tot de kern door te dringen en tot gerichte acties te komen. Ik houd ervan om nieuwe uitdagingen aan te gaan en te werken in een omgeving die in beweging is, met ruimte voor een ondernemende houding.

Ik word getypeerd als proactief, commercieel ingesteld, doelgericht, met een focus op bedrijfskundige en financieringsaspecten. Ik ben goed in staat om op strategisch niveau te denken, de lijnen uit te zetten en daarbij ook op operationeel niveau te handelen.

Zakelijke passie
Mijn doel is duurzame meerwaarde creëren voor alle stakeholders.

Investment Manager

Jonathan Moed

Mijn studie MSc Finance, was het gelukkige resultaat van het feit dat ik niet kon kiezen tussen de sociale- en de exacte wetenschap. Toch miste ik in mijn master de zelfs maar terloopse vermelding van waardecreatie, innovatie en duurzame ontwikkeling. Die vond ik uiteindelijk in de cleantech VC-sector: een mooie mix van analyse, menselijke nuance, rauwe innovatie en geloof in duurzaamheid. Bij StartGreen Capital dook ik in de energiemarkten en onbalansmanagement door middel van zowel software- als hardwaretoepassingen. Bovenal dook ik in een omgeving zonder 'nulsom denken'.

Zakelijke passie
Ik streef ernaar om verandering teweeg te brengen, zowel in mijn persoonlijke als mijn professionele leven, en door goede mensen, goede ideeën en goede founders te steunen, de wereld ten goede te veranderen.

Investment Director StartGreen Transition Fund

Erhan Yildiz

 

Tijdens mijn studie Bedrijfseconomie in Tilburg ben ik via mijn scriptiebegeleider de corporate finance-wereld ingerold. In de daaropvolgende jaren heb ik als adviseur vele ondernemers, corporates en financiers bijgestaan in verschillende M&A-, PE- en VC-transacties. Vervolgens kreeg ik de kans om aan de buy side te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor investeringsbeslissingen bij eerst een family office in Den Haag en daarna bij John Laing, een internationale investeerder in infrastructuur en renewable energy. Binnen StartGreen Capital ligt mijn focus op projectfinancieringen en bedrijfsleningen gericht op de energietransitie en circulariteit.

Zakelijke passie
Tijdens mijn periode bij John Laing is mijn passie voor de energietransitie ontstaan. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat we nu moeten handelen om de net zero-doelen te realiseren. Als vader van twee kinderen begrijp ik nu beter, om John James Audubon te citeren, dat ‘the world is not given by our fathers, but borrowed from our children’. Het geeft me veel voldoening dat ik mijn professionele ervaringen van de afgelopen 17 jaar kan inzetten om een brug te slaan tussen duurzaamheidsinitiatieven en de financieringswereld. En daarmee de transitie naar een duurzame toekomst helpen realiseren.

Investment Director StartGreen Transition Fund

Stijn Welage

Ik krijg veel energie van complexe maar tastbare projecten realiseren, van nieuwe initiatieven opzetten en van verantwoordelijkheid nemen in een deal-gedreven omgeving. Na mijn master Civiele Techniek in Delft ben ik via het traineeship van ING begonnen bij Leveraged Finance. Daar regelde ik overnamefinancieringen voor private-equity-partijen. Na een korte periode als Finance & Strategy Consultant ben ik het grootste deel van mijn carrière actief geweest als investeerder in renewable energy en infrastructuur bij de Britse investeerder John Laing. Bij StartGreen ben ik bezig het StartGreen Transition Fund op te zetten en te investeren in bedrijven die actief zijn in de circulaire- en energietransitie.

Zakelijke passie
De enorme opgave die er ligt om de circulaire- en energietransitie vorm te geven, vraagt om actie op de scheidslijn tussen ondernemer, finance en technologie. Het geeft mij veel voldoening om daadwerkelijk impact te kunnen maken op deze scheidslijn en dat te doen in een ondernemende structuur.

Financial Accountant

Marian Denekamp

Meer dan 30 jaar heb ik ervaring met het zelfstandig voeren van financiële administraties en het verzorgen van financiële rapportages in verschillende branches. Sinds begin 2015 werk ik voor StartGreen Capital. Ik omschrijf mijzelf als een analytische, kritische, nauwkeurige, gedisciplineerde en collegiale business professional.

