Werken bij StartGreen Capital

Geloof je ook in een duurzame voortuitgang en een circulaire economie en wil je onderdeel uitmaken van ons team van experts? Kijk dan welke vacature of stage bij jou past. Wij zijn altijd geïnteresseerd in gemotiveerd talent, dus je kunt ook een open sollicitatie sturen.

Onze vacatures

Online & Content Marketeer @Oneplanetcrowd

25-03-2021

Online & Content Marketeer 

 

Over Oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd is het grootste duurzame crowdfundingplatform van Nederland. We brengen innovatieve ondernemers en toekomstgerichte investeerders samen om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. Ondernemers en energieprojecten die bijdragen aan één of meer Sustainable Development Goals kunnen via het platform financiering ophalen bij de crowd. Toekomstgerichte beleggers kunnen direct investeren in innovatieve en duurzame projecten. Ons motto is: Together we fund the future. Oneplanetcrowd is geïnitieerd door StartGreen Capital. Als een van de grootste impactfondsmanagers van Nederland heeft StartGreen al meer dan 300 duurzame ondernemers en energieprojecten gefinancierd.

Jouw rol
Als Online & Content Marketeer bij Oneplanetcrowd werk je aan het groeien van het platform: het genereren van bekendheid en leads onder duurzame ondernemers en toekomstgerichte investeerders. Je bepaalt de strategie en werkt mee aan de uitvoering. Je werkt in een klein hecht team met 3 collega’s: de junior marketeer, de community & content support manager en een stagiair. Tevens werk je nauw samen met de investmentanalisten, de product owner en het community & support team. Je verdiept je in de propositie en de doelgroep en verplaatst je in hen, om de juiste toonzetting en taal te gebruiken. Je brengt de contentstrategie verder en maakt effectieve content voor ondernemers en investeerders. Je zet online campagnes op en optimaliseert deze. Je bouwt verder aan het merk Oneplanetcrowd en bewaakt de huisstijl en consistentie.

Wij zoeken jou
Jij hebt een helicopterview en houdt van aanpakken en je kunt hier makkelijk tussen schakelen. Je kunt goed de verbinding zoeken met collega’s en tegelijkertijd vanuit je marketing expertise je standpunt bepalen en de juiste input vergaren. Je weet hoe je effectieve content schrijft voor complexe B2B proposities. Je vindt het een leuke uitdaging je zo goed mogelijk in je doelgroep te verplaatsen. Meten is weten en voor jou de basis om verbeteringen door te voeren. Je kunt goed kaders schetsen, de juiste informatie hiervoor ophalen en deze kader invullen door effectieve campagnes en projecten. Je voelt je thuis in een dynamische ondernemende omgeving en kunt makkelijk schakelen tussen projecten. Je hebt ervaring met het overtuigen van senior collega’s/MT-leden voor jouw plannen en strategieën en hen betrekken bij de voortgang van jouw projecten.

Profiel

 • Je hebt minimaal 6 jaar ervaring in marketing in een B2B omgeving;
 • Je houdt van schrijven en hebt ruime ervaring met content marketing;
 • Je bent enthousiast, ondernemend, nieuwsgierig en kritisch;
 • Je bent analytisch en kunt makkelijk verbanden leggen;
 • Je houdt van plannen en organiseren en bewaakt graag het overzicht;
 • Je hebt sterke interesse in het bijdragen aan een duurzamere economie.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je per 1 mei een rol in onze innovatieve en snelgroeiende organisatie. Je kunt bij ons echt bijdragen aan een duurzamere toekomst, iets wat ons allemaal drijft. Periode is minimaal 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging. De functie kan vanuit een ZZP rol ingevuld worden. Er is ruimte voor deeltijd werken (2-4 dagen/week). We werken in een klein en hecht team, samen met onze collega’s van Start Green Capital op een mooie centrale locatie in Amsterdam: Het Tropeninstituut

