Werken bij StartGreen Capital

Geloof je ook in een duurzame voortuitgang en een circulaire economie en wil je onderdeel uitmaken van ons team van experts? Kijk dan welke vacature of stage bij jou past. Wij zijn altijd geïnteresseerd in gemotiveerd talent, dus je kunt ook een open sollicitatie sturen.

Onze vacatures

Interim Senior Financieringsspecialist MKB leningen (250k-2,5 mio) @Oneplanetcrowd

21-01-2021

Interim Senior Financieringsspecialist MKB leningen (250k-2,5 mio)

“om gezamenlijk een duurzame verandering te realiseren in de financiële sector”

Start in februari 2021

Over Oneplanetcrowd en het StartGreen Fonds Duurzaam MKB
Oneplanetcrowd is het financieringsplatform voor ondernemers en investeerders die een positief verschil maken. Onze ondernemers bieden investeerders een aantrekkelijk financieel rendement. Met de investering van onze crowd zetten zij de volgende stap. Wij geloven dat we samen met ondernemers en investeerders de transitie naar een duurzame economie kunnen versnellen. Onze crowd van ±30.000 actieve investeerders heeft inmiddels meer dan 250 energieprojecten en ondernemingen gefinancierd voor ruim 60 miljoen euro.

Oneplanetcrowd heeft met het StartGreen Fonds Duurzaam MKB gezamenlijk een financieringsoplossing voor duurzame MKB’ers die door de coronacrisis tijdelijk liquiditeitsproblemen hebben. In deze unieke samenwerking kunnen de MKB ondernemers met de BMKB-C regeling door het fonds en de crowd gefinancierd worden. Inmiddels is deze financieringsfaciliteit succesvol gelanceerd.

Wij hebben vanaf februari tijdelijk extra ondersteuning nodig omdat onze BMKB-C financieringsspecialist met zwangerschapsverlof gaat.

Jouw rol als Senior Financieringsspecialist
Als Senior Financieringsspecialist zet je een lead om naar een financieringsvoorstel voor het Duurzaam MKB fonds en het platform Oneplanetcrowd. Jij zult je richten op deze leningen die gebruikmaken van de borgstellingskredietregeling (BMKB-C). Je bent het eerste aanspreekpunt voor MKB ondernemers. Je werkt in een klein hecht team met collega Investment Specialisten. Tevens werk je samen met de investmentanalisten van StartGreen Capital met wie je de proposities op kwaliteit onderzoekt. Je onderhoudt het contact met Oneplanetcrowd’s partners die projecten bij ons aanbrengen. Tot onze partners behoren onder meer Rabobank, ASN Bank en verscheidene financieel adviseurs.

Je herkent jezelf in het volgende:

 • Jij hebt een duidelijke passie voor het MKB, je hebt lef en je ziet kansen.
 • Je bent een echte aanpakker met commercieel inzicht en een netwerk.
 • Je laat je niet beperken door een kader maar juist uitdagen: je kijkt hoe een financiering wél kan.
 • Je voelt je thuis in een dynamische ondernemende omgeving en kunt makkelijk schakelen.
 • Je begrijpt hoe je een onderneming als interessante investeringspropositie presenteert aan de kredietcommissie en aan het publiek.

Profiel:

 • Je hebt uitstekende commerciële vaardigheden en minimaal 5 jaar gewerkt in commercieel accountmanagement/relatiebeheer in zakelijke kredietverlening (MKB-financiering tussen €250k – €2M).
 • Je hebt een belangrijke pré als je gewerkt hebt met de BMKB (borgstellingsregeling).
 • Je hebt ervaring met het schrijven van kredietvoorstellen en -analyses.
 • Je bent enthousiast, nieuwsgierig, kritisch, pro-actief.

Wat bieden we jou?
We bieden je per februari 2021 een tijdelijke fulltime functie in een zeer innovatieve en snelgroeiende organisatie. Periode is minimaal 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging/vast dienstverband. Er is veel ruimte voor eigen initiatief. Als je goede ideeën hebt om onze klanten beter te bedienen, dan krijg je bij ons de vrijheid om ze uit te voeren. We werken in een klein en hecht team, samen met onze collega’s van StartGreen Capital op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Tropeninstituut).