Zakelijke passie
Het is mijn ambitie om een accurate, betrouwbare en tijdige verslaggeving van de verschillende entiteiten te verzorgen.

Investment Manager

Joost Vlot

In Rotterdam heb ik aan de Erasmus Universiteit gestudeerd en daar een Bachelor Bedrijfskunde en een Master Finance & Investments behaald. Na mijn studie ben ik begonnen binnen ING als trainee in de zakenbank. Hier heb ik een veelvoud van verschillende seniore schuldproducten leren kennen. Na een periode in Londen op de afdeling Leveraged Finance ben ik mij in Amsterdam gaan toeleggen op Loan Capital Markets. Het structureren en distribueren van seniore schuld hebben mij een goede basis gegeven voor een carrière in de financiële wereld. Vervolgens heb ik in Frankfurt de wereld van Schuldscheindarlehen verkend om vervolgens een verbredende stap te maken richting een impact investor vanuit de wens om finance en duurzaamheid te combineren. In deze sector vind ik het mooi om ondernemers financieel verder te helpen in de groei van hun bedrijf, een projectfinanciering te structureren om een energieproject te realiseren of met een van onze fondsen medeaandeelhouder te worden en op deze manier het benodigde groeikapitaal op tafel te kunnen leggen.

Zakelijke passie
Ik word enthousiast van goede en afgewogen (financiële) risico’s nemen om de verduurzaming van onze planeet verder te helpen. Op die manier kan ik als impact investor echt het verschil maken voor de onderneming en tegelijkertijd een gezond investeringsfonds beheren.

Senior Software Engineer Oneplanetcrowd

Ashley Patricks

Sinds het behalen van mijn studie Computing heb ik de theorie in de praktijk gebracht in meerdere industrieën, zoals onderwijs, robotica, online voedsel bestellen en mobiliteit. Het grootste deel van mijn tijd heb ik gewerkt in FinTech, waar ik blijf genieten van het verdiepen van mijn begrip, terwijl ik onbekende gebieden daarin verken.

Engineering is een van de manieren geworden waarop ik mijn creativiteit kan uiten door digitale oplossingen en producten te creëren. Ik heb in de loop van de tijd geleerd dat ik graag ben waar de problemen zijn en die oplossen, omdat ik daar de meeste waarde kan creëren en geweldige lessen kan leren.

Zakelijke passie
Ik ben enthousiast over de nieuwe gebieden die ik ga verkennen en over het verwerven van meer ervaring, kennis, tooling, ideeën. Ik bied graag waarde binnen mijn invloedgebied, gericht op ondernemerschap, leiderschap en de ontwikkeling van technologie.

Legal Counsel

Nicole Porras Hoogland

Na afronding van de master Nederlands Recht en de master Recht en Onderneming aan de Universiteit van Utrecht ben ik in 2016 als bedrijfsjurist bij een groot internationaal trustkantoor aan de slag gegaan. Medio 2019 ben ik begonnen bij StartGreen Capital als Legal Counsel. Ik heb inmiddels een ruime ervaring in het ondernemingsrecht. Door het regelmatig volgen van diverse cursussen en opleidingen blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving.

Zakelijke passie
Ik streef altijd naar een optimaal resultaat en ik vind het belangrijk om mezelf continu te blijven ontwikkelen. Ik ben toegewijd, nauwkeurig en gedreven en ik ga uitdagingen niet uit de weg.

Marketing & Communicatie Energiefonds Overijssel

Xerva Blom

Als gedreven marketing en communicatiemanager/adviseur/senior projectleider heb ik een brede ervaring in de non-profitsector, televisiewereld, commerciële marketing en fondsenwerving. Mijn hart gaat sneller kloppen van projecten en producten die de wereld groener, beter, socialer maken. Ik hou van kennis vergaren, maar nog leuker vind ik het om kennis te delen en mensen te verbinden.