Als jij zin hebt in deze uitdaging en je herkent jezelf in de persoon die wij zoeken, dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief met CV, deadline 1 april (en dat is geen grap ;). Je kunt deze sturen naar: info@oneplanetcrowd.nl Voor aanvullende vragen kun je Susan de Grijp bellen op: 06 2111 3841.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Manager Project Finance @StartGreen Capital

15-03-2021

Manager Project Finance (fulltime 32 – 40 u/w)

om een duurzame verandering te realiseren in de financiële sector

StartGreen Capital is één van de grootste Nederlandse fondsmanagers in impact-financiering; een katalysator van vooruitgang door de financiering van cruciale maatschappelijke thema’s zoals de energietransitie, diversiteit en circulariteit.

Op dit moment financieren we zo’n 350 miljoen Euro in projecten en ondernemingen vanuit onze duurzame fondsen. We bieden met onze duurzame fondsen, waaronder Energiefonds Overijssel, Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland, Borski Fund, StartGreen Fonds Duurzaam MKB en crowdfunding platform Oneplanetcrowd, een breed spectrum aan financieringsinstrumenten.

Team van experts
Om onze ambitie te realiseren werken wij met een gedreven en talentvol team van experts die ondernemend zijn en weloverwogen risico’s durven nemen. Die goed kunnen balanceren tussen vrijheid krijgen en verantwoordelijkheid nemen en excelleren door de juiste balans te vinden in ondernemend en verantwoord financieren. Met het team structureren en beheren we de financiering van ondernemers met zowel leningen als risicokapitaal. Wij signaleren vaak als eerste thema’s in de markt die financiering behoeven en ontwikkelen samen met onze investeerders nieuwe fondsen en financieringsmogelijkheden. Zo bouwen we aan een sterk team en duurzame vooruitgang.

Wie zoeken we?
StartGreen Capital is op zoek naar een fulltime (32-40 uur p/wk) Manager Project Finance. Deze is verantwoordelijk voor de acquisitie en dealmaking van nieuwe (project-)financieringen, evenals voor het beheer van de leningen in de portfolio(s). Hij of zij zal inzetbaar zijn binnen meerdere fondsen en het crowdfunding platform Oneplanetcrowd die door StartGreen Capital beheerd worden. Binnen deze fondsen zal hij of zij zich richten op het financieren van duurzame projecten gericht op de energietransitie en circulaire economie, en zodanig bijdragen aan de financiële en maatschappelijke doelstellingen van deze fondsen. Ruime ervaring met het verstrekken en beheren van (achtergestelde en/of senior) leningen heeft de voorkeur, naast affiniteit met bewezen duurzame energietechnologieën.

Verantwoordelijkheden:

 • Het opstellen van business development plannen met betrekking tot de duurzame energiemarkt en nauwlettend volgen van marktontwikkelingen;
 • Het acquireren en beoordelen van duurzame energieprojecten;
 • Het aangaan en beheren van projectfinancieringen op het gebied van duurzame energieprojecten binnen de gestelde financiële kaders en eisen van de fondsen;
 • Schrijven en verdedigen van financieringsvoorstellen voor Kredietcommissies en Investment Committees;
 • Analyseren en begeleiden van crowdfunding voor energieprojecten in de vorm van (coöperatieve) burgerparticipaties via Oneplanetcrowd;
 • Rapportage van de financiële en maatschappelijke voortgang bij nieuwe en bestaande financieringen;
 • Opstellen, realiseren en actualiseren van een acquisitieplan voor duurzame projecten;
 • Het onderhouden en uitbreiden van het netwerk aan bestaande en nieuwe relaties, alsmede het vertegenwoordigen van het betreffende fonds door met de initiatiefnemers van de (innovatieve) energieprojecten te onderhandelen om tot een geschikte financieringspropositie te komen.

