Werken bij StartGreen Capital

Geloof je ook in een duurzame voortuitgang en een circulaire economie en wil je onderdeel uitmaken van ons team van experts? Kijk dan welke vacature of stage bij jou past. Wij zijn altijd geïnteresseerd in gemotiveerd talent, dus je kunt ook een open sollicitatie sturen.

Investment Manager Energietransitie @Oneplanetcrowd

26-08-2021

Investment Manager Energietransitie 

Wil jij impact maken met je werk? Werk je graag samen met inspirerende ondernemers? Wil je onderdeel zijn van de energietransitie en de (duurzame) verandering van de financiële sector? En wil je die veranderingen eigenhandig een zetje geven? Lees dan snel verder!

Over Oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd is het grootste duurzame crowdfinancieringsplatform van Nederland. We brengen innovatieve ondernemers en toekomstgerichte investeerders samen om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. Ondernemers en energieprojecten die bijdragen aan één of meer Sustainable Development Goals kunnen via het platform financiering ophalen bij de crowd van ruim 30.000 betrokken beleggers.

Together we fund the future
Oneplanetcrowd is een initiatief van StartGreen Capital. Als een van de grootste impactfondsmanagers van Nederland heeft StartGreen al meer dan 300 duurzame ondernemers en energieprojecten gefinancierd. Oneplanetcrowd is op zoek naar een:

fulltime Investment Manager Energietransitie (32-40 uur p/wk).

Wat zijn je verantwoordelijkheden?
Als Investment Manager Energietransitie ben je verantwoordelijk voor de acquisitie en dealmaking van nieuwe te crowdfunden (project)financieringen en voor het beheer van de leningen in de portfolio(s). Binnen het team richt jij je op de financiering van duurzame projecten gericht op de energietransitie en een circulaire economie. Op die manier draag je bij aan de financiële en maatschappelijke doelstellingen van Oneplanetcrowd. Onze voorkeur gaat uit naar iemand met ervaring in het verstrekken en beheren van (achtergestelde en/of senior) leningen en met affiniteit met wind-, zon-, bio-energie en/of warmteprojecten.

Wat ga je doen?
Als Investment Manager Energietransitie:

 • stel je business-developmentplannen op voor de duurzame energiemarkt en volg je de ontwikkelingen in de markt nauwlettend;
 • acquireer en beoordeel je duurzame energieprojecten;
 • ga je projectfinancieringen aan voor duurzame energieprojecten en beheer je die – binnen de gestelde financiële kaders en eisen van Oneplanetcrowd;
 • schijf en verdedig je financieringsvoorstellen voor de Kredietcommissie;
 • analyseer en begeleid je crowdfunding voor energieprojecten in de vorm van (coöperatieve) burgerparticipaties;
 • rapporteer je de financiële en maatschappelijke voortgang van nieuwe en bestaande financieringen;
 • stel je een acquisitieplan op voor duurzame projecten, dat je uitvoert en bijhoudt;
 • onderhoud je het netwerk voor Oneplanetcrowd en breid je dat uit. Ook vertegenwoordig je Oneplanetcrowd door met de initiatiefnemers van (innovatieve) energieprojecten te onderhandelen om tot een geschikte financieringspropositie te komen.

Wie zoeken we?
Je hebt:

 • een hbo of universitaire bachelor of master, bij voorkeur in Business Administration/ (Bedrijfs-) Economie/ (Fiscaal) Recht of een technische studie;
 • minimaal 5 jaar aantoonbare en relevante ervaring, zoals (bancaire) ervaring in de projectfinanciering en/of zakelijke kredietverlening;
 • kennis en ervaring met (financiering van) duurzame energieprojecten;
 • affiniteit met duurzame energie-technologieën (zonnepanelen, PVT, windturbines, warmtenetten, warmte-koude-opslag, biomassa, geothermie, energieopslag), met circulaire economie (o.a. recycling en circulaire bouw) en met duurzame mobiliteit (o.a. laadinfrastructuur);
 • degelijke kredietkennis en ervaring in het schrijven van financieringsvoorstellen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk).

Je bent:

 • succesvol in acquisitie;
 • ondernemend, analytisch, resultaat gedreven en klantgericht, risicobewust, hands-on, flexibel en een teamspeler.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een uitdagende functie in een zeer innovatieve en snelgroeiende organisatie. Een organisatie met een dubbele duurzame ambitie: we willen duurzame financieringen uitzetten voor een planeet die zichzelf niet uitput. Daarmee willen we een duurzame, permanente verandering teweegbrengen in de financiële sector. Oneplanetcrowd is al 9 jaar voortrekker in nieuwe vormen van publieksfinanciering.