Zakelijke passie
Het is mijn missie om mensen en organisaties via communicatie verder te helpen. Ik verbind mensen en doelen en ga voor het beste gezamenlijke resultaat. Dit alles doe ik met een flinke dosis humor en met zorg voor een goede sfeer.

Crowd & Campaign Manager Oneplanetcrowd

Marianne Bakker

Vanuit een master Europees Beleid met focus op mensenrechten ben ik via verschillende non-profitorganisaties en vervolgens de vertaalwereld bij Oneplanetcrowd terechtgekomen. Bewapend met een talenknobbel en een focus op mensen en kwaliteit bewaak ik het toegankelijke en transparante karakter van Oneplanetcrowd.

Zakelijke passie
Een duurzame en inclusieve economie is het ultieme doel, van Oneplanetcrowd en van mij. Dat maakt dat ik ‘s ochtends, hoewel nog altijd met enige moeite, graag mijn bed uitkom om mijn steentje bij te dragen. Het geeft een heerlijk gevoel om na een dag hard werken thuis te komen met een succesvol afgeronde campagne op zak, waarmee een duurzame onderneming weer een stapje verder kan zetten naar een betere wereld.

Investment Associate

Stefan van Duin

Sinds 2019 werk ik als Investment Analyst bij StartGreen Capital en ben ik actief betrokken bij het vinden, analyseren en ondersteunen van portfoliobedrijven. Tijdens mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar de nauwkeurigheid en meetbaarheid van managementteam-beoordelingen in het beslissingsproces van venturecapitalist. Daarbij heb ik een tool ontwikkeld om deze beoordelingen expliciet en kwantitatief meetbaar te maken. Ik heb de studie Business Analysis & Modelling afgerond en heb praktijkervaring opgedaan bij twee investeringsfondsen.

Zakelijke passie
Wij werken in een dynamische omgeving, waarin mijn affiniteit en ambitie voor ondernemen en investeren tot zijn recht komt. Een omgeving waarin wij ondernemers met duurzame proposities, ondersteunen met financieringen, netwerk en actieve betrokkenheid. Maar vooral een omgeving waarin wij bijdragen aan een duurzame economie, een economie die zichzelf niet uitput en waaraan iedereen naar zijn/haar volle potentie kan meedoen.

Strategic Partnerships Lead

Jakoba van der Mei

Opgroeiend in een familiebedrijf heb ik een passie ontwikkeld om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Ik zet mijn projectfinancieringskennis van duurzame energie graag in voor de energietransitie in Nederland. Na het cum laude afronden van een master Finance, begon mijn financiële carrière in Londen, waar ik drie jaar heb geadviseerd bij fusies en overnames voor Pöyry Capital en JP Morgan. Tijdens een jaar in India heb ik mij gefocust op de ontwikkeling van sociale ondernemingen. Terug in Amsterdam heb ik veel ervaring opgedaan bij de Japanse bank Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC) in de projectfinanciering van windenergie en infrastructuur. Voordat ik bij StartGreen Capital aan de slag ging, ben ik met een zeilfiets van Alaska naar Panama gefietst, een mooi en duurzaam avontuur! Dit heeft mij waardevolle inzichten gegeven in de noodzaak voor een duurzame toekomst en de mogelijkheid om hier gezamenlijk een positieve bijdrage aan te leveren.

Zakelijke passie
Gezamenlijk duurzame initiatieven mogelijk maken, daar word ik enthousiast van. Zeker als we daarbij de energietransitie kunnen versnellen. Persoonlijk wens ik mij te ontwikkelen op het gebied van technologische expertise in de duurzame sector om hiermee de verbinding tussen innovatieve oplossingen en financiering te stimuleren.

Risk & Reporting Analist

Mark de Vos

Na het afronden van mijn studie Business Economics & Finance aan de UvA ben ik aan de slag gegaan bij de ABN AMRO Clearing Bank. Hier kwam mijn affiniteit met cijfers en risicomanagement goed van pas. Echter, het duurde niet lang voordat ik de noodzaak voelde om mij in te zetten voor een ‘groter’ doel. Hierdoor ben ik terechtgekomen bij StartGreen Capital, waar mijn affiniteit met cijfers en risicomanagement nog steeds van pas komen. Alleen zorgen wij er nu met behulp van investeringen en financiering in klein- tot middelgrote bedrijven voor dat wij de wereld stapje voor stapje duurzamer maken.