Profiel:

 • Bachelor of master bij voorkeur in business administration/ (bedrijfs-)economie/ (fiscaal) recht of een technische studie;
 • Minimaal 5-6 jaar aan aantoonbare relevante ervaring, zoals (bancaire) ervaring in de projectfinanciering en/of zakelijke kredietverlening;
 • Kennis en ervaring met (financiering van) duurzame projecten;
 • Affiniteit met duurzame energie-technologieën (o.a. zonnepanelen, PVT, windturbines, warmtenetten, warmte-koude-opslag, biomassa, geothermie, energieopslag), circulaire economie (o.a. recycling en circulaire bouw) en duurzame mobiliteit (o.a. laadinfrastructuur);
 • Grondige kredietkennis & ervaring in het schrijven van financieringsvoorstellen;
 • Succesvol in acquisitie;
 • Ondernemend, analytisch, resultaat gedreven en klantgericht, risicobewust, hands-on mentaliteit, flexibel en een teamspeler;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk).
  StartGreen biedt een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je met ingang van 1 juni 2021 een uitdagende functie in een zeer innovatieve en snelgroeiende organisatie. Periode is minimaal 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging. Er is veel ruimte voor eigen initiatief/ ook voor deeltijd werken. Wij werken in een hecht team, op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Tropeninstituut).

Geloof je ook in een duurzame vooruitgang en een circulaire economie en wil je onderdeel uitmaken van ons team van experts? Stuur dan je motivatie plus curriculum vitae voor 18 april 2021 naar Wilma van Luenen, email: work@startgreen.nl of voor meer informatie kun je bellen naar 020 568 20 60.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Freelance Senior Kredietanalisten (MKB leningen of projectfinanciering) @Oneplanetcrowd

25-11-2020

Freelance Senior Kredietanalisten (MKB leningen of projectfinanciering)

Over Oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd is een financieringsplatform voor ondernemers en investeerders die een positief verschil maken. Onze ondernemers bieden investeerders een aantrekkelijk financieel rendement. Met de investering van onze crowd zetten zij de volgende stap. Wij geloven dat we samen met ondernemers en investeerders de transitie naar een duurzame economie kunnen versnellen. Onze crowd van ±30.000 actieve investeerders heeft inmiddels meer dan 250 energieprojecten en ondernemingen gefinancierd voor ruim 60 miljoen euro.

Oneplanetcrowd heeft samen met het StartGreen Fonds Duurzaam MKB een financieringsoplossing voor duurzame MKB’ers die door de coronacrisis tijdelijk liquiditeitsproblemen hebben. Met deze unieke samenwerking kunnen de MKB ondernemers met de BMKB-C regeling door het fonds en de crowd gefinancierd worden.

Jouw rol als Senior Kredietanalist
Als kredietanalist werk je nauw samen met de investmentspecialisten van Oneplanetcrowd om een investeringspropositie vanaf intake, langs de kredietcommissie, naar livegang te brengen. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van het analyserapport en het informatiememorandum van de onderneming. Wij zorgen voor een duidelijk proces en ondersteuning zodat je vlot onze interne processen eigen kunt maken. Jij zult je richten op proposities die bij jouw kredietachtergrond passen: ofwel projectfinanciering, ofwel MKB financiering. In dat laatste geval is ervaring met de BMKB (borgstellingsregeling) echt een pré.

We huren mensen in op projectbasis. In deze functie blijf je dus formeel voor jezelf werken, maar willen we een lange termijn relatie met je opbouwen. Jij bent een specialist op gebied van MKB kredietverlening of projectfinanciering.

Je herkent jezelf in het volgende:

 • Jij bent risicobewust en begrijpt de verantwoordelijkheid die je hebt als kritische analist.
 • Je hebt een duidelijke passie voor duurzaamheid.
 • Je bent een ervaren professional op het gebied van zakelijke kredietverlening.
 • Je bent een aanpakker en eist een hoog kwaliteitsniveau van je eigen output.
 • Je laat je niet beperken door een kader maar juist uitdagen: je kijkt hoe een financiering wél kan.
 • Je voelt je thuis in een dynamische ondernemende omgeving en kunt makkelijk schakelen.
 • Je begrijpt hoe je een onderneming als interessante investeringspropositie moet analyseren en presenteren aan de kredietcommissie en aan het publiek.