Als jij zin hebt in deze uitdaging en je herkent jezelf in de persoon die wij zoeken, dan ontvangen we heel graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 10 februari 2021 jouw motivatiebrief met CV. Je kunt deze sturen naar: info@oneplanetcrowd.nl Voor aanvullende vragen kun je Maarten de Jong bellen op: 06 479 524 10.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Investment Analyst Debt

25-11-2020

Investment Analyst Debt

StartGreen Capital zoekt een gedreven fulltime  Investment Analyst Debt  om een duurzame verandering te realiseren in de financiële sector. De investment analyst debt ondersteunt het investment team bij het begeleiden van financieringen.

Verantwoordelijkheden:

 • Het ondersteunen van de Investment Manager bij het analyseren, structureren en uitzetten van project- en MKB financieringen van A tot Z;
 • Het analyseren en toepassen van kennis van concurrenten en de marktomgeving van projecten;
 • Uitwerken van risico analyses;
 • Het schrijven van een financieringsvoorstel of -memorandum;
 • Het volgen van technologische-, industrie- en markttrends voor zowel nieuwe financieringen als voor het bestaande portfolio;
 • Het ondersteunen bij diverse beheertaken, zoals de jaarlijkse reviews en het uitvoeren van aanpassingen van contractuele zaken van bestaande financieringen.

De kandidaat heeft:

 • Een opleiding bedrijfskunde, (bedrijfs)economie, aangevuld met een financiële opleiding en/of ervaring;
 • Minimaal 2-3 jaar aan aantoonbare relevante ervaring, zoals (bancaire) ervaring in de zakelijke kredietverlening;
 • Kennis en ervaring met (financiering van) duurzame projecten is een pré;
 • Kennis en ervaring met het maken van risico analyses;
 • Grondige kredietkennis & ervaring in het schrijven van financieringsvoorstellen;
 • Affiniteit met duurzame energie-technologieën (o.a. zonnepanelen, PVT, warmtenetten, warmte-koude-opslag, biomassa, geothermie, energieopslag), circulaire economie (o.a. recycling en circulaire bouw) en duurzame mobiliteit (o.a. laadinfrastructuur);
 • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden en weet oplossingen en problemen goed cijfermatig te onderbouwen;
 • Een streven naar het hoogste kwaliteitsniveau en heeft een hoog risicobewustzijn met een kritische blik;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Als kwaliteiten nauwgezet, integer en zelfstandig.

StartGreen biedt een marktconform arbeidsvoorwaarden pakket.

Geloof je ook in een duurzame vooruitgang en een circulaire economie en wil je onderdeel uitmaken van ons team van experts? Stuur dan je motivatie plus curriculum vitae voor 24 december 2020 naar Wilma van Luenen via wilma@startgreen.nl. Voor meer informatie kun je bellen naar 020 568 20 60.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Freelance Senior Kredietanalisten (MKB leningen of projectfinanciering) @Oneplanetcrowd

25-11-2020

Freelance Senior Kredietanalisten (MKB leningen of projectfinanciering)

Over Oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd is een financieringsplatform voor ondernemers en investeerders die een positief verschil maken. Onze ondernemers bieden investeerders een aantrekkelijk financieel rendement. Met de investering van onze crowd zetten zij de volgende stap. Wij geloven dat we samen met ondernemers en investeerders de transitie naar een duurzame economie kunnen versnellen. Onze crowd van ±30.000 actieve investeerders heeft inmiddels meer dan 250 energieprojecten en ondernemingen gefinancierd voor ruim 60 miljoen euro.

Oneplanetcrowd heeft samen met het StartGreen Fonds Duurzaam MKB een financieringsoplossing voor duurzame MKB’ers die door de coronacrisis tijdelijk liquiditeitsproblemen hebben. Met deze unieke samenwerking kunnen de MKB ondernemers met de BMKB-C regeling door het fonds en de crowd gefinancierd worden.

Jouw rol als Senior Kredietanalist
Als kredietanalist werk je nauw samen met de investmentspecialisten van Oneplanetcrowd om een investeringspropositie vanaf intake, langs de kredietcommissie, naar livegang te brengen. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van het analyserapport en het informatiememorandum van de onderneming. Wij zorgen voor een duidelijk proces en ondersteuning zodat je vlot onze interne processen eigen kunt maken. Jij zult je richten op proposities die bij jouw kredietachtergrond passen: ofwel projectfinanciering, ofwel MKB financiering. In dat laatste geval is ervaring met de BMKB (borgstellingsregeling) echt een pré.