Zakelijke passie
Een complex verhaal duidelijk overbrengen. Of het nu gaat om de risico’s identificeren en benoemen voor een nieuwe financiering of een kwartaaloverzicht van het fonds zo overzichtelijk mogelijk presenteren. Door complexe problematiek te ontvlechten en duidelijk weer te geven, wil ik makkelijker en beter geïnformeerde beslissingen mogelijk maken.

Investment Manager

Nienke Rijpstra

Sinds juni 2019 werk ik als Investment Manager bij StartGreen Capital. Ik houd mij voornamelijk bezig met duurzame energieprojecten, waarbij ik zowel betrokken ben bij investeringen als bij financieringen. Mijn focus ligt op zonne-energie en geothermie, en op het ondersteunen van coöperaties bij het opzetten van lokale initiatieven. Na mijn studie Bedrijfskunde ben ik mijn carrière begonnen bij ING. In mijn laatste functie was ik verantwoordelijk voor het structureren van overnamefinancieringen voor private-equity-partijen.

Zakelijke passie
Ik krijg energie van nieuwe situaties en houd ervan om processen te coördineren. Het vinden van een oplossing waar alle betrokken partijen blij van worden is voor mij een belangrijke drijfveer.

Communication Manager StartGreen

Brigitte Buissink

Na mijn studie Culturele Studies aan de UvA ben ik mijn eigen tekst- en communicatiebureau begonnen: Letterhelden. Sindsdien draag ik op allerlei communicatiemanieren bij aan de positionering en branding van bedrijven. Dat deed en doe ik voor heel diverse ondernemingen: van grote, internationale bedrijven tot geïnspireerde eenpitters, van non-profit-instellingen tot financiële dienstverleners. Vanaf 1 juli 2021 doe ik dat voor StartGreen Capital, dat met haar investeringen niet alleen financieel rendement, maar vooral maatschappelijk rendement nastreeft.

Zakelijke passie
Voor StartGreen kan ik al mijn kennis, schrijflust en ervaring bundelen om één doel te bereiken: dat bij alle leden van de doelgroep een groen lichtje gaat branden als ze de naam StartGreen horen. Dat ik ook nog eens help meebouwen aan een duurzamer, gelijkwaardiger en innovatiever Nederland, maakt deze klus nóg een stuk aantrekkelijker en uitdagender.

Product Owner Oneplanetcrowd

Maartje Asscheman

Met mijn achtergrond in Bedrijfskunde en Informatiemanagement, ben ik in staat de vertaalslag te maken tussen business en techniek. Na mijn ervaring als consultant voor implementatie van Microsoft-tooling, ben ik begonnen bij Oneplanetcrowd als Product Owner. Met mijn focus op agile werken, kan ik waarde bieden in de snel veranderende branche van crowdfunding. Ik streef naar langetermijnoplossingen met de optimale balans tussen gebruiksgemak, betrouwbaarheid en naleving van wet- en regelgeving.

Zakelijke passie
Op het platform wil ik een ervaring bieden waarmee iedereen met gemak kan bijdragen aan de transitie naar een duurzame economie.

Business Controller

Ezra Hortensius

Tijdens mijn studie Bedrijfseconomie heb ik ervaring opgedaan bij de Rabobank. Om mijn kennis te verbreden ben ik naar Amsterdam gegaan voor een master Economie. Daarin heb ik mij gericht op duurzaamheid en de economische impact van automatisering. Om mijn technische vaardigheden verder te ontwikkelen, heb ik een aantal jaar als IT-consultant en Solution Architect gewerkt. Uiteindelijk met het doel om in de toekomst een combinatie te maken van finance, duurzaamheid en technologie. Zodoende ben ik begonnen als Business Controller bij StartGreen. Een diverse rol die mij in staat stelt om deze drie onderwerpen dagelijks met elkaar te verbinden.