Verder bieden we een aantrekkelijk en marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en een heel leuk, creatief, gedreven team, gehuisvest in het mooiste kantoorgebouw van Amsterdam (Tropeninstituut). Er is veel ruimte voor eigen initiatief. Eventueel kun je de functie ook vanuit een zzp-rol invullen.

Geloof je ook in een duurzame voortuitgang en een circulaire economie en wil je onderdeel uitmaken van ons team van experts? Mail dan je motivatie plus curriculum vitae vóór 20 september 2021 naar Wilma van Luenen via work@startgreen.nl. Voor meer informatie kun je bellen naar: 020 568 20 60.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Investment Specialist - MKB @Oneplanetcrowd

28-06-2021

Investment Specialist – MKB

Wil jij impact maken met je werk? Werk je graag samen met inspirerende ondernemers? Wil je onderdeel zijn van de (duurzame) verandering van de financiële sector? En die verandering ook een zetje geven? Lees dan snel verder! 

Over Oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd is het grootste duurzame crowdfinancieringsplatform van Nederland. We brengen innovatieve ondernemers en toekomstgerichte investeerders samen om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. Ondernemers en energieprojecten die bijdragen aan één of meer Sustainable Development Goals kunnen via het platform financiering ophalen bij de crowd van ruim 30.000 betrokken beleggers.

Together we fund the future
Oneplanetcrowd is geïnitieerd door StartGreen Capital. Als een van de grootste impactfondsmanagers van Nederland heeft StartGreen al meer dan 300 duurzame ondernemers en energieprojecten gefinancierd.

Oneplanetcrowd is op zoek naar een fulltime Investment Specialist MKB (32-40 uur p/wk)

Jouw rol als Investment Specialist MKB
Als Investment Specialist zet je een lead om naar een financieringsvoorstel voor het platform Oneplanetcrowd. Je bent het eerste aanspreekpunt voor MKB ondernemers. Je werkt in een klein hecht team met collega Investment Specialisten. Tevens werk je samen met de investmentanalisten van StartGreen Capital met wie je de proposities op kwaliteit onderzoekt. Je onderhoudt het contact met de partners van Oneplanetcrowd die projecten bij ons aanbrengen. Tot onze partners behoren onder meer Rabobank, ASN Bank en verscheidene financieel adviseurs. Jij hebt een duidelijke passie voor het MKB, je hebt lef en je ziet kansen. Je bent een echte aanpakker met commercieel inzicht en een netwerk. Je laat je niet beperken door een kader maar juist uitdagen: je kijkt hoe een financiering wél kan. Je voelt je thuis in een dynamische ondernemende omgeving en kunt makkelijk schakelen. Je begrijpt hoe je een onderneming als interessante investeringspropositie presenteert aan de kredietcommissie en aan het publiek. 

Profiel

 • Je hebt uitstekende commerciële vaardigheden en minimaal 5 jaar gewerkt in commercieel accountmanagement/relatiebeheer in zakelijke kredietverlening (MKB-financiering tussen €250k – €2M)
 • Grondige kredietkennis & ervaring in het schrijven van financieringsvoorstellen;
 • Succesvol in acquisitie;
 • Ondernemend, analytisch, resultaat gedreven en klantgericht, risicobewust, hands-on mentaliteit, flexibel en een teamspeler;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk).

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een uitdagende functie in een zeer innovatieve en snelgroeiende organisatie. Een organisatie met een dubbele duurzame ambitie: financieringen uitzetten in duurzaamheid, voor een planeet die zichzelf niet uitput en ten tweede een duurzame, permanente, verandering teweegbrengen in de financiële sector. Oneplanetcrowd is al 8 jaar frontier in nieuwe vormen van publieksfinanciering. Tevens bieden we vanzelfsprekend een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en een heel leuk, creatief, gedreven team, gehuisvest in het mooiste kantoorgebouw van Amsterdam (Tropeninstituut). Er is vanzelfsprekend veel ruimte voor eigen initiatief. Eventueel kan de functie ook vanuit een ZZP rol ingevuld worden, als ook in deeltijd.