We huren mensen in op projectbasis. In deze functie blijf je dus formeel voor jezelf werken, maar willen we een lange termijn relatie met je opbouwen. Jij bent een specialist op gebied van MKB kredietverlening of projectfinanciering.

Je herkent jezelf in het volgende:

 • Jij bent risicobewust en begrijpt de verantwoordelijkheid die je hebt als kritische analist.
 • Je hebt een duidelijke passie voor duurzaamheid.
 • Je bent een ervaren professional op het gebied van zakelijke kredietverlening.
 • Je bent een aanpakker en eist een hoog kwaliteitsniveau van je eigen output.
 • Je laat je niet beperken door een kader maar juist uitdagen: je kijkt hoe een financiering wél kan.
 • Je voelt je thuis in een dynamische ondernemende omgeving en kunt makkelijk schakelen.
 • Je begrijpt hoe je een onderneming als interessante investeringspropositie moet analyseren en presenteren aan de kredietcommissie en aan het publiek.

Profiel:

 • Je hebt minimaal 5 jaar gewerkt in de zakelijke kredietverlening, ofwel MKB financiering ofwel projectfinanciering.
 • Je hebt ervaring met het schrijven van kredietvoorstellen en -analyses.
 • Je bent enthousiast, nieuwsgierig en pro-actief.
 • Je hebt een belangrijke pré:
   • Als je gewerkt hebt met de BMKB (borgstellingsregeling), of
   • Als je gewerkt hebt met financiering van duurzame energieprojecten (zon, wind en/of bio-energie).

Wat bieden we jou?
We zoeken per direct freelance senior kredietanalisten. Per project spreken we een vaste vergoeding met je af. We werken in een klein en hecht team, samen met onze collega’s van StartGreen Capital op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Tropeninstituut). Vanwege de Corona-maatregelen werken we momenteel zo veel mogelijk vanuit huis.

Als jij zin hebt in deze uitdaging en je herkent jezelf in de persoon die wij zoeken, dan ontvangen we heel graag zsm jouw email met CV. Je kunt deze sturen naar: info@oneplanetcrowd.nl Voor aanvullende vragen kun je Maarten de Jong bellen op 06 479 524 10.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Crowdfunding Investments Intern @Oneplanetcrowd

08-10-2020

Crowdfunding Investments Intern

 

Over Oneplanetcrowd
Wij geloven dat we samen de transitie naar een duurzame economie kunnen versnellen. We bouwen aan een ‘game-changing community’ van ondernemers en investeerders. Onze crowd van ±35.000 actieve investeerders heeft inmiddels meer dan 200 projecten en ondernemingen gefinancierd voor ruim 60 miljoen euro. Hieronder vallen succesvolle campagnes als vanMoof, Fairphone, Snappcar, Yoni. Afgelopen jaar zijn we verdubbeld wat betreft opgehaald geld en we zijn hard op weg om deze trend door te zetten.

Functieomschrijving
In jouw stage krijg je de kans om kennis te maken met de verschillende facetten van een snelgroeiende onderneming in een jonge sector. Je werkt mee in het primaire proces van Oneplanetcrowd en leert zo alle ins en outs over crowdfunding. Daarnaast ondersteun je de investment specialisten in het proces van het benaderen van ondernemers tot het moment dat het crowdfundingproject succesvol online gefinancierd is. De ene keer is dit een bedrijf die duurzame telefoons ontwikkelt en de andere keer een zonnepanelenpark in het oosten van het land. Het mooie is dat je zodoende altijd in contact zal komen met ambitieuze ondernemers en in gesprek gaat over hun innovatieve en inspirerende plannen!