Zakelijke passie
Een organisatie is gebouwd op de samenwerking tussen mensen. Ik krijg er energie van om deze samenwerking zo goed mogelijk te laten verlopen; door ideeën en mensen met elkaar te verbinden, de juiste tooling in te richten en processen simpel maar effectief te maken. Op die manier is de organisatie in control en gaan we als team naar de next level.

Trainee

Xavier van Slooten

Na mijn bachelor Earth Sciences & Economics en een Economics minor in Hong Kong heb ik stage gelopen bij een luchtvaart multinational. Daarna heb ik mijn master Global Business & Sustainability aan de Rotterdam School of Managent afgerond. Duurzaamheid was altijd een rode draad gedurende mijn studie. Ik concludeerde dat innovatie en start-ups een cruciale rol spelen in de transitie naar een duurzame samenleving en dat ik graag met dit soort initiatieven werk. Een stage bij een impact VC-fonds bevestigde deze ambitie. In de dynamische rol als trainee bij Startgreen Capital kan ik mijn analytisch vermogen en financiële kennis ontwikkelen bij de verschillende fondsen die Startgreen Capital beheert.

Zakelijke passie
Ik krijg veel energie van het analyseren van innovatieve proposities en het bijdragen aan de positieve impact van ondernemers. Ik zou het mooi vinden om de kennis die ik opdoe bij Startgreen ooit zelf te kunnen toepassen als ondernemer.

Investment Associate

Eva Post

Na mijn studies Ondernemingsrecht en Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen ben ik gestart met het Global Traineeship bij de Rabobank. Na dit traineeship ben ik aan de slag gegaan als accountmanager bij de afdeling Financial Restructuring & Recovery. In deze functie heb ik 3 jaar verschillende herstructureringen mogen begeleiden van klanten met diverse problemen in diverse sectoren, van scheepvaart tot retail tot automotive. Bij StartGreen kan ik financiële structurering combineren met positieve impact maken.

Zakelijke passie
Oplossingen vinden om business cases rond te krijgen.

Investment Services Lead Oneplanetcrowd

Joost van Rens

Met een gevarieerde professionele achtergrond in de energiesector, banking, hightech maar vooral luchtvaart, heb ik veel kennis opgedaan over interne bedrijfsprocessen. Ik heb ervaring in sales, customer service, compliance en administratie. Hoewel opgeleid tot verkeersvlieger, beschouw ik mezelf als generalist die probeert van alles een beetje te weten. Hierdoor kan ik met een kritische en analytische blik processen bewaken, beoordelen en waar nodig verbeteren. Verder ben ik een pragmatische, hulpvaardige collega en ga ik graag voor investeerders en ondernemers oplossingsgericht aan de slag met hun vraagstukken.

Zakelijke passie
Continu ontwikkelen en verbeteren om met collega’s effectief en efficiënt te werken aan een gezamenlijk doel, daar word ik blij van. Zeker als dat ambitieuze ondernemers helpt hun volgende plan te realiseren en als dat voor investeerders betekent dat zij hun geld met rendement aan het werk kunnen zetten. En dat ik daarmee ook nog kan bijdragen aan duurzaamheid, verantwoorde productie en een eerlijker wereld voor mens en dier, geeft me extra voldoening en drive.

Investment Services Support Oneplanetcrowd

Monique van Esch

Na mijn studie heb ik bij verschillende bedrijven als inkoper gewerkt. Bij grote corporate bedrijven als KLM en Nike heb ik sterke marketingskills ontwikkeld. Door de klant en zijn behoefte centraal te zetten, en een geweldige klantbeleving neer te zetten, kun je je onderscheiden en klanten langdurig aan je binden. Daarnaast heb ik bij MKB- en private equity-bedrijven gewerkt, waar proactief ondernemen vooropstaat: kansen creëren en pakken. Met deze sterke commerciële achtergrond, kan ik me goed verplaatsen in de klant, en dus ook in de investeerders van Oneplanetcrowd.

Zakelijke passie
Ik houd ervan om mensen te verbinden. Binnen een team ben ik aanspreekbaar en ga voor het beste gezamenlijke resultaat. Het is voor mij belangrijk dat zowel het interne team als ook de investeerders op mij kunnen bouwen.