Geloof je ook in een duurzame vooruitgang en een circulaire economie en wil je onderdeel uitmaken van ons team van experts? Stuur dan je motivatie plus curriculum vitae vóór 25 juli 20201 naar Wilma van Luenen, email: work@startgreen.nl of voor meer informatie kun je bellen met Maarten de Jong op: 06 479 524 10.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Voorzitter Raad van Commissarissen @Energiefonds Overijssel

 

25-05-2021

Voorzitter Raad van Commissarissen

Energiefonds Overijssel, een van de fondsen in ons beheer, zoekt een nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen. De RvC van het fonds bestaat uit generalisten met specifieke kwaliteiten, die gezamenlijk een multidisciplinair team vormen. Voor de integrale besluitvorming zijn leden nodig die een aandachtsgebied hebben, maar bovenal een helikopterview hebben.

Gestreefd wordt naar een evenwichtige verdeling van diverse deskundigheden, ervaringen en eigenschappen waarbij de personele samenstelling waarborging biedt voor een plezierige en innovatieve samenwerking.

De vacature is ontstaan in verband met het rooster van aftreden. Lees hier de volledige vacature.

Lees hier meer over de huidige Raad van Commissarissen
Lees hier meer over het team van Energiefonds Overijssel

Het team van Energiefonds Overijssel

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Full-stack developer @Oneplanetcrowd

18-05-2021

Change the world, one line of code at a time

Ervaren full-stack developer 

We zijn op zoek naar een ervaren full-stack developer om te bouwen aan ons crowdfunding platform in een kleine innovatieve scale-up.

De slimme jongens in ons ontwikkelteam hebben ons systeem van de grond af opgebouwd en ze staan te popelen om hun inzichten te delen. Het is een op maat gemaakte crowdfunding applicatie, geïntegreerd met verschillende geavanceerde off-the-shelf fin-tech oplossingen. We zijn bezig om ons systeem uit te breiden door gebruik te maken van een micro-service architectuur, gebaseerd op Typescript/NodeJS in Docker en ReactJS voor onze UI componenten. We zijn de huidige financiële industrie aan het hervormen door een disruptief alternatief te creëren voor conventionele bankleningen, waarmee we de weg vrijmaken voor meer innovatieve dromen om uit te komen. Dit vereist een progressief vooruitstrevende webapplicatie. Ben jij klaar om ons te vergezellen in deze uitdaging?

Over Oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd heeft een jong en gemotiveerd team dat een nieuwe manier heeft gevonden om coole duurzame projecten te financieren en zo positieve verandering te creëren. Oneplanetcrowd heeft met succes financiering opgehaald voor meer dan 100 ondernemers zoals VanMoof en Fairphone, en vele duurzame energie-projecten. Je komt terecht in een klein team van ongeveer 4 mensen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en mogelijkheden om invloed uit te oefenen op het besluitvormingsproces en de roadmap.

Naar wie zijn we op zoek?
We zoeken iemand die de onderstaande kwaliteiten en vaardigheden bezit.

 • Samen met de rest van het team ontwikkel je zowel front- als backend van ons systeem;
 • Je ontwerpt en implementeert nieuwe features en vertaalt user stories naar technische requirements;
 • Je identificeert proactief mogelijke technische uitdagingen en komt met oplossingen;
 • Je bouwt responsive herbruikbare component-based UI’s met behulp van React;
 • Je bouwt back-end functionaliteit met behulp van TypeScript en Node.JS;
 • Je wilt nieuwe technologieën leren, en gebruikt ze indien nodig;
 • Je bent een voorstander van best practices en standaarden;
 • Je vindt en pakt performance problemen aan;
 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid en/of financiën;
 • Je begrijpt de balans tussen perfectie (dingen kunnen altijd beter) en tijdig opleveren;
 • Je wilt werken in Amsterdam en hebt een geldige vergunning om in NL/EU te werken.

Wat zijn je vaardigheden?