Tot je kerntaken behoren:
· Het (uit)zoeken van de juiste ondernemingen die passen bij Oneplanetcrowd
· Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en projecten met betrekking tot de energie transitie.
· Het bijwonen en actief participeren in (analyse) gesprekken met ondernemers
· Het benaderen van duurzame ondernemers en meedenken over crowdfunding mogelijkheden
· Meedenken over de sales en marketing-activiteiten van Oneplanetcrowd
· Ondersteuning in salesactiviteiten van de Investment Specialisten en campagne-ondersteuning van de marketingmanager.
· Ondersteuning in de kwalitatieve en kwantitatieve analyse activiteiten van toekomstige proposities van de analisten van StartGreen Capital.
· Het overzien en begeleiden van de informatie voorziening vanuit de ondernemers naar hun investeerders

Profiel
Jij hebt lef, ziet kansen en hebt een ondernemende instelling. Je bent een echte aanpakker met commerciële en financiële interesse. Je bent niet bang om vragen te stellen en denkt graag mee met cliënten. Je voelt je thuis in een dynamische ondernemende omgeving waarin er snel wordt geschakeld en je denkt in oplossingen. Dit geeft je de ruimte om zelf (deel)projecten te initiëren en uit te voeren. Hoe meer verantwoordelijkheid je kunt dragen en bezit je neemt van je taken, hoe meer ruimte je bij ons krijgt. Dit altijd met de benodigde begeleiding vanuit ons team, met een persoonlijke aanpak en continue evaluatie van jouw leerproces.

Je herkent jezelf in het volgende:
· Je hebt WO of HBO werk- en denkniveau, en hebt bij voorkeur een studie afgerond, of bent in de afrondende fase van een studie, in de richting van management, bedrijfskunde, (bedrijfs)economie of andere financiële/commerciële/marketing richtingen.
· Jij hebt uitstekende sociale vaardigheden
· Je bent klantgericht
· Je bent ondernemend en analytisch ingesteld
· Je bent enthousiast, nieuwsgierig en pro-actief
· Je hebt een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift
· Je bent minimaal 4 (met een voorkeur voor 5) dagen per week beschikbaar voor een periode van 4- tot 6 maanden.

Wat bieden we jou?
Wij bieden je per direct (of op een later moment in overleg) een uitdagende stage in een informele, snelgroeiende en innovatieve organisatie en team. Er is veel ruimte voor eigen initiatief maar we zorgen ook voor voldoende begeleiding. De stagevergoeding bedraagt € 500,- per maand, je reiskosten worden vergoed en je krijgt van ons een laptop om zodanig ook thuis te kunnen werken. We werken in een gezellig, gemotiveerd en hecht team, samen met onze collega’s van StartGreen Capital op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Koninklijk Instituut voor de Tropen). Hebben wij jouw enthousiasme gewekt en wil jij ons team komen versterken? Aarzel niet en stuur jouw motivatiebrief met CV naar Maarten de Jong op maarten@oneplanetcrowd.nl

Vragen? Gebruik voorgenoemd e-mailadres of bel naar 020-5682070. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meewerkstage Impact Investment Analyst

januari 2021

Functieomschrijving

Tijdens jouw stage krijg je de kans alle facetten van het investeren te leren kennen. Je ondersteunt het investmentteam bij het begeleiden van investeringen in (innovatieve) duurzame startups en projecten. De volgende activiteiten behoren tot jouw werkzaamheden:

 • Het zoeken naar interessante duurzame (innovatieve) startups en projecten via events of online;
 • Het opstellen van een eerste screening van alle bedrijfskundige aspecten van (potentiële) investeringen;
 • Het uitvoeren van financiële, markt en impact analyses relevant voor (potentiële) investeringen;
 • Het volgen van technologische-, industrie- en markttrends voor zowel nieuwe investeringen als voor de bestaande portfolio bedrijven.

Droomkandiaat

 • Je hebt affiniteit met startups, innovatie en/of financiën en sterke interesse in het verduurzamen van de economie;
 • Je volgt een universitaire studie, bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde, economie, econometrie of een technische studie;
 • Je beschikt over sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden en weet oplossingen goed cijfermatig te onderbouwen;
 • Je streeft naar het hoogste kwaliteitsniveau;
 • Je bent doortastend, resultaatgericht en een teamspeler;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Je bent minimaal 4 dagen per week voor een periode van minimaal 4 maanden beschikbaar.

Wij werken in een hecht team (>40 werknemers) op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Koninklijk Instituut voor de Tropen). Er is ruimte voor eigen initiatief, maar wij zorgen ook voor voldoende begeleiding. Wij bieden een marktconforme stagevergoeding. Reiskosten worden in overleg vergoed.

Voor aanvullende vragen over deze vacature kun je bellen met Wilma van Luenen (tel: 020 568 2060).

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.