Investment Associate Energiefonds Overijssel

Thomas Meeuwsen

Na mijn bachelor Economie en Bedrijfseconomie in Utrecht en master Entrepreneurship in Amsterdam ben ik mijn carrière gestart bij de ING. Hier heb ik kennis gemaakt met veel verschillende aspecten van de financiële dienstverlening en heb ik mij gespecialiseerd in de financiering van vastgoed.

Ik zie het als mijn doel om deze kennis en ervaring in te zetten bij projecten waarvan de maatschappelijke impact net zo belangrijk is als het op te leveren financiële rendement. Dit doel sluit perfect aan bij mijn huidige rol binnen StartGreen, waarin ik mij focus op lokale energie-initiatieven.

Zakelijke passie
Met de door mij opgedane (financiële) kennis en kunde anderen vooruithelpen om hun doelen te verwezenlijken.

Full Stack Developer Oneplanetcrowd

Pedro Abel Diaz

Tijdens mijn studies Criminologie en Techniek realiseerde ik me dat technologie een belangrijke rol speelt bij het verbeteren van het maatschappelijk welzijn in onze samenleving. Dit motiveerde mij om te leren programmeren en om een carrière als Full Stack Developer te starten.

Zakelijke passie
Mijn business drive is het ontwikkelen van producten die kunnen helpen om het sociale welzijn van onze samenleving te verbeteren. Ik maak mensen graag bewust van nieuwe manieren om oude uitdagingen aan te pakken.

Trainee

Michiel Hickey

Tijdens mijn studie Chemical Engineering ben ik veel beziggeweest met nevenactiviteiten. Zo zat ik in het marketingteam van Swapfiets, heb ik een bedrijf opgericht in grafische vormgeving en webdesign en heb ik in India de duurzaamheidsstrategie ontwikkeld voor een chemische multinational. Daarna heb ik stages gevolgd bij start-ups en een financiële instelling. De functie van trainee bij StartGreen doet beroep op mijn kwaliteiten als generalist, op mijn analytisch denkvermogen en gedrevenheid. Op het moment werk ik voor Borski Fund als Investment Analyst en richt ik me op cleantech- en technisch onderlegde proposities.

Zakelijke passie
Na een solide basis te hebben gelegd in de verschillende investerings- en financieringsvormen binnen StartGreen, ambieer ik een slag te slaan vanuit de wereld van het durfkapitaal naar de kant van de ondernemers. Hier hoop ik mijn studie-achtergrond bij te betrekken, door idealiter een bedrijf te beginnen in de green chemistry, dat zich richt op de energietransitie.

Investment Analyst Energiefonds Overijssel

Daan Kause

De focus van mijn studie Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de Wageningen Universiteit lag op duurzaamheid. Na mijn scriptie over CO2-reductie in de retail supply chain, heb ik mijn studie afgerond door stage te lopen bij Oneplanetcrowd. Dit was niet alleen mijn eerste kennismaking met StartGreen Capital, maar ook met veel gepassioneerde ondernemers. Met hen in gesprek gaan over het financieren van hun duurzame projecten vond ik erg inspirerend. Daarom ben ik erg blij dat ik, na ervaring te hebben opgedaan in de financiële sector bij de Rabobank, weer terug ben bij StartGreen om aan de slag te gaan als Investment Analyst bij Energie Fonds Overijssel.

Zakelijke passie
Hier kan ik vol overgave werken aan mijn zakelijke passie: waarde creëren voor een bedrijf of klant en een positieve impact maken op het milieu en de maatschappij.

Recente expertblogs

Ons ervaren team van experts signaleert als eerste thema’s in de markt die financiering nodig hebben en ontwikkelt samen met onze investeerders nieuwe fondsen en financieringsmogelijkheden. Met onderstaande expertblogs houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en van de impact die we samen met de impactondernemers maken.

Werken bij
StartGreen Capital

Geloof jij ook in een duurzame voortuitgang en een circulaire economie en wil je onderdeel uitmaken van ons team van experts? Kijk dan welke vacature of stage bij jou past. Wij zijn altijd geïnteresseerd in gemotiveerd talent, dus je kunt ook een open sollicitatie sturen.

Stuur ons je cv
nl_NLNederlands