 • Ervaring met het ontwikkelen van complexe webapplicaties;
 • Je weet alles van NodeJS/TypeScript, React/Redux en REST API;
 • Ervaring met AWS, Docker, Serverless en Terraform zijn een pré;
 • Je bent een CI-voorstander en werkt graag in DevOps stijl;
 • Je hebt ervaring met Agile Development;
 • Je kunt zelfstandig werken als onderdeel van een klein team;
 • Je bent van nature een probleemoplosser;
 • Je bent een sterke analytische denker;
 • Je hebt een positieve ‘can-do mentaliteit’;
 • Je spreekt vloeiend Engels, Nederlands is een pré

Wat bieden wij?
Oneplanetcrowd is een jong succesvol bedrijf gevestigd in een prachtig pand in het hart van Amsterdam (Koninklijk Instituut voor de Tropen). Je wordt uitgedaagd en krijgt veel kansen om te groeien. De sfeer is informeel maar ambitieus en wij vinden persoonlijke ontwikkeling van cruciaal belang. Daarbij krijg je:

 • Veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief;
 • Werk dat de moeite waard is: de traditionele financiële industrie ontwrichten en tegelijkertijd bijdragen aan de Sustainable Development Goals van de VN;
 • 25 vakantiedagen op basis van fulltime (40 uur);
 • Pensioenregeling;
 • Goede apparatuur (MackBook Pro 15 inch)

Als je denkt dat je geschikt bent voor deze functie, stuur dan je CV en motivatie vóór 21 juni 20201 naar work@startgreen.nl. Zorg ervoor dat je beschrijft welke relevante ervaring je hebt en wat je ambities zijn als developer. Voor aanvullende vragen over deze vacature kun je bellen met Wilma van Luenen via tel: 020 568 2060.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Freelance Senior Kredietanalisten (MKB leningen of projectfinanciering) @Oneplanetcrowd

25-11-2020

Freelance Senior Kredietanalisten (MKB leningen of projectfinanciering)

Over Oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd is een financieringsplatform voor ondernemers en investeerders dat een positief verschil maken. Onze ondernemers bieden investeerders een aantrekkelijk financieel rendement. Met de investering van onze crowd zetten zij de volgende stap. Wij geloven dat we samen met ondernemers en investeerders de transitie naar een duurzame economie kunnen versnellen. Onze crowd van ±30.000 actieve investeerders heeft inmiddels meer dan 250 energieprojecten en ondernemingen gefinancierd voor ruim 60 miljoen euro.

Oneplanetcrowd heeft samen met het StartGreen Fonds Duurzaam MKB een financieringsoplossing voor duurzame mkb’ers die door de coronacrisis tijdelijk liquiditeitsproblemen hebben. Met deze unieke samenwerking kunnen de MKB ondernemers met de BMKB-C regeling door het fonds en de crowd gefinancierd worden.

Jouw rol als Senior Kredietanalist
Als kredietanalist werk je nauw samen met de investmentspecialisten van Oneplanetcrowd om een investeringspropositie vanaf intake, langs de kredietcommissie, naar livegang te brengen. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van het analyserapport en het informatiememorandum van de onderneming. Wij zorgen voor een duidelijk proces en ondersteuning zodat je vlot onze interne processen eigen kunt maken. Jij zult je richten op proposities die bij jouw kredietachtergrond passen: ofwel projectfinanciering, ofwel MKB financiering. In dat laatste geval is ervaring met de BMKB (borgstellingsregeling) echt een pre.

We huren mensen in op projectbasis. In deze functie blijf je dus formeel voor jezelf werken, maar willen we een lange termijn relatie met je opbouwen. Jij bent een specialist op gebied van mkb-kredietverlening of projectfinanciering.

Je herkent jezelf in het volgende:

 • Jij bent risicobewust en begrijpt de verantwoordelijkheid die je hebt als kritische analist.
 • Je hebt een duidelijke passie voor duurzaamheid.
 • Je bent een ervaren professional op het gebied van zakelijke kredietverlening.
 • Je bent een aanpakker en eist een hoog kwaliteitsniveau van je eigen output.
 • Je laat je niet beperken door een kader maar juist uitdagen: je kijkt hoe een financiering wél kan.
 • Je voelt je thuis in een dynamische ondernemende omgeving en kunt makkelijk schakelen.
 • Je begrijpt hoe je een onderneming als interessante investeringspropositie moet analyseren en presenteren aan de kredietcommissie en aan het publiek.

Profiel:

 • Je hebt minimaal 5 jaar gewerkt in de zakelijke kredietverlening, ofwel mkb-financiering ofwel projectfinanciering.
 • Je hebt ervaring met het schrijven van kredietvoorstellen en -analyses.
 • Je bent enthousiast, nieuwsgierig en pro-actief.
 • Je hebt een belangrijke pre:
   • als je gewerkt hebt met de BMKB (borgstellingsregeling), of
   • als je gewerkt hebt met financiering van duurzame energieprojecten (zon, wind en/of bio-energie).