Profiel:

 • Je hebt minimaal 5 jaar gewerkt in de zakelijke kredietverlening, ofwel MKB financiering ofwel projectfinanciering.
 • Je hebt ervaring met het schrijven van kredietvoorstellen en -analyses.
 • Je bent enthousiast, nieuwsgierig en pro-actief.
 • Je hebt een belangrijke pré:
   • Als je gewerkt hebt met de BMKB (borgstellingsregeling), of
   • Als je gewerkt hebt met financiering van duurzame energieprojecten (zon, wind en/of bio-energie).

Wat bieden we jou?
We zoeken per direct freelance senior kredietanalisten. Per project spreken we een vaste vergoeding met je af. We werken in een klein en hecht team, samen met onze collega’s van StartGreen Capital op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Tropeninstituut). Vanwege de Corona-maatregelen werken we momenteel zo veel mogelijk vanuit huis.

Als jij zin hebt in deze uitdaging en je herkent jezelf in de persoon die wij zoeken, dan ontvangen we heel graag zsm jouw email met CV. Je kunt deze sturen naar: info@oneplanetcrowd.nl Voor aanvullende vragen kun je Maarten de Jong bellen op 06 479 524 10.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Crowdfunding Investments Intern @Oneplanetcrowd

08-10-2020

Crowdfunding Investments Intern

 

Over Oneplanetcrowd
Wij geloven dat we samen de transitie naar een duurzame economie kunnen versnellen. We bouwen aan een ‘game-changing community’ van ondernemers en investeerders. Onze crowd van ±35.000 actieve investeerders heeft inmiddels meer dan 200 projecten en ondernemingen gefinancierd voor ruim 60 miljoen euro. Hieronder vallen succesvolle campagnes als vanMoof, Fairphone, Snappcar, Yoni. Afgelopen jaar zijn we verdubbeld wat betreft opgehaald geld en we zijn hard op weg om deze trend door te zetten.

Functieomschrijving
In jouw stage krijg je de kans om kennis te maken met de verschillende facetten van een snelgroeiende onderneming in een jonge sector. Je werkt mee in het primaire proces van Oneplanetcrowd en leert zo alle ins en outs over crowdfunding. Daarnaast ondersteun je de investment specialisten in het proces van het benaderen van ondernemers tot het moment dat het crowdfundingproject succesvol online gefinancierd is. De ene keer is dit een bedrijf die duurzame telefoons ontwikkelt en de andere keer een zonnepanelenpark in het oosten van het land. Het mooie is dat je zodoende altijd in contact zal komen met ambitieuze ondernemers en in gesprek gaat over hun innovatieve en inspirerende plannen!

Tot je kerntaken behoren:
· Het (uit)zoeken van de juiste ondernemingen die passen bij Oneplanetcrowd
· Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en projecten met betrekking tot de energie transitie.
· Het bijwonen en actief participeren in (analyse) gesprekken met ondernemers
· Het benaderen van duurzame ondernemers en meedenken over crowdfunding mogelijkheden
· Meedenken over de sales en marketing-activiteiten van Oneplanetcrowd
· Ondersteuning in salesactiviteiten van de Investment Specialisten en campagne-ondersteuning van de marketingmanager.
· Ondersteuning in de kwalitatieve en kwantitatieve analyse activiteiten van toekomstige proposities van de analisten van StartGreen Capital.
· Het overzien en begeleiden van de informatie voorziening vanuit de ondernemers naar hun investeerders