Wat bieden we jou?
We zoeken per direct freelance senior kredietanalisten. Per project spreken we een vaste vergoeding met je af. We werken in een klein en hecht team, samen met onze collega’s van StartGreen Capital op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Tropeninstituut). Vanwege de coronamaatregelen werken we momenteel zoveel mogelijk vanuit huis.

Als jij zin hebt in deze uitdaging en je herkent jezelf in de persoon die wij zoeken, dan ontvangen we heel graag z.s.m. jouw e-mail met cv. Je kunt deze sturen naar: info@oneplanetcrowd.nl Voor aanvullende vragen kun je Maarten de Jong bellen op 06 479 524 10.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Crowdfunding Investments Intern @Oneplanetcrowd

08-10-2020

Crowdfunding Investments Intern

 

Over Oneplanetcrowd
Wij geloven dat we samen de transitie naar een duurzame economie kunnen versnellen. We bouwen aan een ‘game-changing community’ van ondernemers en investeerders. Onze crowd van ±35.000 actieve investeerders heeft inmiddels meer dan 200 projecten en ondernemingen gefinancierd voor ruim 60 miljoen euro. Hieronder vallen succesvolle campagnes als vanMoof, Fairphone, Snappcar, Yoni. Afgelopen jaar zijn we verdubbeld wat betreft opgehaald geld en we zijn hard op weg om deze trend door te zetten.

Functieomschrijving
In jouw stage krijg je de kans om kennis te maken met de verschillende facetten van een snelgroeiende onderneming in een jonge sector. Je werkt mee in het primaire proces van Oneplanetcrowd en leert zo alle ins en outs over crowdfunding. Daarnaast ondersteun je de investment specialisten in het proces van het benaderen van ondernemers tot het moment dat het crowdfundingproject succesvol online gefinancierd is. De ene keer is dit een bedrijf die duurzame telefoons ontwikkelt en de andere keer een zonnepanelenpark in het oosten van het land. Het mooie is dat je zodoende altijd in contact zal komen met ambitieuze ondernemers en in gesprek gaat over hun innovatieve en inspirerende plannen!

Tot je kerntaken behoren:
· Het (uit)zoeken van de juiste ondernemingen die passen bij Oneplanetcrowd
· Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en projecten met betrekking tot de energie transitie.
· Het bijwonen en actief participeren in (analyse) gesprekken met ondernemers
· Het benaderen van duurzame ondernemers en meedenken over crowdfunding mogelijkheden
· Meedenken over de sales en marketing-activiteiten van Oneplanetcrowd
· Ondersteuning in salesactiviteiten van de Investment Specialisten en campagne-ondersteuning van de marketingmanager.
· Ondersteuning in de kwalitatieve en kwantitatieve analyse activiteiten van toekomstige proposities van de analisten van StartGreen Capital.
· Het overzien en begeleiden van de informatie voorziening vanuit de ondernemers naar hun investeerders

Profiel
Jij hebt lef, ziet kansen en hebt een ondernemende instelling. Je bent een echte aanpakker met commerciële en financiële interesse. Je bent niet bang om vragen te stellen en denkt graag mee met cliënten. Je voelt je thuis in een dynamische ondernemende omgeving waarin er snel wordt geschakeld en je denkt in oplossingen. Dit geeft je de ruimte om zelf (deel)projecten te initiëren en uit te voeren. Hoe meer verantwoordelijkheid je kunt dragen en bezit je neemt van je taken, hoe meer ruimte je bij ons krijgt. Dit altijd met de benodigde begeleiding vanuit ons team, met een persoonlijke aanpak en continue evaluatie van jouw leerproces.

Je herkent jezelf in het volgende:
· Je hebt WO of HBO werk- en denkniveau, en hebt bij voorkeur een studie afgerond, of bent in de afrondende fase van een studie, in de richting van management, bedrijfskunde, (bedrijfs)economie of andere financiële/commerciële/marketing richtingen.
· Jij hebt uitstekende sociale vaardigheden
· Je bent klantgericht
· Je bent ondernemend en analytisch ingesteld
· Je bent enthousiast, nieuwsgierig en pro-actief
· Je hebt een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift
· Je bent minimaal 4 (met een voorkeur voor 5) dagen per week beschikbaar voor een periode van 4- tot 6 maanden.