Profiel
Jij hebt lef, ziet kansen en hebt een ondernemende instelling. Je bent een echte aanpakker met commerciële en financiële interesse. Je bent niet bang om vragen te stellen en denkt graag mee met cliënten. Je voelt je thuis in een dynamische ondernemende omgeving waarin er snel wordt geschakeld en je denkt in oplossingen. Dit geeft je de ruimte om zelf (deel)projecten te initiëren en uit te voeren. Hoe meer verantwoordelijkheid je kunt dragen en bezit je neemt van je taken, hoe meer ruimte je bij ons krijgt. Dit altijd met de benodigde begeleiding vanuit ons team, met een persoonlijke aanpak en continue evaluatie van jouw leerproces.

Je herkent jezelf in het volgende:
· Je hebt WO of HBO werk- en denkniveau, en hebt bij voorkeur een studie afgerond, of bent in de afrondende fase van een studie, in de richting van management, bedrijfskunde, (bedrijfs)economie of andere financiële/commerciële/marketing richtingen.
· Jij hebt uitstekende sociale vaardigheden
· Je bent klantgericht
· Je bent ondernemend en analytisch ingesteld
· Je bent enthousiast, nieuwsgierig en pro-actief
· Je hebt een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift
· Je bent minimaal 4 (met een voorkeur voor 5) dagen per week beschikbaar voor een periode van 4- tot 6 maanden.

Wat bieden we jou?
Wij bieden je per direct (of op een later moment in overleg) een uitdagende stage in een informele, snelgroeiende en innovatieve organisatie en team. Er is veel ruimte voor eigen initiatief maar we zorgen ook voor voldoende begeleiding. De stagevergoeding bedraagt € 500,- per maand, je reiskosten worden vergoed en je krijgt van ons een laptop om zodanig ook thuis te kunnen werken. We werken in een gezellig, gemotiveerd en hecht team, samen met onze collega’s van StartGreen Capital op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Koninklijk Instituut voor de Tropen). Hebben wij jouw enthousiasme gewekt en wil jij ons team komen versterken? Aarzel niet en stuur jouw motivatiebrief met CV naar Maarten de Jong op maarten@oneplanetcrowd.nl

Vragen? Gebruik voorgenoemd e-mailadres of bel naar 020-5682070. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meewerkstage Impact Investment Analyst

januari 2021

Functieomschrijving

Tijdens jouw stage krijg je de kans alle facetten van het investeren te leren kennen. Je ondersteunt het investmentteam bij het begeleiden van investeringen in (innovatieve) duurzame startups en projecten. De volgende activiteiten behoren tot jouw werkzaamheden:

 • Het zoeken naar interessante duurzame (innovatieve) startups en projecten via events of online;
 • Het opstellen van een eerste screening van alle bedrijfskundige aspecten van (potentiële) investeringen;
 • Het uitvoeren van financiële, markt en impact analyses relevant voor (potentiële) investeringen;
 • Het volgen van technologische-, industrie- en markttrends voor zowel nieuwe investeringen als voor de bestaande portfolio bedrijven.

Droomkandiaat

 • Je hebt affiniteit met startups, innovatie en/of financiën en sterke interesse in het verduurzamen van de economie;
 • Je volgt een universitaire studie, bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde, economie, econometrie of een technische studie;
 • Je beschikt over sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden en weet oplossingen goed cijfermatig te onderbouwen;
 • Je streeft naar het hoogste kwaliteitsniveau;
 • Je bent doortastend, resultaatgericht en een teamspeler;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Je bent minimaal 4 dagen per week voor een periode van minimaal 4 maanden beschikbaar.

Wij werken in een hecht team (>40 werknemers) op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Koninklijk Instituut voor de Tropen). Er is ruimte voor eigen initiatief, maar wij zorgen ook voor voldoende begeleiding. Wij bieden een marktconforme stagevergoeding. Reiskosten worden in overleg vergoed.

Voor aanvullende vragen over deze vacature kun je bellen met Wilma van Luenen (tel: 020 568 2060).

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.