Wat bieden we jou?
Wij bieden je per direct (of op een later moment in overleg) een uitdagende stage in een informele, snelgroeiende en innovatieve organisatie en team. Er is veel ruimte voor eigen initiatief maar we zorgen ook voor voldoende begeleiding. De stagevergoeding bedraagt € 500,- per maand, je reiskosten worden vergoed en je krijgt van ons een laptop om zodanig ook thuis te kunnen werken. We werken in een gezellig, gemotiveerd en hecht team, samen met onze collega’s van StartGreen Capital op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Koninklijk Instituut voor de Tropen). Hebben wij jouw enthousiasme gewekt en wil jij ons team komen versterken? Aarzel niet en stuur jouw motivatiebrief met CV naar Maarten de Jong op maarten@oneplanetcrowd.nl

Vragen? Gebruik voorgenoemd e-mailadres of bel naar 020-5682070. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meewerkstage Impact Investment Analyst

januari 2021

Functieomschrijving

Tijdens jouw stage krijg je de kans alle facetten van het investeren te leren kennen. Je ondersteunt het investmentteam bij het begeleiden van investeringen in (innovatieve) duurzame startups en projecten. De volgende activiteiten behoren tot jouw werkzaamheden:

 • Het zoeken naar interessante duurzame (innovatieve) startups en projecten via events of online;
 • Het opstellen van een eerste screening van alle bedrijfskundige aspecten van (potentiële) investeringen;
 • Het uitvoeren van financiële, markt en impact analyses relevant voor (potentiële) investeringen;
 • Het volgen van technologische-, industrie- en markttrends voor zowel nieuwe investeringen als voor de bestaande portfolio bedrijven.

Droomkandiaat

 • Je hebt affiniteit met startups, innovatie en/of financiën en sterke interesse in het verduurzamen van de economie;
 • Je volgt een universitaire studie, bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde, economie, econometrie of een technische studie;
 • Je beschikt over sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden en weet oplossingen goed cijfermatig te onderbouwen;
 • Je streeft naar het hoogste kwaliteitsniveau;
 • Je bent doortastend, resultaatgericht en een teamspeler;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Je bent minimaal 4 dagen per week voor een periode van minimaal 4 maanden beschikbaar.

Wij werken in een hecht team (>40 werknemers) op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Koninklijk Instituut voor de Tropen). Er is ruimte voor eigen initiatief, maar wij zorgen ook voor voldoende begeleiding. Wij bieden een marktconforme stagevergoeding. Reiskosten worden in overleg vergoed.

Voor aanvullende vragen over deze vacature kun je bellen met Wilma van Luenen (tel: 020 568 2060).

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

januari 2021

Functieomschrijving

Tijdens jouw stage krijg je de kans alle facetten van het investeren te leren kennen. Je ondersteunt het investmentteam bij het begeleiden van investeringen in (innovatieve) duurzame startups en projecten. De volgende activiteiten behoren tot jouw werkzaamheden:

 • Het zoeken naar interessante duurzame (innovatieve) startups en projecten via events of online;
 • Het opstellen van een eerste screening van alle bedrijfskundige aspecten van (potentiële) investeringen;
 • Het uitvoeren van financiële, markt en impact analyses relevant voor (potentiële) investeringen;
 • Het volgen van technologische-, industrie- en markttrends voor zowel nieuwe investeringen als voor de bestaande portfolio bedrijven.

Droomkandiaat

 • Je hebt affiniteit met startups, innovatie en/of financiën en sterke interesse in het verduurzamen van de economie;
 • Je volgt een universitaire studie, bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde, economie, econometrie of een technische studie;
 • Je beschikt over sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden en weet oplossingen goed cijfermatig te onderbouwen;
 • Je streeft naar het hoogste kwaliteitsniveau;
 • Je bent doortastend, resultaatgericht en een teamspeler;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Je bent minimaal 4 dagen per week voor een periode van minimaal 4 maanden beschikbaar.

Wij werken in een hecht team (>40 werknemers) op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Koninklijk Instituut voor de Tropen). Er is ruimte voor eigen initiatief, maar wij zorgen ook voor voldoende begeleiding. Wij bieden een marktconforme stagevergoeding. Reiskosten worden in overleg vergoed.

Voor aanvullende vragen over deze vacature kun je bellen met Wilma van Luenen (tel: 020 568 2060).

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.